2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 [原創]解答新手/技術/職業/FEZ海量資料庫 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: c2255655
go

[原創]解答新手/技術/職業/FEZ海量資料庫   [複製鏈接]

弓手有冇超遠攻呢會事?
咁法師有冇好遠攻?
可唔可以分析攻擊距離?
因為我係想做好似狙擊手之類既物體...遠距離殺人

樓主開post個陣...下面按瀏覽...就可以放圖上黎的喔
JPEG格式最好

原帖由 Ringsound 於 2008-6-4 07:16 PM 發表
知吾知d稱號點計??
我有一隻21lv仲係新兵
一隻19已經係三等兵
但明明我隻21打國戰多過19個隻

◆因為人地分數高過你,稱號系無分等級噶,睇其它條件,你未到條件,
有關稱號問題,你可以參考下面資料.

◆下邊資料經本人整理修改過(以目前大陸國服為基楚翻釋)◆

資料來源:fewiki
http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://fewiki.com/index.php?WAR%2F%BE%CE%B9%E6
翻譯整理:PhoeniX-R
原文地址:天幻網

◆稱號
通過戰爭取得的稱號可以在稱號NPC那裡確認及變更。
此外,還可以通過支付星石來使喜歡的稱號固定化。

◆稱號列表
稱號的取得有一定的等級,同時滿足兩個以上稱號的條件時無法取得下位稱號
與通過戰績取得的稱號不同
◆「達成條件了卻沒取得稱號」的人請確認一下在戰鬥結束時是不是從新兵變成了三等兵之類的情況
還有些稱號是在一個戰場中其中一人取得之後其他人就無法取得的情況.

稱號名說明備註取得條件優先度
新兵剛剛參軍的新兵創建人物就有1
三等兵開始有點當兵的樣子了,三等兵的證明等級☆☆人物得分達到301
二等兵變得越來越出色了,二等兵的證明等級☆☆☆人物得分達到801
一等兵相當優秀的士兵,一等兵的證明等級☆☆☆☆人物得分達到1501
上等兵擁有豐富的知識和強大的力量上等兵的證明等級☆☆☆☆☆人物得分達到3001
前線千人丈閣下擁有能夠左右戰局的力量,給敵人造成了無法計算的損失
至此,給予閣下前線千人丈的稱號
對人傷害排名第1位4
前線百人丈閣下在戰場上給敵人造成了巨大的損失至此,給予閣下“前線百人長”的稱號對人傷害排名第2位4
前線十人丈閣下在戰場上給敵人造成了很大的損失至此,給予閣下前線十人長的稱號對人傷害排名第3位4
真傳對人傷害達到一定成績得到的證明
對人傷害總計18萬以下.對人傷害達到A級(排名不進前3)3
模範對人傷害達到一定成績得到的證明☆☆對人傷害總計18萬以上.對人傷害達到A級(同上)3
高手對人傷害達到一定成績得到的證明☆☆☆對人傷害總計21萬以上.對人傷害達到A級(同上)3
豪傑對人傷害達到一定成績得到的證明☆☆☆☆對人傷害總計40萬以上.對人傷害達到A級(同上)3
名將 對人傷害達到一定成績得到的證明
☆☆☆☆☆
對人傷害總計1百萬以上.對人傷害達到S級(同上)3
殺戮機械太,太過分了!到底是怎麼幹的!
那.那傢伙是個殺戮機械!只要那傢伙在的話…哇.哇啊啊啊啊啊!
敵兵擊倒數第14
殺人武器這是什麼傢伙…那傢伙的身體就是武器嗎!我們是不可能打敗那樣的傢伙的!敵兵擊倒數第24
瘋狂殺手啊…那傢伙嗎?除了發狂無法用其他詞形容了.一直在那麼瘋狂的殺人…敵兵擊倒數第34
狡猾擊倒數達到一定成績得到的證明☆敵兵擊倒達到A級
殘忍擊倒數達到一定成績得到的證明☆☆ 3
無情擊倒數達到一定成績得到的證明☆☆☆ 3
虎視耽耽擊倒數達到一定成績得到的證明☆☆☆☆ 3
因果報應擊倒數達到一定成績得到的證明☆☆☆☆☆ 3
一級忘靈士兵這麼打都沒反應?死亡數第14
二級忘靈士兵還能打啊死亡數第24
三級忘靈士兵無話可說!死亡數第34
破壞大師這樣啊,你也到達這個程度嗎,破壞大師的稱號就交給你了,以後也要繼續磨練自己的技術對建築傷害第14
破壞專家幹得越來越好了!破壞專家的稱號就交給你了!對建築傷害第24
破壞者幹得還不錯麼.那就把破壞者稱號給予你了!對建築傷害第34
銼子之力對建築傷害達到一定成績得到的證明☆建築傷害總計?以下並達到A級,建築傷害1萬6千時可得3
釘子之力對建築傷害達到一定成績得到的證明☆☆對建築傷害總計?以上並達到A級?3

