2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

我對魔師既個人見解

火屬

火球:必學.回得快.攻擊力強.還附帶中斷和擊倒.算係攻擊主力(可以配連技)

群火:必學.雖然回技普通.但可以自動追擊.加上攻擊力唔錯.打王和人時很好用
缺點是敵人不只一個時會分散攻擊

地獄火:玩關卡就學啦.範圍持續傷害.清怪用

冰屬

冰球:不太必要.回技稍快.雖然可以凍結敵人.但係低攻.出技時間長.凍結時間又唔係長
要學就升高一d(比較多發.凍結時間變長)

冰雨:必學.回技普通.附帶擊退.清怪PK都唔錯

冰牆:不太必要.走佬時專用.對閃避攻擊有信心就唔駛學.唔係用既話用lv1都夠

水龍:必學.回技耐.但是出技快.附帶浮空.放完重可以補多招.攻擊力高.打王都唔錯

地屬

地震:不太必要.因為回技實在太長.攻擊力普通(依回技時間計...)唯一優點就係範圍大
重附帶緩速

滾石:必學.和冰雨好似 兩招配合清怪一流.回技比較長.攻擊力和範圍都比較大

無影之手:PK先學啦.回技普通.優點係擊退距離很長

泥手:必學.回技算快.雖然範圍有d小.但攻擊力高.附帶擊退.重可以打被擊倒的敵人
清怪同PK都好好用

其他

魔力增加和體力增加一定要學
回復速度建議唔駛學.功效唔明顯

祝福類我都唔建議學(要用藥草.帶草哂物品欄位...)

---------------------------------------------------------------------------

闖關

小怪:只用A+A+A+→→+A+S+火球就可以輕鬆清掉
群怪:冰雨+→→+滾石+地震+→→+水龍+泥手

小王:先用清群怪方式打.旁邊跟班死光後.用清小怪方式打

BOSS:技能全放.配合隊友以最短時間把王擊倒
如果技術好d.單挑都好輕鬆(已試過1-1到2-10全單挑....)

純分享~~鐘意既俾個gd黎@@
不喜勿凸
已有 1 人評分威望 收起 理由
halofish1991 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

跟住d 技呢 -3- 冇既 ..

我自己e+lv34法師
我攻擊技都係學左火球,冰雨,冰龍,滾石,地獄火,冰錐
祝福冇學
能力除左減出招用既mp之外果d都有學
e+仲有5點未用
感覺上打怪夠曬
唔洗理太多連技
而且感覺上冰錐比泥手好用(之前有點過)
因為冰錐可以將敵人打上高空,禁得快可以連埋冰龍
平時打果陣就拉小小怪然後地獄火,冰雨滾石咁連都好快,唔死得既話補2個火球就差唔多死得
之後如果技能cd緊果陣就用近身打住先lo
純粹意見@_@
halofish1991 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

原帖由 jensonpang 於 2007-12-16 03:23 PM 發表
跟住d 技呢 -3- 冇既 ..

因為我唔係好高LV=0=

我覺得無影手打關卡都有用,當比小怪圍緊,走唔番出去,可以打開d怪黎走
我覺得地獄火唔係太大用處,,拉住d怪黎打都得...

pk:建議:
用多d AAS , 因為S <<呢一下可以改方向,先讀騎士既話,可以陰下人,之後再搏技
石柱>冰雨>前前>??>??,點搏可以自由創作,因為人地係空中..
halofish1991 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

巴哈精華區見過~但係戈到精華區5比回貼~冇得問問題~
e+有樓主係到就好啦>3<
我想問群火係指邊招?
火球係指火系第一招定第二招?
thx解答^^

原帖由 ┌豬→古力┘ 於 2007-12-16 11:03 PM 發表
巴哈精華區見過~但係戈到精華區5比回貼~冇得問問題~
e+有樓主係到就好啦>3<
我想問群火係指邊招?
火球係指火系第一招定第二招?
thx解答^^

火球係指烈焰彈
群火係指火球術

ok~明哂~
thx哂樓主^^

泥手係咪姐係大地之拳?

