2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 魔力既未來...
返回列表 發新帖 回覆
go

魔力既未來... [複製鏈接]

原帖由 詩凱 於 2008-3-31 11:09 PM 發表

因為某d人覺得..用魔錢買點卡玩好威丫嘛..
點可以唔搵多d錢..
到時咩都賣唔出個陣真係唔方有魔錢買點卡--
同埋希望小d人賣點卡俾呢類玩家

同意你上面講法
由掉檔開始 物價暴漲

但不同意 用魔錢買點卡講法

樓主推行全面小小就好
唔好只留守係hp mp 裝到

最緊要係寵貴 如果hp mp都平
但係寵貴到死 賣hpmp果d人都平衡唔到

就好似賣1s700mp 5500 但我想買隻1lv風哥
都要成10~16銀 真係唔知搵幾耐先買到一隻
我都好支持樓主咁做
希望咁話 咩都要平 寵都可以平埋 唔好令致部分唔平衡囉

ps:早上有條友嘈 話大家快dmp hp 裝平返吸引新手 但寵呢
佢係封b來 佢話寵就唔洗"平返" 因勁寵賣貴d正常 平寵賣平d正常
但佢自己賣一隻6xlv紅螳 掉22003 都賣成10銀啵 佢話難捉係貴
但隻野貴唔貴就見仁見智喇

但佢話勁寵貴d係正常 因時間捉好長同埋升佢耐  咪貴d囉

我就同佢講掘野 做料理這些都要時間 我認為他太自私認為只有封b捉寵就可以賣得貴
其他野就可以平返

希望樓主看過這例子之後 希望利用無私的心帶領魔力重回光輝大道使魔力可以多返人玩
我和其他朋友都會沉默去支持

{本人和朋友可能會在6月開始提供送檔風刃行動 使新玩玩家得到支持
同埋現在我的朋友在比1 東醫提供不用錢醫傷服務 希望可以使更多人回流}

by傻妹

原帖由 邪惡男孩 於 2008-3-31 11:24 PM 發表
{本人和朋友可能會在6月開始提供送檔風刃行動 使新玩玩家得到支持
同埋現在我的朋友在比1 東醫提供不用錢醫傷服務 希望可以使更多人回流}

...

支持 加入
提供免費醫傷服務
及提供免費送贈檔風刃行列

講真-.-寵 家下真係全天價..
之前 見過..掉係掉0攻白狗廿銀..見倒好心寒囉..
我一銀都冇..唔洗買啦..
想買隻螳升下..又係銀10銀咁..唔洗買啦

係減價..就應該全線 平衡返差唔多既價錢

台灣係呢方面就做得好好囉...

點解我地香港就做唔倒...

原帖由 B!G 於 2008-3-31 11:21 PM 發表

同意你上面講法
由掉檔開始 物價暴漲

但不同意 用魔錢買點卡講法

魔錢買點 = 將魔錢同hkd掛勾

收就會出好大問題-.-...想像下吧

十週年勳章(賀詞)

原帖由 詩凱 於 2008-3-31 11:43 PM 發表
講真-.-寵 家下真係全天價..
之前 見過..掉係掉0攻白狗廿銀..見倒好心寒囉..
我一銀都冇..唔洗買啦..
想買隻螳升下..又係銀10銀咁..唔洗買啦

係減價..就應該全線 平衡返差唔多既價錢

台灣係呢方面就做 ...

現今既香港人食慣啖慣

覺得自己係比其他地方國家既人好

不是怎會經常聽到什麼什麼''台狗''之類的字詞呢

要真真正正全部玩魔力既人都改變到''心態''

先可以學台灣個邊咁

PS..台灣大部分寵物價錢都唔過100m呢

我都係 封c
我們一步步黎
我相信左 完成今次事件
有一定封c玩家 會同議減價
但要做好目前先

台狗台狗....我說魔力世界沒有台狗,,,只有港狗
我自己都係香港人
睇極都唔明點解要排斥台灣人
人地好有禮貌又肯幫助新手
但係班港狗就串77
唔鐘意人地咁既做法

入6點去台灣玩下,,,寵,mp,hp,裝價不是很高
新/老手都能負擔
搞到有d想轉去玩台灣-333-
台灣人有互助精神,,,點解我地香港人冇呢??
怕洩底???no咁單純 QQ

原帖由 lingtk 於 2008-4-1 12:07 AM 發表

現今既香港人食慣啖慣

覺得自己係比其他地方國家既人好

不是怎會經常聽到什麼什麼''台狗''之類的字詞呢

要真真正正全部玩魔力既人都改變到''心態''

先可以學台灣個邊咁

PS..台灣大部分寵物 ...