◆字節限制,以下不做表◆
鑿子之力◆對建築傷害達到一定成績得到的證明☆☆☆◆對建築傷害總計?以上並達到?級◆3
錐刀之力◆對建築傷害達到一定成績得到的證明☆☆☆☆/對建築傷害總計?以上並達到?級◆3
刨刀之力◆刨子對建築傷害達到一定成績得到的證明☆☆☆☆☆/對建築傷害總計?以上並達到?級◆3
採礦模範◆跟您的採礦技術比起來像我這樣的只是一般小角色.請接下模範的稱號吧.萬分感謝/水晶采集第1◆4
採礦真傳◆你的採礦技術真高啊!傳授你真傳!◆水晶采集第2◆4
採礦高手◆你有採礦的潛力.頒給你高手◆水晶采集第3◆4
拼命三郎◆水晶采集達到一定成績的證明☆◆水晶采集達到A級,總計採集120個水晶◆3
福將◆水晶采集達到一定成績的證明☆☆◆水晶采集總計1200個並達到A級(排名不進前3)◆3
幕後英雄◆水晶采集達到一定成績的證明☆☆☆◆水晶采集總計1500~2000個?並達到A級(同上)◆3
治愈系◆水晶采集達到一定成績的證明☆☆☆☆◆水晶采集總計4000個.並達到A級(同上)◆3
最佳配角◆水晶采集達到一定成績的證明☆☆☆☆☆◆水晶采集總計12000~15000個.並達到S級(同上)◆3
騎士◆帶著榮譽沖向敵人,擁有騎士精神的證明◆召喚1次骑士◆2
巨人之王◆有著巨大的身軀,破壞大量建築擁有破壞衝動證明◆召喚1次巨人◆2
死靈之王◆用自己的靈魂與冥界的惡魔簽訂契約擁有漆黑的心的證明◆召喚1次死靈◆2
飛龍之王◆絕境中轉生為龍擁有龍之魂的救世主的證明◆召喚1次龍王◆2
合成獸之王◆操縱鏈金術召喚合成獸知識的研究者的證明◆召喚1次奇美拉◆2
終結者◆犧牲自己給予敵人巨大的傷害勇者的證明◆奇美拉自暴成功◆6
方尖塔之王◆擅長擴展支配領域方尖塔大師的證明◆同一戰場中建起3座方尖塔2◆2
高台之星◆大量建設箭塔等支援建築名參謀的證明◆同一戰場中箭塔,嘆息之牆,冥府之門,巨人兵營合計建起3座◆2
殭屍首領◆死了之後仍然回到戰場奮戰活死人的證明◆死亡10次以上且排名第4以後?敵兵擊倒數0?◆5
屠龍者◆以步兵狀態擊殺飛龍
怪物獵人◆殺怪總計10000  
被怪物獵的人◆比怪殺死亡?次   
還說得過去的工作者◆習慣於這個工作了啊,繼續這個勢頭◆貢獻度排名第3◆2
還不錯的工作者◆干得不錯嘛,看來能交給你各種工作了◆貢獻度排名第2◆2
非常工作者◆干練的完成工作,實在是太漂亮了!你才是真正的工作者!◆貢獻度排名第1◆2
活動稱號
競技場之王◆服務器活動比賽冠軍隊伍   
序章的勳章◆之前得到的總分在1000+   
序章的英雄◆之得到總分在5000+
序章的霸者◆之前得到的總分在10000+   
原初守護者◆之前活动有,打BOSS掉"邪恶之灵"换取
士兵长◆每個國家第一勇士
猩红的斗神◆服務器人物傷害總計第1
褐色的破坏神◆服務器建築傷害總計第1
漆黑的死神◆服務器擊倒數總計第1
琥珀的慈爱之神◆服務器水晶取得數總計第1

好似競技場之王,序章的XX,服務器第1之類噶稱號,都系服務器活動送噶.唔知到時港服點可以得到

稱號NPC[位置]
國家◆姓名◆地點◆備註
納茨瓦◆X◆外部[G:5]◆出現地點在外部管理員附近
卡薩多利亞聯合◆X◆森之區[F:7]◆森之區南門附近
埃索度◆X◆居住區[E:4]◆居住區南側通路的入口
霍爾丁◆X◆西部[D:4]◆旅館前面
蓋布蘭德◆費伊華◆平民街[E:7]◆平民街東部。偏僻的地方

原帖由 先行 於 2008-6-4 07:40 PM 發表
隻 game有冇得配點?
玩國戰果陣會唔會太Lag ?

