2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 [翻牆] Ktkkt網ping到上唔到?看動畫也要翻牆?每次中共 ...
go

[分享] [翻牆] Ktkkt網ping到上唔到?看動畫也要翻牆?每次中共醜聞日子近就作怪..

我見好多人問(例子有FB一個粵語動畫XXX的群組) 點解Ktkkt上唔到。其實,有好多中國大陸網站到一定日子,例子中共醜聞紀念日,大陸政策改變。防火長城就會限制國外IP(香港台灣都係一樣)使用大陸網站服務...如果搞政治就會知,大陸網站係有時不可以留言同長期一使用到政治詞語就有可能連中國VPN都被斷線。

我本人上次上大陸一些較不主流的影片網站(包括Ktkkt網在內),ping到上唔到的時候就是6月4日前後....6月1至6月4結束...我懷疑同六四屠城有關...今次就由幾天前至而家6月17日都上不到...不過我不知道這日子內中國曾有的大事...不知到7月1日前後....GFW又會不會月經....

現在我ping到Ktkkt網站的IP地址是103.27.XXX.100,是大陸IP。解決防火長城的結果是使用中國VPN翻牆到大陸網站。我知道是可行的,我再得知只有中國大陸地區先上到有關被封鎖的網站,香港不行,中華民國不行,很多VPN也不行。

P.S:有人話網外有很多片被刪....我不知道其他上不到都只是版權或其他問題,但的確是一定的中國政治日子期間,就會上不到。但我用私人中國代理伺服器就完全無事,「仲load得好快!」我無法相信不是我講的原因...等大家分析下

版主允許我研究我上不到網站,看不到動畫的原因嗎?版主?

如果講6月中,有咩醜聞呢?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:40 AM , Processed in 0.026917 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存