2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《信長之野望》 分享:::差小小便完美的淺井連招,,本多?冇難度 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 牙武=]
go

分享:::差小小便完美的淺井連招,,本多?冇難度 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kychung1128 於 2008-3-20 03:41 AM 發表

re 1.if,你秒秒鐘都有隊友配合到的話,ok u win
    2.殺強王 下忍靠自己 is ok,配隊友殺人.................要定好耐下個d先殺到-     -
    3.前期開大食兵我絕對認同,後期減個少少防對人絕對係有分別(除非你好肥)
    4.本多咁嫁裝有多大問題,4千幾血,唔係淺井連技殺左佢唔會咁易死啦,加上有信長立花呢隊友係身邊,只係個d過黎普攻打嫁絕對冇有怕
    5.4千幾血,唔係咁樣比淺井連死,唔會咁易死啦吧,所以,本多咁樣近乎滿血下打塔是沒有問題
    我當然唔會出法剛,有,吹箭,閃介,狗牌x2,和泉,褲
    咁樣唔會唔夠出大絕,閃介同吹箭和泉
    金波唔洗用啦吧
    加上吹箭除左幫自己,重可以幫人,一舉兩得,何樂而不為?
    後期帶唔帶吹箭,睇下對面咩人,狗女,武田等等一大堆移速ok高的英
    我情願留吹箭.....
    如果冇的話,咁當然吹箭可以換走
    吹箭個差不多2千,可以比你殺到,幫殺到幾多人,你肥得起,呢2千小兒科啦

re 1.同開fd玩 配唔配合到 冇必要講
         同路人一隊 除非 極度新手 唔係都冇咩可能配合唔到
     2.我分開左黎講 睇清楚    唔一定要隊友 有暈/定人先殺到人
         基本上 我出左凍云 先開始殺人 本多暈技夠殺最少1個人
         未出之前 會檢下尾刀
   3.都講得後期 本多肥唔起 一定有問題
        so 減個少少防 絕對冇影響
    4.片中本多仲有2000幾 我唔會要鬼徹 要正宗好過
        有正宗 淺井 一定秒唔到4000血up 既本多
        ps:唔討論有冇隊友係身邊
    5.當然冇問題 但我會配把正宗 減低 比法師屈死既機會 大致上 同4. 一樣
     講真 1850 出把吹箭 實用價值唔高
     如果冇大果陣 冇乜用 又唔加攻
      金波有冇用 似乎對面咩英
      當你夠mp出晒本身技 和泉+吹箭
      前期唔夠攻 你帶多把吹箭 都冇可能3殺以上
      反而 花1850出吹箭 盞影響出裝既時間
      你殺唔晒d人 好易比人反殺 因為 你用晒d技 都唔夠mp金波閃戒之類
      後期 就算有狗女 武田 呢類英
      更加唔應該要吹箭
      吹箭食個位 d攻差好遠
      唔夠攻 一樣殺唔到人
      so 本多追求攻速 攻高 is ok
    你有幾可 見人團戰 本多會出吹箭
     得閒去ggc 睇下replay 參考下人地玩法
     唔想再講 講極都講唔完=.='
    有空得閒打番場

