2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 [原創]解答新手/技術/職業/FEZ海量資料庫 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: c2255655
go

[原創]解答新手/技術/職業/FEZ海量資料庫   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

弓手 係唔係 射唔中人?

我聽人講呢

弓手 成日射唔中

不過係國戰 太多人 有機會射中

十週年勳章(賀詞)

原帖由 c2255655 於 2008-6-4 11:24 AM 發表

要塞HP量:12,000,000(一千二百萬)
需水晶量:無,
備註:發起戰爭

巨人兵營HP量:18000
需水晶量:20
備註:召喚巨人

冥府之門HP量:4000
需水晶量:20
備註:召喚死靈

箭塔HP量:8000
需水晶量 ...

囧囧  唔講都唔知跳台有咁既用

跳台=純搞gag之建築=_=?

回復 13# 光父 的帖子

被冰凍住的人,受到任何職業技能攻擊都會解凍,和暈不一樣,暈了不會被攻擊解暈,要等技能結束才會解暈

原帖由 光父 於 2008-6-4 11:06 AM 發表
雷系同火系係咪會解冰解暈架?
即係我用雷系魔法打個被凍或者被暈既敵人
佢本來應該定身4秒   會唔會被我打左之後 佢被吹飛完即刻可以走

全部玩家嘅攻擊都會解冰,唔會解暈,但系有D技能有吹飛效果,
你肯定系用佐雷暴個技能,將個敵人飛起身,人D一飛加埋起身時間,夠4秒啦.自然就無事啦.
如果系戰場見到比人冰或者比人暈嘅人,低攻擊嘅人,唔好去打啊,甘樣系救佐敵人

十週年勳章(賀詞)

原帖由 loklok213 於 2008-6-4 11:28 AM 發表
跳台=純搞gag之建築=_=?

之前玩大陸我都勁鐘意係咁起跳台玩野-0-

原帖由 係咁 於 2008-6-4 11:24 AM 發表
弓手 係唔係 射唔中人?

我聽人講呢

弓手 成日射唔中

不過係國戰 太多人 有機會射中

無甘嘅事,系D人用得唔好射唔中亂甘話,
一個好嘅弓手,在戰場作用好大.對方嘅法師同弓手會覺得你好討厭甘.
用得好嘅弓手,唔使用貫骨同箭雨,都可以起到好大作用發揮,

用遠攻射緊左右走緊既敵人
係咪唔好lock住佢射  應該射佢左右位?
因為我成日lock親黎射都射唔中 我有時等人地跳落黎停個下禁都唔中
我玩國服延遲3xx
會唔會有影響架?

可唔可以輕輕咁介紹弓手既玩法?

原帖由 光父 於 2008-6-4 11:47 AM 發表
用遠攻射緊左右走緊既敵人
係咪唔好lock住佢射  應該射佢左右位?
因為我成日lock親黎射都射唔中 我有時等人地跳落黎停個下禁都唔中
我玩國服延遲3xx
會唔會有影響架?

延時當然會有影響,
遠程攻擊,要睇幾遠,飛行速度幾快,攻擊把判断範圍有幾寬,加埋延遲,估對身位走位黎打位,
所以想要打得准,要考慮到噶因素系好多噶.
無論你自己延遲高或者對方延遲高,都要提多幾個身位黎打.

原帖由 stevenexe 於 2008-6-4 12:22 PM 發表
可唔可以輕輕咁介紹弓手既玩法?

弓手分幾類型,貫骨弓,箭雨弓,混合弓,雙修弓
國服嘅戰場,有好多亂甘用貫骨or盲目用箭雨嘅弓手,一般都會比人惱弱智,
我覺得想要玩好一個純弓手要注意下面幾點

1.要多D利用遠距離優勢,抓隱身嘅純刀游打距出黎,
2.貫骨,唔系撒退同埋救人果時(守橋都幾好用),唔要亂甘射,甘會有好唔好嘅影響,要注意我地嘅隊友比人暈或者比人冰,有敵人圍過黎過時,呢個時候如果你可以將D敵人飛晒,就可以一定程度甘救到自己友啦
3.箭雨,壓制同埋牽制對方法師同弓手作用,如果有幾個弓飲大藍無限放箭雨,對方法師會好痛苦,但系注意唔好破佐冰凍嘅敵人