由以前都而家
都係覺得台玩家好過香港玩家好多
當然係某部份...但比例上黎講都係台灣好好多

唔好話 咁鍾意台灣點解唔去台灣
只係覺得..點解香港人可以咁唔爭氣

就係呢類人影衰晒
我係美國...好多美國人對香港人既第一印像都唔係咁好...
佢地都話香港人太自以為是

唔係講咁盡...大家心照啦..
自己反省下

唔好話人地點睇由佢
你家下唔係影衰自己...係影衰晒香港

十週年勳章(賀詞)

算吧樓主我覺得魔力已經氣數已盡

可能咁講會得罪某d人..但係都照講...
魔力物價失衡係幾時開始大家應該會知....就係掉檔器出現
掉檔器黎講對住可人都冇好處....未出之前睇單項能力值...bp....成長值
估下估下幾好玩....我有個ac係沙士果陣買既灰堂~總掉6只係用左2萬蚊買
呢家91lv賣番出去你估幾錢.....都唔知幾多倍
魔力一開始都係大家各職業各施其職....
先係捉寵既人受罪....點解咁講...你捉到隻低掉就發到豬頭...捉到全部檔寵送都冇人要...
咁買寵既人就自然係一d冇開封師既人去買啦.....大佬d野唔賣貴d點跟得到寵物果價
我之前停玩前都只係寵物果邊天價左....1月中果陣玩番....嘩...其他野真係貴到呢
廢弓都要10銀把....幾十萬把.....原料成本幾多錢先.....我做人唔鍾意講價...咁都吹佢唔帳
我自己又做服又做帽...sowhat?做一頂先得1銀.....仲要勁耐先有生意...幾時先買到一把弓??
我自己又有做藥....唔知你地有冇見到我...我賣400藥係$2500/500藥係$3500..
我自己一日都有其他野做...只可以做到兩轉藥左右...一日純剩10-20萬左右....仲要接到死死下加埋3開
10-20萬好多?除番開600mp $6000-$6500同750 $8000....大佬我條數點平衡到呀....
我上一次彩都有3隻人上...我一星期搵到既錢一個星期日就已經同我倒q哂落海......仲未計我裝既折舊
咁唯有谷氣自己冇做料理抵自己死....咁做藥又有npc企價....咁唯有加番小小價  3千同4千 set啦
跟住d人就可以鬧我...我都唔知點解....咁q貴又要等你整我不如去獅子洞買好過
嘩...我見到即刻無奈到爆.....我個價賣成咁都要受人氣既...為左d咩?
另轉尾過左一排又有人話同我買藥....又有人係我面前達一句出黎....去npc買咪得lo...但係佢個fd同我買緊藥
嘩.....d人就係咁....比錢npc搵都唔比我搵...ok.....我結果係點?放棄賣藥lo仲可以點
呢樣野都唔係最無奈.....
有一排有條友係...一掃掃我差唔多40set 400水....轉頭開檔高賣....
仲要有人同佢買呢下先死....另外仲有人用我兩倍既價錢賣藥...去貨速度可以快過我既
咁我價咁低價黎做咩....整餐死先得果雞碎咁多....
你估我咁樣做藥要儲錢買寵...我估我成世一隻寵都唔駛指意買到啦....裝都唔駛要都似
---------------------------------------------我是分格線-----------------------------------------
另外有次最嬲既係....有個人用50銀買左隻10xlv武骨番去(唔記得名了)
之後話自己隻武骨值90銀.....話拎黎同我換件鼠水服.....件鼠水服仲要23x耐
跟住佢話我件鼠水服邊值90銀...我仲要加錢同佢換.....佢條數係
30銀水服 55銀鼠石代工料錢1銀......
魔力一日有佢呢d咁既人存在都好難有得玩落去.....同佢換果個人真係低b
買買埋埋d野之後天價出售....魔力想唔死都好難....
好睇你用咩心態去玩隻game lo.....
我講就玩完就算...唔講過唔舒服姐..呢家爽哂a_a
我重玩頭果排我都有心企低價位等某d人唔好咁慘...但係我發現個價一做高左唔係你話想低就低咁易..我做低個價完全係搵自己黎攪
有錢人可以有錢到不得了...窮人就我見過成百一lv連mp都冇錢買咁lo

原帖由 sing827 於 2008-4-1 01:44 AM 發表
可能咁講會得罪某d人..但係都照講...
魔力物價失衡係幾時開始大家應該會知....就係掉檔器出現
掉檔器黎講對住可人都冇好處....未出之前睇單項能力值...bp....成長值
估下估下幾好玩....我有個ac係沙士果陣買 ...

好同意你既講法..
所以我真係好耐好耐都唔買一隻寵
因為我剩係升lv..都已經用晒所有錢係mp度..
掘好多好多日礦...先夠買一次升lv既mp
仲要我好多時唔跟弓魔格隊..因為我自己唔鍾意限職
所以下下升lv真係倒水咁..

