2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 低質玩家
go

[港服] 低質玩家

多年前,九陰真經有大量既玩家同粉絲;多年後,只剩下大約100人.有人抱怨係港服代理(Gameone)經營不善,係垃圾代理.無錯,我都同意既.但到後期,轉埋代理都仲有大量玩家流失,又點解呢?

可能有人話,隻game咁垃圾邊有人挽.錯!有好多人唔係唔挽,而係轉左挽台服同陸服,我係其中一份子.但點解要離開港服,轉挽其他服呢?又點解台服/陸服既人唔會黎港服挽.
我問過台服玩家,大部分人認為港服玩家太低質,無禮貌.

如果將玩家質素排序(低至高),會係咁:
港服<=陸服<台服

日前,我同朋友翻港服挽,切磋完唔小心有錯人比佢吸左正當,最後打到我死為止.睇到呢度,可能有人覺得我小氣.對我而言,只係一個虚疑人物死左,冇咩咁大不了,只係一堆數據姐.但對其他人呢?我明白港服小人到咁,想搵人打下交係人之常情,但可笑既係你被人打死左你就好激動,你打死左人可以好自豪,心諗:你比人真人開太極?咁激動做咩.對我而言係可笑既,亦對港服感到可悲.咁其他人又會點諗我地港人呢?

可能有話呢d情況係個別玩家所做成.好!咁我地講下幫會.日前有人練針想問人借頭,我個fd識果個人,所以佢叫到一定會幫手.但果日咁啱我個fd病左,話想早d訓,練針條友d幫友就話:「唔幫手就打你成個幫!」講呢句野果條友以前我Fd黎,此刻感到慚愧,我竟然識d咁既人.對佢地而言,打散一個幫會係好好挽既一件事,反正之前都搞到唔少幫會散左,退埋game添,驅逐了大量中立幫人士離開港服.原本已經越來越少人,唔通佢地想將港服九陰改革成單機遊戲?真係用心良苦.對我而言,比人打亦唔係一回事,只係一個虚疑人物黎姐,反正我地幫會一早一齊轉左挽其他Game,最多咪退Game.但咁樣卻忽視,左一d對隻Game仲有熱誠既幫友.你地又點睇呢件事呢?

我係台服既ac雖然垃圾,但我卻挽得好開心.台服大幫唔小心打到我,佢地會道歉;港服大幫唔小心打中我,"Sorry"都冇句,仲連多幾招.

講多個笑話,係其他Game打活動既時候遇到九陰d人,第二日九陰有人問係咪特登撩交打

究竟係玩家素質既問題定港服代理既問題,已經顯而易見

唉!作為香港人,我感到慚愧

我期待九陰真經2的來臨,但出港服都一定唔會玩港服~

港服太少人 通常都要和台服合併

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 07:51 AM , Processed in 0.030047 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存