2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 GC 都「正視」霸場同搶怪?影響埋雙經安排?? ...
樓主: 心願與你
go

[閒聊討論] GC 都「正視」霸場同搶怪?影響埋雙經安排?? [複製鏈接]

blackdeath 發表於 17-7-18 04:28 PM
回覆 willdiey 的帖子

一定唔係因為太多場,地圖咁多地方都唔打,就淨係鍾意打呢個位

其實一直都有正反兩面
一面就投訴無場打, 一面就投訴比人搶怪
一面就投訴新地圖比之舊地圖多經, 一面就投訴新地圖少經…
我就支持大家升快d玩AW裝,唔通叫大家打D新裝備返黎放倉咩。

原廠設計既野, 我地無能力去改,咁謂有搵其他方法入手~

但係大家唔互相禮讓,係都要互嘈,嘈都唔緊要,重要互相打上黎叫我地鎖對方,攬炒。
大佬啊,又要官方公平又要官方插手,想點?
兩個都鎖又話官方唔講道理,兩個都唔鎖又話官方唔做野。
我開雙經,又要同上司申請,又要同開發申請,轉個頭玩家投訴,上司投訴,跟手開發又投訴。
人地唔會睇到我做乜好事,只係會見到大家投訴。

我講到明話有人投訴,所以八月雙經可能要取消。
係想大家支持,等上司開發都覺得開雙經係好處多過壞處~
但偏偏結果係,大家出POST就話官方得把口,講粗口既講粗口。
你叫我比咩上司睇?叫佢睇
「八月份唔撚cut雙經正契弟」
佢睇完你估佢會唔會叫我「契弟」呀拿?
已有 1 人評分Good 收起 理由
極JJ + 2 鼓勵

總評分:  Good + 2   查看全部評分

blackdeath 發表於 17-7-18 04:28 PM
回覆 willdiey 的帖子

一定唔係因為太多場,地圖咁多地方都唔打,就淨係鍾意打呢個位

如果我諗既話, 就整個升級遠征團,一TEAM人一間房,自己人慢慢升啦。
遠征團唔得,一係就整個高級死地,唔洗煩。

同開發講完,佢地都要研究可行性,又會有自己想整既野,又要睇其他國家反應。
磨合一年半載亦係等閒之事…

官方小雲 發表於 17-7-18 04:56 PM
其實一直都有正反兩面
一面就投訴新地圖比之舊地圖多經, 一面就投 ...

咁你明唔明好多都關ser問題
你一日唔搞返好個ser
場又少 又cut人ser

ser貴公司做唔到野? 係米原廠比錢先整到
雪地又係咁 永遠多人有delay

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

其實我真人好斯文唔講粗口既,打粗口只係想表達我既憤怒
你唔鍾意我打粗口咪唔打,好小事嫁姐

鬧得就係因為你公司D人雙重標準,其他ser鎖得
同一情況輪到我地ser就話要講"公平"
你就算開足24小時,依家我就話比你聽個ser咁少人,根本都係唔會夠分
地圖得一張係會有人打,點解?
因為食少好多水,怪又多、又係易打果種類,其他地圖又難打又散
(就好似6.2既地圖咁,多左經有咩用,張張地圖D怪散過你銀包D散子,仲要得幾隻,點樣升呀?)
係香港根本唔會有人打果D性價比較低既地圖

其實呢D問題一出果陣已經有,只係當初都無咩人捱得住D新怪既強度先無升
原廠唔肯調6.2既經,唔該叫佢改到類似依家迷2既地圖咁
仲有調到aw25/30以上先入到,分流下
整密D怪,主力為近攻類型,有一條明確既引怪路線,場地多左
有更多選擇先唔會咁多爭執
其他地圖唔單只引唔到怪,成個地圖on99咁
2.5d整咁大起伏,某D視角會點到後面個"透明山"行返轉頭
然後個視角又無得再縮都睇唔到周圍
地圖邊界完全唔清晰,好似行到既地方,點過去根本係行唔到,圍欄都唔肯加個