無屬性點可以配.只GAME唔系玩屬性.淨有技能點配,系玩操作技術意識配合戰略,唔識果D升級嘅GAME
玩國戰,就系人打人,為戰場勝利而戰,勝利方法有幾種,睇點發揮啦,

原帖由 bahamut6c19 於 2008-6-4 08:02 PM 發表
水晶礦工係咪向國戰係人都可以做ga? 咁水晶打完國戰係咪歸0?

水工淨系響國戰可以做,平時和平地圖,水晶無得採集,都無得回血,
戰場噶召喚,建築,都需要用水晶,殺一個敵人得3個水晶,如果身上有水晶,比人殺一次跌3個,
一般一個地圖一場打落黎.水晶都唔會話用晒噶,,,除非人人都唔打去採集水晶啦,
一般打戰會有一個主礦晶礦,主要系前期擴張領域同咪後期羅黎出召喚用,遠D嘅地方都有分礦.如果真系打到雙方都無水晶啦,就靠殺人咯..呵呵..我都未見過有打成甘噶戰場.

水晶分布每個地圖各個點,有D地圖有細水晶礦(採集數量好似系大水晶嘅一半差唔多),每個水晶可以採集水晶數為520幾個,
每個人物最多可以裝50個水晶,
10個之前系5秒可以采一個,10個之後要10秒先采1個,1-10級可以采10個水晶,10-20級相應級數可以采相應數,20-35都系20個上限36級可以採集21個後邊個級我唔系幾清楚了,40級最多可以採集24個水晶.
用水晶回HP,一次回50HP,回一次HP要消耗1個數量水晶

原帖由 cackwan 於 2008-6-4 08:03 PM 發表
咁睇睇好似玩戰士雙手幾正-o-.....
除左升招之外仲有無d咩野要特別留意?

所有職業我都練過滿級嘅號啦,覺得每個職業都好玩嘅地方,睇自己鍾意就得啦,
如果玩純雙手戰,要注意嘅就系響戰場上,注意唔好比冰,注意閃開D盾戰唔好比暈到,
多D注意穩對方敵人或者建築等一場可羅黎發動沖擊斬裏個技能(走路同追殺,補刀殺空血敵人用),注意補痛楚克星狀態

原帖由 光父 於 2008-6-4 08:04 PM 發表
我想問下燃燒 and 毒 到0個時會唔會死?

唔會.當HP淨下1時,燃燒同毒,就跌0HP狀態,唔會死人.

原帖由 stevenexe 於 2008-6-5 01:36 AM 發表
弓手有冇超遠攻呢會事?
咁法師有冇好遠攻?
可唔可以分析攻擊距離?
因為我係想做好似狙擊手之類既物體...遠距離殺人

最遠距離可以打到人嘅系弓手,有個箭雨同雄鷹射擊,但最遠,都有限制,唔似CS甘.見人幾遠都可以打得到,
戰士都系近身戰.但都有個遠程噶技能.同弓嘅普通攻擊距離差唔多
法師有用種,冰法,雷法.火法,其中B系技能都一樣距離,雷法有個法師中最遠噶距離系雷暴.可以抽飛人,同弓手噶空襲距離差唔多,
關於弓手點打.我大概系31#有講過~~~你可以去睇下

冰雷  同  冰火  邊種較好 ?  

我見火法同冰法既使用距離都好近  ....

原帖由 raver8426 於 2008-6-5 02:07 PM 發表
冰雷  同  冰火  邊種較好 ?  

我見火法同冰法既使用距離都好近  ....

裏個我唔好作評價啊,但系我可以簡單分析下各系法師噶優點同缺點比你參考下
冰法,殺傷力系最低嘅,但系又系戰場上最可能威脅到敵人嘅法師喔,算系輔助系,傷害都可以好高下
火法,殺傷力最高,但系自身個地獄火攻擊距離唔夠遠,要行得近先燒到人,所以有D危險,火有一點好嘅就系有無視防禦嘅附加傷害
雷法,法師中攻擊距離最有優勢,同時可以唔怕攻擊會比人擋住,所以雷法有時可以好方便甘追殺到敵人
甘樣,你覺得你系鍾意雷定系火?睇自己咯,殺傷力都差唔多,有D人,唔鍾意用雷系技能,因為閃雷有D人用唔慣,
我本人玩過冰法,系三修技能,因為火花迸進我覺得無咩實用性,所以唔學,學個閃雷好過,又可以出火槍又可以三連擊(冰槍+火槍+閃雷打戰士之外嘅職業),但是三修,閃雷升唔到滿級,或者火槍升唔到滿級.
仲有D人都鍾意用雷矛(攻擊可以穿透直線上所有敵人),甘你要點揀啊?睇你自己鍾意用邊個技能咯.

