2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 無聊文章~有請各位大大進來看下..
返回列表 發新帖 回覆
go

無聊文章~有請各位大大進來看下.. [複製鏈接]

近日對罵交都很流行..可能不是對罵..是對互吐苦水吧...
但是總括而言..我覺得..一樣米..餐百樣人..
男的一定是堅強?女的一定是要保護?
男的不保護女仔?咁個個仲係男人泥?
無錯..身為一個男仔..係要保護一個女仔..而唔係寵個女仔..請各位女孩子注意下..
帥哥..型男..不代表什麼..對你好..就可以了..一個願意為你付出的男人..請好好珍惜下..
男人都是注重面子的..幫你背手袋..你知不知道他們都.很不情願的..但是他們都是因為愛你..願意放棄他們這一點點的面子..
請女孩子知道..男孩子心靈都可以是脆弱的..他們不會在你面前喊..但係係佢一個人個陣..自泣..你地唔知道..
男仔唔應該讓女仔流淚..難道女仔讓男仔流淚是應該的嗎?
他們可以為你做很多的事情..什至都可以唔訓咁等你..男仔..咩野都可以放棄(不代表所有男仔)
但係佢地只想自己心愛ge人..緊張佢..而唔係管佢...係唔係好矛盾呢?
男仔因為愛你..你叫佢地做咩..佢地都會做..但係所有人都有限度..唔通男仔同朋友出下街都唔得? 每個人..都想有少少私人空間..同朋友打打機,打下波..
如果連呢少少ge私人空間都唔俾佢地..反而去罵佢..最後..佢地不惜會去講大話..去換取呢少少ge空間..佢地都想同你講真話..但係之前俾你地咁樣罵..
就連佢地想去打波..都會講大話..因為佢地會怕你地嬲..什至又發脾氣..唔通真係要個男仔24h on call? 你地唔想個男友成日都講大話..你放少少手..俾d空間個男仔..
佢地就唔會成日去呃你..
~每個人都要自己的空間,只是你伴侶給你多少時間去陪你~(上以觀點都會發生在女仔身上..只不過男仔情況比較多)
當然唔係淨係女仔有錯..男仔都有錯..呢個世界上大把賤男..唔識珍惜自己身邊ge人..1拖2,1拖3都見過..
你地唔好話因為怕受傷害..俾自己一個藉口..去花心..專一唔係一件好事..但係都唔係一件壞事..
專一係視乎係對邊個專一..如果對一個心愛著你ge人專一..從一而終..你會發現..你ge專一係會好幸福..
如果你發現..對方係對你不理不睬..試試去了解他發生什麼事..直至你對佢死心..
男仔哄下女仔..我覺得無咩問題..有時你會發現..哄下佢..會係一種情趣..試下多d tum下對方..你地試下留意下女朋友發脾氣個樣..可能會反而令到你會心微心..
佢地發脾氣個陣..有時都好可愛..因為好多女仔有陣時係傻奸奸咁ge樣去發埋d無聊脾氣..男仔tum個陣時.唔好掛住埋怨點解佢又發脾氣..反而你tum佢個陣你反而係會笑..
當然..女仔唔好搵呢個做盾牌..成日發男仔脾氣..
人ge容忍係有限度的..就算幾大方..都會有嬲ge一日..反而..平時越就你ge人..你激到佢發脾氣..就越難tum..
如果你地發現一個係你心愛ge人..請好好珍惜..如果你追到一個玩你..不愛你ge人..請記住一句名句..
你放棄只係一個唔愛你ge人..而佢..失去ge只係一個愛佢..關懷佢..珍惜佢ge人..試問誰應該會傷心d?
本人認為個d將感情當係玩物ge人..連爛泥都不如..祝他們獨單一身..因為佢地唔配俾愛..同埋唔知咩野叫愛..
男仔應該哄女仔..女仔應該體諒男仔..戀愛中的人..請好好了解對方..沒錯..我地咁年輕..唔洗咁專一啦..花花心都無問題?
錯..你地知唔知一個真真正正愛你ge人..真正了解你..關心你ge人..有幾難搵..當你搵到ge時候..請好好珍惜..
我呢一篇文章只係俾懂得愛別人ge睇..而唔係只會互罵女仔/男仔有咩野唔好ge人睇...花多少少時間..去了解你身邊個個
總好你花時間去發脾氣..
情人節快到了..我祝你地情人節快樂啦~

祝大家情人節快樂
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:04 AM , Processed in 0.030677 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存