果班人根本係無玩過,乜都唔會知點先有人鍾意
睇D變身卡設計根本就係戇鳩既

我係成日屌但都唔係單純咁屌你老母就算
你可以中/大型改版後1-2星期出一次意見收集(叫人評下新野有乜好壞)
忙既咪話忙,比D時間你度計囉
我地都唔想次次做小丑逼你出黎回應

我同樓主同其他人大家都唔同ser無夾埋圍你既成份
唔係自己人出post圍威喂
TT媽 + 2 咬啦 仆街

官方小雲 發表於 17-7-18 03:20 PM
決定權唔係小雲到,
事源係有人打電話上黎喊哂咁講比人搶場搶怪
又有小朋友家長打電話上黎投訴雙經時間過長

整得正常邊有人同你玩大姐,食飽無屎柯?
霸場同搶怪無問題,反而話返引怪打既玩家,真係嬴曬啵你
你咪試下幾隻幾隻打,升到夢之執笠都未aw50
夢之開左咁多年,真係仲會有打電話上去係喊同叫家長打上去既小朋友玩咩??????

官方小雲 發表於 17-7-18 04:56 PM
其實一直都有正反兩面
一面就投訴新地圖比之舊地圖多經, 一面就投 ...

其實我諗大家就真係唔係想話你 都係想屌柒聽電話個個
純粹你係負責係呢到回應我地
你出得就一定有正反兩面 但依家你地做野果班雙重準則
依加就兜口兜面車到怪黎係我面前 佢就隱形
我打打下佢就大大力轟落黎
唔通佢係幫我引怪升lv呀?

都唔係要官方封唔封佢一齊攬炒啦
擺到明你班同事做野就有問題
依家諗法你班同事比我地果d所謂建議  人唔笑狗都吠
兩個都鎖又話官方唔講道理,兩個都唔鎖又話官方唔做野。
我同你講
你夠膽叫你班同事用gm頻出句字警告下佢地
班人仲有呢個膽量繼續搶場? 真係唔驚你會封左佢?
btw事實你班同事做左d咩真係冇人知啦

都未討論佢果d咩多人剩係可以引兩隻慢慢打
比人搶場就要轉ser睇下仲有冇跟住你黎搶
投訴到依家要gm上線觀察 現身就咁傳送去個玩家面前
比係你會唔會係個警察面前打劫呀?

係呀係呀 你講既有你既道理
原廠唔改我夠知你冇計啦
所以依家咪大大力支持你停左個雙經佢 大家一齊唔洗升咪唔洗煩

叫你比咩上司睇?叫佢睇
「聽電話果個就係到同我講埋d廢話
可唔可以同你老闆講炒左佢?」
TT媽 + 2 咬啦 仆街X2

willdiey 發表於 17-7-18 05:54 PM
其實我諗大家就真係唔係想話你 都係想屌柒聽電話個個
純粹你係負責係呢到回應我地
你出得就一定有正反兩 ...

GM 無可能上線叫玩家唔好搶怪= ="...
謂有停左8月雙經,再慢慢睇下開發之後點改囉…
開發都係人,又要應付咁多國家…邊得閒理我地D邊緣人
肯聽一兩句已經好好

都係個句啦…
如果我諗既話, 就整個升級遠征團,一TEAM人一間房,自己人慢慢升啦。
遠征團唔得,一係就整個高級死地。

回覆 官方小雲 的帖子

停啦 停啦
2個月雙經個個咁高lv仲好玩既?
最好終止埋7月餘下雙經日子 咁就very good

官方小雲 發表於 17-7-18 06:12 PM
GM 無可能上線叫玩家唔好搶怪= ="...
謂有停左8月雙經,再慢慢睇下開發之後點改囉…
開發都係人,又要應 ...