原帖由 TiN洛 於 2008-3-20 07:13 AM 發表

re 1.同開fd玩 配唔配合到 冇必要講
         同路人一隊 除非 極度新手 唔係都冇咩可能配合唔到
     2.我分開左黎講 睇清楚    唔一定要隊友 有暈/定人先殺到人
         基本上 我出左凍云 先開始殺人 本多暈技夠殺最少1個人
         未出之前 會檢下尾刀  
   3.都講得後期 本多肥唔起 一定有問題
        so 減個少少防 絕對冇影響
    4.片中本多仲有2000幾 我唔會要鬼徹 要正宗好過
        有正宗 淺井 一定秒唔到4000血up 既本多
        ps:唔討論有冇隊友係身邊
    5.當然冇問題 但我會配把正宗 減低 比法師屈死既機會 大致上 同4. 一樣
     講真 1850 出把吹箭 實用價值唔高
     如果冇大果陣 冇乜用 又唔加攻
      金波有冇用 似乎對面咩英
      當你夠mp出晒本身技 和泉+吹箭
      前期唔夠攻 你帶多把吹箭 都冇可能3殺以上
      反而 花1850出吹箭 盞影響出裝既時間
      你殺唔晒d人 好易比人反殺 因為 你用晒d技 都唔夠mp金波閃戒之類
      後期 就算有狗女 武田 呢類英
      更加唔應該要吹箭
      吹箭食個位 d攻差好遠
      唔夠攻 一樣殺唔到人
      so 本多追求攻速 攻高 is ok
    你有幾可 見人團戰 本多會出吹箭
     得閒去ggc 睇下replay 參考下人地玩法
     唔想再講 講極都講唔完=.='
    有空得閒打番場  

re 1.你都同fd玩,咁我都冇野講
    2.本多有凍雲最少殺一個,我想先問一句,你是同隊友配合嗎?如果是,咁我冇野講
       單殺的話未必殺到.........
    3.你肥得起就得啦.....咁我都唔理
    4.裝備上出咩睇英嫁姐.....本多點解出鬼切呢...大把原因吧......有本願........有三日月..........等等
      出正宗防到當然沒問題...........我都唔理個裝備係點啦......
    5.大致同4一樣....
    有把凍雲,加埋吹箭唔大都殺到人啦...........
    前期三殺本來就好難.......
    出吹箭,可以殺多幾多人,自己估......唔會影響到好多出裝時間
    殺唔哂d人,先假設隊友冇死過,敵我雙方人數上經以有分別,唔會咁易比人反殺到
    後期,攻唔會太低,呢個唔夠攻問題唔大.........
    本多團戰唔出吹箭,係因為有其他人做好幫本多呢個準備.....
    路人團就出得啦吧
    我玩kyo1,你係唔係?有冇機會野番場?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kychung1128 於 2008-3-20 09:55 AM 發表

re 1.你都同fd玩,咁我都冇野講
    2.本多有凍雲最少殺一個,我想先問一句,你是同隊友配合嗎?如果是,咁我冇野講
       單殺的話未必殺到.........
    3.你肥得起就得啦.....咁我都唔理
    4.裝備上出咩睇英嫁姐.....本多點解出鬼切呢...大把原因吧......有本願........有三日月..........等等
      出正宗防到當然沒問題...........我都唔理個裝備係點啦......
    5.大致同4一樣....
    有把凍雲,加埋吹箭唔大都殺到人啦...........
    前期三殺本來就好難.......
    出吹箭,可以殺多幾多人,自己估......唔會影響到好多出裝時間
    殺唔哂d人,先假設隊友冇死過,敵我雙方人數上經以有分別,唔會咁易比人反殺到
    後期,攻唔會太低,呢個唔夠攻問題唔大.........
    本多團戰唔出吹箭,係因為有其他人做好幫本多呢個準備.....
    路人團就出得啦吧
    我玩kyo1,你係唔係?有冇機會野番場?

玩開都最少2個fd 唔洗點答你上面d問題
有凍雲 配清酒 唔洗大都可以單殺
2.絕對有能力單殺
係唔係同路人一隊 都唔會出吹箭鬼徹 本多出菊一 我都覺得7
我vlan

原帖由 TiN洛 於 2008-3-19 09:12 AM 發表

re 紅字 1. 信長講合作
                   單殺 不如玩單機
               2.本多 前期大技配合隊友殺人/殺強王/下忍 中期 偷塔 後期推塔/殺人都可
               3.前期唔夠攻 都係同隊友配合下 殺下人 ...