4.因為弓手攻擊弱,因此攻擊敵人時要,注意抵消隊友嘅高攻擊技能嘅問題.(特別系打比冰凍同比暈嘅敵人時)

箭雨弓注意下唔好破好冰無咩大問題,貫骨弓玩傷害嘅就唔建議啦,貫骨用得好就系一把利劍,用得唔好就會反刺自己一劍,
呢度我主要想講下混合弓使用嘅心得,因為我就系甘玩弓手嘅,又安全又唔使用幾多藥又高傷害又可以殺到唔少人,
主要技能;雄鷹射擊,強力射擊,空襲
雄鷹我用得最多,利用打得遠嘅特點,遠遠地睇住前邊敵人嘅法師,對住果D坐住回pw,飲水加HP,放技能,加狀態嘅敵人射.

唔好睇小果100到噶傷害,我一場打落黎,都有20000到噶人物傷害啊,因此系一個消耗對方HP嘅方法(主要黎源系對方法師)
強力,如果距離近啦,注意對方有法師上黎放技能.睇住比個強力距,如果你切換技能夠快,強力可以加個普通攻擊連擊,一般都可以打到200-300傷害,仲有就系強力打冰凍嘅法師.注意無人打.你唔好先打.睇住我地自己友,有人打啦.你跟住個強力過去,呵呵..個人唔死都殘廢啦,
空襲,追殺人同牽制對方法師同弓手嘅,都系個好好用嘅技能,一般人群我好少用,單遇或者少人戰時先用,可以屈到非戰士嘅敵人
最後講下個好好用嘅技能,熾熱射擊,注意裏個技能打果D跳嘅敵人倒地-起身呢段時間受到任何攻擊都有效,後仰時間長,一般我都用裏個技能黎做連續擊,
熾熱+強力+普通攻擊
其它技能你就自己睇住情況用啦,畢竟好我技能都有距嘅特色,要好好利用,

另外講下,平時見到有系坡邊嘅敵人,就注意下,如果敵人跳上坡位,就睇距離比個強力or雄鷹
注意想玩好一個弓手,觀察力非常重要,醒D

玩弓手唔好追求'爽',玩弓手系要羅黎煩,纏著人噶,唔好追殺高傷害(雖然一般打完傷害都好高囧)唔好追求殺幾多人
記住,你系輔助噶

為所有問題解答,有咩就黎問啊

自己同自己頂下先,,,UPUPUP
持續更新.

都系自己幫手頂下,,
持續更新...............

究竟雙劍戰定單劍比較容易操控?

我只是不知道國戰系咩

原帖由 Martin_Wan 於 2008-6-4 05:12 PM 發表
究竟雙劍戰定單劍比較容易操控?

都系近戰.
但系.想要無得勁,玩得好,雙手戰比盾戰嘅操作,技術性,意識,反應,,,,,各個方面要求都高好多,盾戰主要系飲大紅,強化防禦,皮就好厚好好打.
雙手戰玩得好,戰場上殺得人一般都系最多,

原帖由 c2255655 於 2008-6-4 05:19 PM 發表

都系近戰.
但系.想要無得勁,玩得好,雙手戰比盾戰噶操作,技術性,意識,反應,,,,,各個方面要求都高好多,盾戰主要系飲大紅,強化防禦,皮就好厚好好打.
雙手戰玩得好,戰場上殺得人一般都系最多噶,

你的意思是盾戰比較適合新手玩???

原帖由 fokwinglung 於 2008-6-4 05:19 PM 發表
我只是不知道國戰系咩

國戰有同一國家五個人,就可以發起戰爭,一個戰場可以50V50,就系100人.
上到戰場.可以通過殺敵人,主要系起建築方尖塔黎擴張佔領領域消耗對方城堡,
戰場上雙方可以召喚召喚獸,
有消耗點數,130點.
D回藍回HP噶水.都要消耗點數.所以水好有限.要省D飲.
唔系你沒佐消耗點,就乖乖貓響基地挖水啦~

請問這天(6月4日)的ac派法係只50積分個種,定一話仲有埋扣100積分個種架?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:25 AM , Processed in 0.044976 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存