當自己賣8礦..4個鐘兩set 當我一日搵倒12個鐘..1.5m/s..
掘足晒先可能有6set 即係最多一日9萬..仲要係賣得晒..先係
俾盡一日賣倒兩set已經好開心..
兩set即係3萬...3萬? 幾set mp已經去左..
真係唔洗儲錢買任何野

裝又係..貴成咁..代做都好貴...唔係識返d好朋友..可以唔洗錢幫我整下...我真係冇裝用
家下咁高lv 魔師..除左袍同杖..真係咩都冇著

再黎就係冰石...家下影響都好大...之前一排返黎玩..見倒8s/s 冰石..
咪即時掘囉...
掘4個鐘都唔錢身..仲要十set唔知等幾耐先賣晒
轉個頭又俾晒賣mp的...
去得升lv就冇錢可儲..

---------------------------------------------我是分格線-----------------------------------------

另外...真係好憎d過份地低買貴賣既人..
好多時..雞水咁多就唔好炒啦
你6000 一set mp收返黎...6500賣返出去..
好好賺咩 ..咁都要搶

寵好多時..好多白人都好膠...50銀既寵同你講90銀..
貴一貴既寵..又會叫你平放俾佢...

前個排咪有人開 po
有句精句   "魔力就黎汁啦..仲唔賣俾我做咩"

咁你又要買????!!!!
真係omg...
當年香港人炒樓搵快錢..
之後香港變成點有目共睹..
點解仲未知死

講咁好岩阿
我都係1.0就開始玩起
仲e家會考停玩住
但有時開6點入去睇一個鐘
d野又貴要咩咁,叫咩新手點買阿,冇新手唔通正係靠d老手玩咩
咁樣大字遲早就會汁粒
對所有鐘意玩魔力既玩家黎講係一個損失
樓主講得好,汁左粒有幾多千萬都係冇用
所以希望生產糸唔好台上哂d野黎賣
[薄利多銷]唔係仲好咩,人地開心得黎自己又開心

我亦都有玩封c, 我都同意依家d寵真係貴左小小-.-
未改風哥都買成10-16銀
mp貴, eq仲貴
淨係講精3代合, 一次收3m, 未計料$, 同eq x lv $
採集系不多, 相對料難搵又貴, 新手或者窮小小ga都真係買唔起

要減價就全面d, 淨係單方面減價, 係唔可行
我有小小提意, 餘其回復舊價, 不如大家公平d, 全面八折
請不要加價後, 再減價, 這需要大家自律, 合作~
大家請考慮一下!!!

原帖由 詩凱 於 2008-4-1 12:23 PM 發表

好同意你既講法..
所以我真係好耐好耐都唔買一隻寵
因為我剩係升lv..都已經用晒所有錢係mp度..
掘好多好多日礦...先夠買一次升lv既mp
仲要我好多時唔跟弓魔格隊..因為我自己唔鍾意限職
所以下下升lv真 ...

我份人就好黑心
魔力快d死...仲好
我只係用HKD黎買點數....
好想睇D港紙戰士果陣會點
日本果邊冇新patch放過黎都仲頂到咁耐....算係咁啦
我個人都唔係太鍾意大字出既任...即係整個魔弓傳奇
全部失衡位係哂佢出果城到=.=
吹帳=.=

結論:魔力有掉檔器開始d人就做晒封c
生產採系掛幾日都唔夠封師捉隻勁pet so
d人做晒封師之後就冇人獵野 採木 d獵人就開始吊高黎買
來貨貴d人就自然將mp既價錢放高d黎賣
做武做防同樣都係因為d人賣料比佢地貴自己又想搵多d又吊高黎賣
修防修武鑑定見乜野都上漲佢地又加埋
結果就搞到而家魔力咁

暑假真係多好多人玩既,,,
過完又有幾多個係會繼續玩,,,

同戰鬥職業個最高稱號一樣

我離開了魔力好耐...
不過睇到你個post 好希望你會成功 即使我彷彿已經係個局外人
集合玩家的力量 改變呢個萎縮緊既魔力吧!
雖然我只能精神上的支持你...
請不要放棄, 物價高企, 外掛當道, 大宇可以做既都唔多
但玩家們可以做到既人人都估唔到
團結就是力量, 希望你地可以挽救到魔力啦

原帖由 hotangc 於 2008-4-1 08:56 PM 發表
結論:魔力有掉檔器開始d人就做晒封c
生產採系掛幾日都唔夠封師捉隻勁pet so
d人做晒封師之後就冇人獵野 採木 d獵人就開始吊高黎買
來貨貴d人就自然將mp既價錢放高d黎賣
做武做防同樣都係因為d人賣料比佢地貴 ...

你只係前半部故事-.-
後半部就係..
修武升價後...人人見倒修防武咁貴..一係就開修防武..一係就加價黎形合返修武防既價
其他職同時家價..包括 採 制等等....
之後就係一個唔停既cycle-.-

係減價..好應該同時減..

唔好同 貴賣野既人收野..
包括..寵 mp..藥 修武 修防.採.等等..
賣唔出...冇人買.自自然然要減返價黎合作返...
唔係佢地就要放係倉底
大家合作小小 就ok

冇可能,天真
香港玩家冇可能
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:01 AM , Processed in 0.053894 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存