WELL

老實講

我都唔會蠢到一6lv走去開大殺人咁得意

6lv自己一個殺下忍一d問題都冇

8lv自己一個殺強王都係冇問題

要隊友幫?笑

下下都要配合隊友殺

cp區見到人點?叫對面等陣call馬黎?

學樓上話...你秒秒鍾有隊友..u win

前期我夠知唔夠攻...前期招大用黎cp

就算強王比人c左都可以用黎食殘兵百姓國一

本多出吹箭唔夠魔?

第一..世上有樣野叫閃戒

第二..仲有一樣叫黃十字

咁都唔夠我唔知你點用本多

你用招大黎打塔...果100%300範圍擴散要黎做乜?

爆塔順便拆埋牆?

仲有個人話開頭出力裝爆塔不知幾惡

我理你幾多血...前期開大ge本多40%防都唔知有冇

你走去爆回血營...

你得閒去冒險爆回血營

不如去殺下忍強王好過啦

原帖由 TiN洛 於 2008-3-20 10:06 AM 發表

2.絕對有能力單殺
我vlan

你冇吹箭唔開大單殺力英比我睇

唔好話力英...敏英你都未必殺到

原帖由 TiN洛 於 2008-3-20 10:06 AM 發表

2.絕對有能力單殺
我vlan

我都係vlan...

你識唔識上載rp..

教教我...我比你睇下我吹箭本多點肥...

2.絕對有能力單殺
我vlan

好好好=       =既然你都講到咁.......係時候比個rp我證明你的說法~.~

原帖由 kychung1128 於 2008-3-21 10:02 AM 發表

好好好=       =既然你都講到咁.......係時候比個rp我證明你的說法~.~

佢話本多出菊一好7

我諗緊佢同緊d咩實力ge人打

十週年勳章(賀詞)

原帖由 chunwailui 於 2008-3-21 12:37 AM 發表

WELL

老實講

我都唔會蠢到一6lv走去開大殺人咁得意

6lv自己一個殺下忍一d問題都冇

8lv自己一個殺強王都係冇問題

要隊友幫?笑

下下都要配合隊友殺

cp區見到人點?叫對面等陣call馬黎?

學樓上話...你秒秒鍾有隊友..u win

前期我夠知唔夠攻...前期招大用黎cp

就算強王比人c左都可以用黎食殘兵百姓國一

本多出吹箭唔夠魔?

第一..世上有樣野叫閃戒

第二..仲有一樣叫黃十字

咁都唔夠我唔知你點用本多

爆塔順便拆埋牆?

仲有個人話開頭出力裝爆塔不知幾惡

我理你幾多血...前期開大ge本多40%防都唔知有冇

你走去爆回血營...

你得閒去冒險爆回血營

不如去殺下忍強王好過啦

PS: 紅字 都話分左黎講
我係講 配合隊友殺人    /殺強王 /下忍咁樣分開講
cp區見人唔知點答你
殘兵 有討論過
出閃戒 d魔都係用得挽挽緊
我話前期配吹箭
我諗應該唔會傻到後期先配掛
你本多殺人都係單打一隻 咁你要擴散黎做乜?
對面唔會企埋一齊比你打掛
你用本多全場爆大 淨殺人 ,唔會爆塔?
原帖由 chunwailui 於 2008-3-21 12:40 AM 發表

你冇吹箭唔開大單殺力英比我睇

唔好話力英...敏英你都未必殺到

我唔覺得出多把吹箭 係唔開大既狀態下殺人
會有好大差別
原帖由 chunwailui 於 2008-3-21 12:42 AM 發表

我都係vlan...

你識唔識上載rp..

教教我...我比你睇下我吹箭本多點肥...