係@_@
不過個人感覺冇冰錐咁好用
同埋我同我fd玩果陣發現
地獄火好似會斷人技能(事後我fd同我講)
e+對地獄火好感度上升中=    =

點加點好-3-新手唔識 請教教

招冰柱都唔錯可以學...
好勁又可以打地下上天@.@

冰錐好用過大地之手

不過要高lv d先有得學

大地之手低lv就學到

HELP~...
我學左廢技可5可以整返走?..
我想要返個技點,,,,

大地之拳係可以完全打中敵人3下~而冰錐只可以打中2下
計番落~大地之拳係著數d的

大地之怒~我十分推薦雖然D人話回時間長~但係佢既效果好好用~令人地減慢
人地會係個圈內爆幾下~攻擊加埋好好計~效果之後一值15秒

冰劍:用黎冰封人地1.5秒~D人要走~就話好易避開~但我自己用完大地之後再用冰劍
都好易中~中完你想出咩招都OK~

冰龍:點爆~30秒都OK~出得快對D成日想埋身打你既戰士一流~出完再加火彈~好可觀

大石:冰完人用再駁技攻高~8LV一定冇得走

無影手:1點~戰士一出斬果個動作未斬到你~因為好多時第1,2下都斬空氣
果陣出~推開人~佢會照係道斬緊~駁火球~可以中曬

寒氣:牽制人而用~1點就夠~攻擊力都OK

冰雨~用黎減慢人速攻擊OK~連發多

墮星:攻高範圍唔錯~中曬都好痛下~時間長左D
1點就夠

石柱"駁技之用~1點就夠

冰場: 封死位~冇咁易比人埋身~1點夠~但要識用都唔係話易~

講下點解唔點既技能

火龍之心:本身用黎打埋身敵人好好~但可惜攻擊太抵~點到盡都係得66攻
話就話10發~人地真係會中曬10?

火雨~效果一樣不如用地火

地火:我覺得佢同~大地之怒差唔多~重可以令人50秒扣血~但人地可以好快~逃離火圈
因為冇減速~攻都比大地之怒抵~我比較注重拉戰~所以唔揀E招

火龍~攻一般易閃..90秒再用~出時間要2秒~出得黎人地走左~打左你~所以唔抵用

雙龍我比你300攻~我都唔會點~你比成300秒我等!!?我諗除非用黎型~唔係都唔點

冰錐:效果~同地拳一樣~但係佢只會打中人2下~(親身試過)大地可以中3下推開人
感覺上大家差唔多~數字上冰係攻高過地拳~

以上既打法都係用拖打~連技都有€但係SM為主~以守為攻
先避開敵人攻擊再加以出~效果技~如大地之怒~冰劍~等
再加以追擊~我既配點比較極端~好多人都唔會咁點
老實說再華麗既招式都唔比一般實用既招好用~好打
到最後~你高LV~PVP都係用果幾招多...唔會話你可以係咁用~D 高LV招
我自己由一開始到而家PVP~暫時未輸過~如果有錯請大家指點~

個人見解:

烈焰彈-點滿 攻擊力高,有擊倒效果,但係CD7秒先係重點,絕對係主力武器

冰雨術-點滿 攻擊力一般,全中先可觀,CD15秒係烈焰彈後嘅主力武器
          擊中有10秒緩速效果,但比較難瞄準

巨石術-8LV 攻擊力高,攻擊範圍大,CD25秒
          9LV跟8LV只差5攻,所以8就足夠

冰龍旋氣-點滿 攻擊力高,有浮空效果,CD30秒較長,連續技嘅主要招式,單
             用效果都唔錯

寒冰屏障-點滿 超實用技能,CD25秒.關卡怪物都會呆呆咁打牆,PVP封位用
             MAX LV耐久高好多

冰錐術-點滿 攻擊力高,有將已倒地目標打起嘅效果,CD30秒較長,可以將連
                 續技發揮得更完美

酷寒之氣-1LV 攻擊力高,CD75秒非常長,可以攻擊已倒地目標,但重點係發動
                   技能時有無敵時間

火龍之心-1LV 攻擊力一般,CD45秒較長,技能效果長,PVP上可增取時間回MP

火雨術-1LV 攻擊力一般,全中很高,CD60秒很長,可以攻擊已倒地目標,配合冰
                錐術,另連續技更完美

無影手-1LV 攻擊力低,CD17秒,有擊退效果,單用推開人,連續技嘅必須品

深淵石柱-1LV 攻擊力低,CD10秒,連續技嘅必須品

魔爆增強-1LV以上 至少學1,因為魔法師本身唔會爆擊,點1後至少會出現
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-19 02:57 PM , Processed in 0.154107 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存