2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 百變Online 更新{31-7-2007}新手教學及指南,有問題在此問。 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

更新{31-7-2007}新手教學及指南,有問題在此問。 [複製鏈接]

http://tw.getamped.gamania.com/images/faceoff/M253.wmv

追加有關影片,上面↑

前文:我問左個間公司啦,7月25日OP,8月1-2日出新手包,
我自己親身打電話去問。
有關電話:21698777
===========================================

基本技術指南

=======================================
第一章:防禦

想使用反擊之前,如果不會確實的防禦的話,那就別想反擊了
必須能完全抵擋住對方正面攻擊時的攻擊。

===========================

第二章:三擊反

三擊反主要是指敵人攻擊段數打完後進行的反擊,不管是大攻擊(段數兩下)或是小攻擊(段數三下)的反擊都簡稱為“三擊反

每個職業都有不同的攻擊段數,像是武道家的大攻擊攻擊段數是二,小攻擊段數是三,當段數打玩時(也就是最後一下)會特別大力,但是缺點是攻擊時間久,最後一下之前的段數,出手速度都很快,等到最後一下最被毆飛的那一下時,攻擊的時間會比較久,而趁機反擊,這就叫做"三擊反"

首先先了解反擊到底在什麼情況下會使出,反擊的原理就是 「對手攻擊你,你把他防禦下來,而在防禦的時間內,對手出拳打到你之後的0.3秒內按下大攻擊或小攻擊,將對手反擊擱倒。」聽起來很複雜,但是只要稍微眼力好一點,或是節奏感好一點,通常都可以辦的到的!

===========================

第三章:一擊反
在能熟練三擊反的各位大大們,相信應該對反擊都有一定程度的了解和使用了
但是什麼是所謂的“一擊反"呢?乍看之下,好像只能在段數攻擊完最後那一下才能反擊,但是其實只攻擊一下時也是可以反擊的喔!

三擊反跟一擊反最大的差別,除了難度大幅上升外,差別在能在對手攻擊段數完之前就先行反擊,反擊的原理大家在上一章應該都看過了「對手攻擊你,你把他防禦下來,而在防禦的時間內,對手出拳打到你之後的0.3秒內按下大攻擊或小攻擊,將對手反擊擱倒。」因為三擊反是段數攻擊的最後一下反擊,而最後一下的攻擊時間都比較久,所以難度不大,但是在最後一下之前,攻擊速度很快的情形下,當你要反第一下的時候,通常已經被第二下打到而解除反擊,之所以困難的地方就在這裡。

---------------------------------------------------------------------------------------------------

《轉貼分享》百變恰吉單機版

http://orzorzorz.myweb.hinet.net/CyberStep.exe <----下載點

修改方法:
修改NPC人物:

npc中文檔已整理,請至GetAmped\resource\player\style\NPC中文檔內取得。
想要改成各職業只須複製至該職業資料夾且覆蓋player.poa即可。
(把npc中文名稱改成player.poa覆蓋原本的player.poa)

打開GetAmped\resource\player\style
看到有一些文件,這裏面就是那些職業的文件
那個armyw的文件是軍人的文件,你知道就行了下面還提供裏面幾個文件職業的翻譯僅僅供參考,以下文章都是以特種
單選投票, 共有 34 人參與投票
64.71% (22)
35.29% (12)
你所在的用戶組沒有投票權限
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
南極小貓 + 150 感謝分享!
【太史慈】 + 1 +分= = 因為好想知唔用點入做型方法= =