上kyo vlan ggc論壇 冇教學咩
我冇話吹箭本多肥唔到
不過我覺得出吹箭 實用價值不高
原帖由 kychung1128 於 2008-3-21 10:02 AM 發表

唔想顯醜
私底下交換replay 參考下都ok
原帖由 chunwailui 於 2008-3-21 02:09 PM 發表

佢話本多出菊一好7

我諗緊佢同緊d咩實力ge人打

對手實力勁唔勁
同我覺得本多出菊一 7唔7 有咩關連呢
`本多一定要出菊一 吹箭 先叫勁

原帖由 TiN洛 於 2008-3-21 07:39 PM 發表

PS: 紅字 都話分左黎講
我係講 配合隊友殺人    /殺強王 /下忍咁樣分開講
cp區見人唔知點答你
殘兵 有討論過
出閃戒 d魔都係用得挽挽緊
我話前期配吹箭
我諗應該唔會傻到後期先配掛
你用招 ...

點會醜呢~.~貼係youtube個d又唔見話醜~.~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kychung1128 於 2008-3-22 09:50 AM 發表

點會醜呢~.~貼係youtube個d又唔見話醜~.~

人地cut左replay
放d精華出黎點同

除左單殺...
甘會戰呢
ps 小弟打字沒耐性 冇你地甘多字打 -0-"
而且 本多唔一定肥到 <<<呢個唔一定係本多既問題
可以係對面好勁

原帖由 TiN洛 於 2008-3-22 09:53 AM 發表

人地cut左replay
放d精華出黎點同

咁你做埋lo=3=

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kychung1128 於 2008-3-22 02:29 PM 發表

咁你做埋lo=3=

唔想學

原帖由 對抗命運的人 於 2008-3-1 02:07 PM 發表
$#用咁多招技先殺到本多。。。

果隻本多D隊友一定多謝哂佢。。。

一個300就引到佢出哂咁多招技。。。本多D隊友仲唔攻?

到後期用哂啲技都殺到人已經算好好..

原帖由 此後後 於 2008-3-22 11:26 PM 發表

到後期用哂啲技都殺到人已經算好好..

重要係殺左隻主力本多,加上我地係有隊友嫁-     -一個人殺一個有咩問題
已有 1 人評分Good 收起 理由
閻‧魔 + 2 西利.....鳩up多過呼吸gd

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 kychung1128 於 2008-3-23 03:08 AM 發表

重要係殺左隻主力本多,加上我地係有隊友嫁-     -一個人殺一個有咩問題

後期法師好難自己殺到一個滿血既力/敏英..

連技好快=口=" 勁丫
各位- -咩叫用shift連技..吾多識

原帖由 對抗命運的人 於 2008-3-1 02:07 PM 發表
$#用咁多招技先殺到本多。。。

果隻本多D隊友一定多謝哂佢。。。

一個300就引到佢出哂咁多招技。。。本多D隊友仲唔攻?

我見到你既回覆.就知你無團戰經驗+超級on9仔黎啦
係團戰.個個都要出哂D技殺死本多先嫁啦..無左本多佢阻住
武田.上杉果D仲唔攻?除左本多.仲有人可以屈死武田大絕??(你話武田肥唔起就無得講啦)
用武田.可以話清兵易到..俾人壓??直江出黎搞掂得啦...
仲有.5打5.淺井D技唔識CD!?..死左個.4打4會打輸俾無本多既織田.
我好好好睇唔過眼D新手扮神手..唔該你收皮啦!!
佢有4千444血都俾人秒殺...咁小左招大絕.會殺唔到人??..

原帖由 惡靈♂吉 於 2008-3-27 03:51 PM 發表

我見到你既回覆.就知你無團戰經驗+超級on9仔黎啦
係團戰.個個都要出哂D技殺死本多先嫁啦..無左本多佢阻住
武田.上杉果D仲唔攻?除左本多.仲有人可以屈死武田大絕??(你話武田肥唔起就無得講啦)
用武田.可以 ...

洗唔洗甘串? 人地得罪左你?
定係你係個扮神手既新手 ?
難道本多死左 織田=廢?
團戰都未必出本多先羸到啦 <<特別對住閣下呢類型既"理論人"
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:39 PM , Processed in 0.047622 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存