2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 WoW 合法外掛程式(UI)[會有更新]
go

WoW 合法外掛程式(UI)[會有更新] [複製鏈接]

板主可以幫我個post改改名,因為我唔知UI中文係咩,又驚D人唔知係乜
暫時我用到好多UI,90%到用到,都係英文,不過簡單易用
我會不斷update新野同新版本,希望入精華方便新手.
安裝教學: download完之後放入去......\World of Warcraft\Interface\AddOns\
如果冇AddOns呢個folder自己整個,注意大細街*
---------------------------------------------------------------------------------------------------
道具包全合
裝左之後睇道具就唔細續個續個袋開,一個大袋睇晒.

超大小地圖
小地圖太細睇唔清楚?裝左就冇問題.(好似要set一個key開"大"小地圖)

升lv計數機
例如你打左隻狼,佢會話你聽打多幾多隻狼就會升lv.
採藥/礦顯示器(有人話可能算外掛,我唔覺)
小地圖上會出現草藥,礦,寶箱等資料.

任務等級顯士器

聲望數字顯示器
睇聲望可以睇埋個數字,%等.
道具比較
隨時隨地任可商店買野果陣都有出售道具同已裝道具比較

敵人魔法提示
當敵人出魔法時會有提示,法c好好利用反魔法啦.
狀態提示
當你少血,少mana,中毒等都會有提示.
FlexBar
唔係好知全部工能,靜係知最主要係幫你加多到120個獨立既制.

任務快速顯示
接任務唔洗等佢慢慢飄出黎,即顯示文字.
Raid會員顯示
呢個會顯示你個工會所有人既 hp,mana,buff 同de-buff,好用.
望後面
set一個制做望後面,比怪追好有用.
敵人hp顯示器
必備,可以睇到敵人既hp量用數字表示,睇下下一招用咩.

CT_RaidAssist 1.22
同樣為raid插件
DiscordActionBars簡體中文版
著名自由按鍵例之一  DAB

[ Last edited by 日守剛sora on 2005-8-19 at 08:48 PM ]

十週年勳章(賀詞)

用ui小心d呀...雖然暴雪話ui只要唔係太過火..可以用..
但係一樣有好多人(數以10萬計)因為使用ui而ban cdkey架...
-------
開版大大提供的ui不是十分有用~"~....開袋只要按shift+左鍵點擊d袋一樣會全開哂...關也是
採藥/礦顯示器<-----呢項..已經太過火了...可以講係目前國內所謂既外掛...

多謝分響~~久唔久就有人系game 問我用咩UI...
我都唔知咩來>O<
只知系一d 用來附助既野~~又唔知點用wo...
而家知DD la....^^

採藥/礦顯示器 <===已經算系外掛
如果想用ui建議大陸用出名果d  (大腳 , 月光 , wowshell )
我由大陸內測到收費到台版內測都系用大腳無出過問題

呢d都唔係好算係外掛既....

係輔助程式囉/...\

敵人魔法提示
道具包全合

呢2個真係好野黎~

有冇flexbar?

以上既都係單一 插件 ( UI =插件 )

大腳,shell,月光 係一d綜合UI ~

我開始覺得大腳好雜...

我琴晚dl 左個duf同flexbar~

但係唔識set...而家一鑊泡....

點down??!!= =我想知

用左真係會俾人ban ?
有d功能好有用,但有d好似已經係外既功能...

咁點先可以去斷定那個是合法,同埋大腳係咪好難用架

Originally posted by tsontang at 2005-8-19 10:08 AM
咁點先可以去斷定那個是合法,同埋大腳係咪好難用架

基本上你用到佢既功能,那個已經係 合法UI ~

例如之前有一個可以顯示目標距離既UI,

後來暴雪CLOSE 左有關距離既數據~

因為 顯示距離 , 有失平衡~

但因為該UI用既係WOW內建資料,所以暴雪將其歸類不合法,

只係令其失效~

我怕被ban CD key.......

但好多人都話UI好用,方便更多

其實打架,比較實用有那幾樣UI??

Originally posted by tsontang at 2005-8-19 02:31 PM
我怕被ban CD key.......

但好多人都話UI好用,方便更多

其實打架,比較實用有那幾樣UI??

我都用緊,唔洗怕
打交最好用
狀態提示
FlexBar
敵人hp顯示器

敵人hp顯示器

玩家都顯示數字!?

%就可以~ 數字就......

幾好用咁wo,試下先~~~~~

Originally posted by 》神役使《◎← at 2005-8-18 11:06 AM
呢d都唔係好算係外掛既....

係輔助程式囉/...\

輔助就已是外掛了,所有外來的程式,於遊戲內對玩家有幫助的,就已經算是外掛了
以呢間公司既做法,一定鎖你ac,咁你就要買多一隻game了

請問在那里下載阿><?
2614 該用戶已被刪除

edit!

[ Last edited by 日守剛sora on 2005-8-25 at 11:40 AM ]
已有 1 人評分威望 收起 理由
日守剛sora -70 第一次

總評分:  威望 -70   查看全部評分

《魔獸世界》懲處名單!
http://www.wowtaiwan.com.tw/01ne ... 4000&MSG_TYPE=4

個人認為插件是否視為外掛是見人見智

另外也要看那插件的功能,
例如採藥/礦顯示器,
難道將你採過的藥/礦位置記錄下來也算是外掛嗎

ps.別給名字誤導,這插件不會將所有位置顯示出來,只會記錄"曾"採過的

---------------------------------

還有,插件所以能顯示那麼多的東西,其實都是由官方系統提供支援的~
http://forum.wowtaiwan.com.tw/tw ... p;GoPage=1&lis=

只要插件都是甚麼*.lua,*.xml,*.toc等都可放心用,而且英文官網有專屬討論區

可是要注意的是,像WOWSHELL等exe的插件還是小用較好......小心木馬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 09:15 PM , Processed in 0.041378 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存