2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 新手3轉箭一問?
go

[疑難雜症] 新手3轉箭一問? [複製鏈接]

岩岩3轉箭,咁力量,果幾琪要點分配好,同埋佛E道要學咩比較好,另外打坐點先有黃色的氣圍住阿?
新手問題多夕,請各位高手幫幫手

okchig 發表於 17-11-15 08:18 PM
岩岩3轉箭,咁力量,果幾琪要點分配好,同埋佛E道要學咩比較好,另外打坐點先有黃色的氣圍住阿?
新手問題多夕, ...

如果你是慢慢升級,就8轉前人醫好點。你要道術也可以。
但是我個人覺得醫術給升級的比較好用

至於你說的打坐有黃色/紫色的,那個是神魔度來的。找個人幫你練就好了。
神200, 金黃色 (精力,血氣)
魔200,紫色 (心神)

回覆 okchig 的帖子

其實到後期的時候5圍會到2800, 所以怎麼加都無所謂。不過比較多人+力,後+速,才考慮體,才,靈。不過看個人吧。我只玩過劍,對箭不是很了解。可能你可以等其他大神進來分享下他們的心得。

前提下,您多少億經驗?

回覆 okchig 的帖子

三轉其實唔需要太理會五圍點配,因為你一定要升鬥魂先可以升到LV。
同埋九天易筋取得方法唔難,你升完鬥魂後再考慮五圍問題也不遲。
而升鬥魂如果無加閃避道具,
建議你集中加速度(命中/閃避)/體力(血量/耐力)/才智(心神/閃避)去令你引影既時候,
即使閃唔到而且被怪會心都唔會一野秒殺你。
至於技能問題,如果真係好驚引影引死自己最好係學佛,
佛學最常使用既技能為金剛經(加內力)/內力療傷(回復但扣內力)/佛心。
再者,三轉有多情環心法,內力若有扣除可使用多情環心法補回內力。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:55 PM , Processed in 0.033025 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存