2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 曙光Online 官方討論區 曙光Online 心得攻略區 [心得分享] 點升 175 弓手篇 (曙1)
go

[心得分享] 點升 175 弓手篇 (曙1) [複製鏈接]

弓和弩的分別, 其實也不大, 只是弩的攻擊力高點點和射程遠少少, 不過弓出技回技快, 可以邊打邊跑,

本人玩弓是因為享受弓技的快感.,,,

點如下:
(有靚爆加血裝) >>>> 全點敏

(冇裝) >>> 30~40 體  20 毅  全點 敏(弓/弩)

弓手守則 : 弓是木系的, 不可以打一些 金系的怪
                    飛刀跟弓手一樣, 有技可以加魔抗, 所以要挑 魔攻怪 打哎 ^^

1~50解任務就差不多了最少也可解到49級

49~60 穿法裝直衝果噗瓜 (不打金蛋, 因為金蛋克弓技)         <<<< 跟飛刀不同

65後建議打象牙 因為弓打一角不痛的....             <<<< 跟飛刀不同

70-90 換裝打水蛋 (弓手的密月期)

90-95 打火蛋

95-110 打風蛋 (打風蛋比打火蛋好, 我發覺只有風蛋會不停出裝的, 暴肥哦~~~)

110-115 打籃尼 (打 LV3布料合野~~)

115-130 打血花

131-134 打火虫 (打 131 EC裝...升得有點辛苦...)

135- 155 打蝶法

156 >>> 175  入聖洞打小妖    (不打血刀..它也是金系的)                            <<<< 跟飛刀不同

裝 >>> 最好用的是 EC 裝, 因為它的魔防最高,
洞>>> 如果好彩打到 木晶LV3 , 千萬唔好亂用掉. 因為弓手裝最多只有 LV147 會掉, 而且還是 LV3 的,
               所以有石, 也要留到 147裝有 3洞的 才用

162/169  把弓 真係好型的~ 今日見人買左把黎玩^^

ths!!!so good!!!

@o@

好長細呀~咩豬會大力支持高lv人士多d post
e d介紹..幫下我地e d新仔唔駛問咁多次
or問左都怕唔記得=o=
>3<thx呀>>>

係唔係元氣架=.=?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

樓主果個曙光1黎嫁wo~~~
曙光2冇點加嫁-,-

冇錯哎, 我講緊既係一年前既曙光1, 冇玩半年有多了, 都唔知出左 曙光2, 唔明 2000fun 點解唔清晒所有 曙1 既post 既...

off topic: 岩岩有以前既團友叫我玩返, 有D 心思思, 唔知有冇我識得既人玩緊呢??

以家都冇得自己加點 = =曙2都係想玩番弓手 , 驚唔會好勁

thx!~~~~~~~~~~~~~~~~~€

你講咩..........
?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:09 AM , Processed in 0.039582 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存