強烈建議炒左聽電話個個垃圾佢
已有 6 人評分Good 收起 理由
無聊一啖笑 + 3 炒左聽電話果個, 咪無人聽電話囉? 不過都炒.
sck123 + 3 最好聽係呢句
牛弟弟 + 1 支持你!下次繼續^_^
blackdeath + 1 惡意灌水
TT媽 + 1 炒撚埋你
willdiey + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 11   查看全部評分

不如唔好再出雙經喇
反正隻GAME一出 原本都無死地
係後來先有
咁咪番到之前咁囉
以前都係打豆升JOB 打怪升LV架喇
AW50都係打到2086都未升到架喇
睇下邊D玩家囇多時間去升AW囉

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

唉,我覺得你哋 GC 客服 / 上司嗰啲真係戇鳩鳩嘅。
打得電話嚟就梗係嘈你哋㗎啦,唔通讚你哋咩?
你哋 GC 又唔諗下十九幾廿萬個玩家雙經超開心,只係唔打電話嚟多謝你哋咋?
一兩個小朋友打嚟喊兩聲,兩三個怪獸家長管唔好自己嘅仔女就賴活動豐富,你哋就好似天冧落嚟咁?
真係搞笑到冇得頂。

一係咁啦,我夾埋幾個 FD 日日打你客服,呼天搶地咁話啲點物貴,冇零用錢買,你同我改到全部免費一個月任買吖不如?
投訴係要聽,但就算個腦生喺個屎窟度,都唔該用下個屎窟思考下點處理啦好唔好?

我唔知你平日交乜畀你上司睇喇,你唔係就咁開 2000 fun 啲 post 畀佢睇吓哇?
好似雙經時間長呢件事咁,你開個投票 post 出嚟問下大家,之後你畀嗰兩碌棒你上司睇咪係囉。
大部分人都話太長,你咪 cut 囉。
總好過有幾丁友大腦缺鈣、小腦穿窿嘅打嚟嘈就話 cut 吖。

[SER問題 導致場地不足]  [怪分佈位置極惡劣] [經驗值問題]
你有你忙 我有我退出遊戲  雙嬴局面 幾好呀

有鑑於玩家投訴 部份玩家因課金後瘋狂曬命 造成很多不滿
有見及此 官方正決定取消 所有消費活動 並推行各種點品送贈活動 消除玩家的不滿 << 自己拎錢出黎搞下活動 做唔做到呢

事源係有人打電話上黎喊哂咁講比人搶場搶怪
又有小朋友家長打電話上黎投訴雙經時間過長
(小雲都係行個方便,等大家好升D,點知反而比人投訴,我真係無野好講。)

嘩嘩嘩 我真係好想當場睇下條友係點喊 希望條友唔係愛K KKAA同埋隻長毛啦

D怪好L變態 韓服明明好易打 點解港服D怪要改到咁難
想升都升唔到

6.2地圖經又冇多 實逼死迷2 明顯係GC問題啦下話?

我都好想知點解D怪咁難打又唔肯改...
不過暫時開發忙緊改版…睇怕都唔得閒理我…
小雲只係知道黎緊好似有新地圖~
唔知係唔係可以用黎衝AW~
都要等開發比我地試試先知..

(原來黎緊新地圖都係好小AW經驗)

cut左雙經佢對我黎講都無影響
但官方只會更加比人鬧
不過官方出奇地受理個幾個人投訴
都唔睇返大眾玩家既意見 令人有d驚訝
aw搞成咁 根本唔會想升
d怪難打唔在講 又成堆人聚係迷2到打
搵場又難 平時d經又唔係多 靠雙經升 又要同人爭
要抽時間黎打勁耐 先升得少少
玩家叫苦連天 都無人理
解決方法 官方係諗到 但都落實唔到
原廠唔so你 就係唔so你

十週年勳章(賀詞)

回覆 雨櫻花` 的帖子

的確,問題主要係卡喺原廠嗰度。
我有啲好奇,莫非港版玩家真係比較怪胎?
其他地區嘅玩家莫非冇類似嘅問題?

官方聽電話果件真係極品
只係識叫叫受害者轉ser打 引得多又話防礙其他玩家進行遊戲
雙經開黎引發咁多矛盾 都唔知利多於弊 定 弊多於利

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 官方小雲 的帖子

一係改成好似雪地咁
240分鐘後經驗獲取量下降
就會減少D人長期日打夜打AW
但又受惠到雙經帶來效果
而且D人又唔可以開正身長期霸場
極JJ + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 04:22 PM , Processed in 0.034586 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存