2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 真誠建議!!!
go

[閒聊討論] 真誠建議!!! [複製鏈接]

雖然唔知夢歷仲可以捱到幾耐
但既然而家仲未死得就想比D建議小雲
希望小雲可以反映一下我既意見比GC(縱使機會無限接近於零)

首先,夢歷而家既遊戲現狀可以話係瀕死狀態
基本上係靠一班課金人士瘋狂買點而維持遊戲營運
遊戲內人流少而且各類遠征團同活動團基本上都少人打甚至冇人打
既然如此應該儘早將天海台S合併為一個大S十二個分流
雖然未必可以直接解決人流少既問題
但海S台S基本上同死城冇分別,合併左或者可另部份人有回流夢歷既意欲

其次,當時夢歷到左99lv好多人都以為係極限
點知後來就出左AW,(中文譯做覺醒等級?)
呢樣野激起左我一個諗法,(或者有其他人已經諗過類似概念但我唔清楚自己係咪第一個講出黎)
以下係建議:
***[裝備覺醒]裝備強化到+10可覺醒
覺醒後攻擊力提升之類,衫同理
***[特殊人物覺醒]卡片強化到+15可覺醒
覺醒後攻防屬能提升之類
仲可以加個100石極限化之類,又係攻防屬能之類既提升
***[同伴卡覺醒]同伴3項技能到S級之後可覺醒
覺醒後同伴戰鬥力大幅提升之類,希望打AW可以出D力水唔好淨係燒寵守同守強水
***[寵物覺醒](或者我覺得叫進化合理D)寵物攻擊加防禦等級+10可覺醒
寵物方面有太多種類我建議只係將最熱門幾隻變成可覺醒,如冰雞火孤等等
甚至可以將已廢既捉寵技能加入去,例如冰雞覺醒需要某D可捕捉寵物獻祭
仲有周街都係既夢古,雖然都冇乜人用夢古但抽完箱一大堆夢古想放又冇人收
可以設定為覺醒寵物必要獻祭品就可以廢物利用
我建議就最好係四種屬性各出兩隻可覺醒,一隻坦怪型一隻打怪型
因為呢個階段黎講打AW其實D寵已經好明顯坦唔住怪而且寵打怪又冇力
覺醒後加強番血量,攻擊同防禦再增強一下BUFF
再係整個覺醒系統再加個前題要完成所有主線任務
令解主線任務可以變得更有意義
裝備覺醒可以令防爆需求增加
特殊人物覺醒可以令低S高S需求增加
同伴卡覺醒可以令同伴S卡重置卷需求增加
寵物覺醒可令大家對抽箱既需求增加
總而言之即係可以增加玩家消費意欲
對夢歷對玩家都係好事

最後,就係一D夢歷玩法建議
***[迷你屋]迷你屋既獎勵我覺得可以加入2-9轉石
因為而家獲得石既途徑雖然唔少
但獲得難度比較高
如果設定四種優場就有四種唔同屬性既石出
例如石場出光石,木場出暗石之類
設定打滿最高5級之後有機率獲得
我相信一定受玩家歡迎
***[座騎]夢歷既地圖出名多
如果可以出一個跑地圖玩法我覺得會幾有趣
譬如好似即戰咁,到某一個時間就有突發任務
係要限時之內由一個地圖某一點再去到另一地圖某一點(排除雪地同沙漠)
完成任務既有獎勵,至於係咩就要大家再傾
咁樣座騎亦都可以大派用場
***[雪地]雪地除左8轉團同出王外基本上冇乜人流
有見及此我建議雪地可以出一D日常任務
譬如地圖中間出一D新怪
打完呢D新怪又有獎勵咁
當然D獎勵唔好咁廢,如果唔係都係冇人去雪地
同埋打雪地王個度
我希望可以改一改個設定
譬如5分鐘內殺王既話可得傳箱,10分鐘內神箱如此類推
因為而家分分鐘等幾日先有一次王然後打完又係一個廢箱
個種感覺係幾咁絕望
***[AW]而家升AW只有特定幾張圖有人打
其中水光屬既怪基本上係無人問津
原因係設定得太變態,血厚攻高仲要識加技
而夢歷打怪方面歷來係光屬同水屬佔優
前有死地後有古C都係水光屬既天下
如果可以請削弱一下神秘天堂D怪
等暗屬卡可以發揮一下增加一下遊戲既趣味

上述就係我個人對夢歷最後既期望
雖然我知小雲可能一句原廠話事就秒殺左我
但我都係想講出黎
起碼到呢個階段我都仲想隻GAME做落去!!!
歡迎大家發表自己意見

咩都系錢錢錢 好撚多錢玩ar? 我應誠左供工夏劏房比老婆 你要gc出咁撚多用錢買的野  你要我點對得住老婆 港共ar屌你老母 我每戈月都要比錢老婆 夢之 港共  

港共派4000陰c紙我都系買點 共產黨萬歲

回覆 SUPERBIGBUG 的帖子

咁撚麻烦搞咁撚閪多野做乜柒
直接充值一万蚊人民币就攻击力加一百算啦屌
充值十皮就一刀九九九级

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

瘋狂推高課金需求 遊戲難度 倒不如出多D野幫輕新手 吸引新血 雖然都無咩希望

回覆 黃米奇 的帖子

雖然建議多數係提高課金需求,但都有其他建議比d零課金既參與,例如我建議加入d特色玩法都係可以全民參與。而且你話要吸引新手真係比較難,市面太多競爭,唔單止係網遊,仲有各種手遊,呢隻出左超過10年既game比起黎真係冇乜優勢,唯一有既就係大家對呢隻game既情懷

坦然相對話天堂D怪 用暗弓一下秒既

迷你屋獎勵
知唔知一直都有外_ 識人用外_刷 成日周圍送5LV料

其實我想知小雲有冇睇到呢個post
就算認為全部建議都唔可行,起碼都回一回我
即使只係兩個字已閱,都起碼知你有睇過

其實我想知小雲有冇睇到呢個post
就算認為全部建議都唔可行,起碼都回一回我
即使只係兩個字已閱,都起碼知你有睇過

回覆 SUPERBIGBUG 的帖子

開發有自己既諗法.

夢歷加油 十年既游戲 經典的回憶
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:24 AM , Processed in 0.035294 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存