總評分:  威望 + 150  Good + 1   查看全部評分

另加上傳圖片教學

==========================================================

將bmp圖轉成jpg圖

首先開小畫家貼上圖片,
就按檔案之後就按另存新檔,
然後係下面存檔類型選擇JPEG,
完成,張圖就會變成JPG檔,

個檔案就會變細,又會快左。

==========================================================

教育城網址 : www.hkedcity.net
學生 50 MB  非學生(遊客) 2 MB

大家首先選擇市民登記註冊,

揀公眾人士~

跟住填你既資料, E-mail要真確,

跟住佢就會send個密碼去你E-mail,

查返個E-mail,知到密碼就去返首頁最上方登入

登入左可以去我的資源櫃上存圖片

上存左後 你開張圖出黎 右制禁內容 就睇到個網址 你複製個網址
跟住就係你想貼出圖個區打個網址   但前後要+ [ ]img [ ]/img

img係[ ]入面 因為我就咁打會變叉圖

1.上左依個網先http://www.uploadengine.com/
2.按瀏覽
3.彈出一個視窗..選擇圖片按開啟
4.整好晒d野~同填埋email就得UPLOAD NOW!喇!
5.LOAD一陣..你既相就上傳好喇
發表文章部份
1.按發表新帖
2.禁IMG按鈕
3.打入你COPY左個網址
4.基本上就完成

=========================================================
已有 2 人評分Good 收起 理由
ocg1st + 1 抵讚
【太史慈】 + 1 係就教埋點唔用點可以整到做型= = 成 ...

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 ma__kIT 於 2007-7-13 04:54 PM 發表
另加上傳圖片教學

將bmp圖轉成jpg圖

首先開小畫家貼上圖片,
就按檔案之後就按另存新檔,
然後係下面存檔類型選擇JPEG,
完成, ...

大叔公我真係頂你唔順

原帖由 +_小F 於 2007-7-13 06:22 PM 發表

大叔公我真係頂你唔順

死左佢阿笨  :smilie_:D:  :smilie_:D:

原帖由 +_小F 於 2007-7-13 06:22 PM 發表

大叔公我真係頂你唔順

咁仲唔加我分

有冇圖睇??

只得文字唔夠全面

原帖由 ocg1st 於 2007-7-13 09:17 PM 發表
有冇圖睇??

只得文字唔夠全面

加左上去了

OTZ=3
你果個係裝備影片黎OTZ..........

原帖由 pcwaiwai 於 2007-7-13 10:10 PM 發表
OTZ=3
你果個係裝備影片黎OTZ..........

有個令仔想知係咩game,咁就比d佢睇下

我想 系hk 入 你公會 >_< 不過你咁勁 點打得win

原帖由 FWF 於 2007-7-14 05:17 PM 發表
我想 系hk 入 你公會 >_< 不過你咁勁 點打得win

我廢的

原帖由 ma__kIT 於 2007-7-14 05:32 PM 發表

我廢的

同意+1
XDDDD
既然你咁想扮廢。
我成全你XD

原帖由 pcwaiwai 於 2007-7-14 06:30 PM 發表

同意+1
XDDDD
既然你咁想扮廢。
我成全你XD

依個係事實

原帖由 ma__kIT 於 2007-7-14 07:11 PM 發表

依個係事實

廢都藍獅
咪玩啦
----------------------------------
雖然我都藍獅,不過我廢過你

............

我知啦.......................
已有 1 人評分威望 收起 理由
南極小貓 -20 惡意灌水

總評分:  威望 -20   查看全部評分

原帖由 hanghanf 於 2007-7-14 09:27 PM 發表

廢都藍獅
咪玩啦
----------------------------------
雖然我都藍獅,不過我廢過你

==========================

你地班個個都勁過我...講真

有時悶到唔想打仲亂咁打

台版?
一早有玩啦

簽名被屏蔽

原帖由 丫。輝 於 2007-7-16 10:59 AM 發表
台板洗唔洗收錢 我記得好似收錢

NoNo
唔洗收錢既=.=
不過部分裝要用點買@_@

原帖由 pcwaiwai 於 2007-7-16 11:07 AM 發表

NoNo
唔洗收錢既=.=
不過部分裝要用點買@_@

係大部分裝
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:26 AM , Processed in 0.048758 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存