原帖由 斷點 於 2008-6-5 08:43 AM 發表
樓主開post個陣...下面按瀏覽...就可以放圖上黎的喔
JPEG格式最好

都系唔得啊.....
我要放本地嘅圖片啊.

明白...

遊俠遊俠技能簡單介紹同埋小小使用心得

弓系
基本弓攻擊
空襲Lv3→熾熱射擊Lv3→箭雨
雄鷹射擊Lv3→強力射擊Lv3→貫骨射擊
毒性射擊Lv3→蛛絲射擊Lv3→精準射擊

短劍系
基本短劍攻擊
隱身Lv3→毒蛇撕咬Lv3→懲戒重擊
足部破壞Lv3→防禦破壞Lv3→腕部破壞
毒霧Lv3→力量破壞Lv3→漆黑空間

基本弓攻擊:基本的箭矢攻擊
攻擊力75,不消費能量不消費技能點

空襲:射出扇弧形的弓箭,命中後有後仰效果,追擊時配合兩人以上的連續攻擊除了戰士都難以逃脫
●Lv ●攻擊力●消費能量●消費技能點
●1   ●80     ●10        ●2
●2   ●80     ●10        ●1
●3   ●80     ●10        ●1

備註:射程遠,出手快,費藍少,帶小小後仰後果.用上手之後你會覺得都非常實力,雖然攻擊力唔高,但系打對方弓手同法師,可以折磨到距死.

熾熱射擊:射出帶有拋物線的火箭,命中後附加火焰灼燒
●Lv ●攻擊力●消費能量●消費技能點●持續傷害
●1   ●87     ●25        ●2             ●24×3
●2   ●87     ●25        ●1             ●30×3
●3   ●87     ●25        ●1             ●36×3

備註:我自己比較鍾意裏個技能,射程幾遠下,出手有D慢.因為裏個技能打中佐敵人後仰時間長,可以連到好多技能,仲有就系打小跳嘅敵人倒地到起身裏個過程受到任何攻擊都有效嘎,所以我一般攞黎當發起連續擊使嘅

箭雨:落下箭雨攻擊多個目標,無視高度差崖上崖下都可以狙擊到,因為射程距離長並且範圍幅度廣所以經常被使用
●1   ●100   ●36        ●3
●2   ●110   ●36        ●1
●3   ●120   ●36        ●1

備註:發動攻擊時間比較慢,追殺空HP嘅敵人好好用,前線不停甘使裏個技能,對方法師同弓手會覺得好煩,技能會經常比打斷.如果有3-5個喝藍水不停甘下箭雨,可以起到壓制同牽制對方法師同弓手好好嘅效果.

雄鷹射擊:向極遠處目標進行狙擊,射程距離最遠的技能
●1   ●100   ●15        ●2
●2   ●112   ●15        ●1
●3   ●125   ●15        ●1

備註:非常好用嘅技能,唔知點解大陸國服好多人唔鍾意用裏個技能.打得遠,可以遠遠地打對方D法師,起到牽制消耗對方HP效果(一般一場國戰我80%系用裏個技能,打完都殺到5-15個敵人,傷害15000-25000左右)

強力射擊:將弓弦用力拉至界限射出最大攻擊的箭,不過發動時間稍慢
●1   ●260   ●30        ●2
●2   ●280   ●30        ●1
●3   ●300   ●30        ●1

備註:攻擊力最高噶弓系技能,發動時間有D慢,攻擊距離一般,睇住用啦.我都非常仲意裏個技能,打中人個聲音同FEEL都好爽!

貫骨射擊:射出超強力的弓箭穿透直線上所有目標,帶有吹飛特效,救助在狹道裡被圍攻的同伴時很管用
僅對人有浮空效果
●1   ●160   ●76        ●3
●2   ●180   ●76        ●1
●3   ●200   ●76        ●1

備註:用得好,就系一個非常好嘅技能,亂甘用,就等著比人惱豬頭啦!可以吹飛一定範圍(幾大下距離又夠遠)所有敵人,打中敵人個聲音同FEEL爽到咩甘,最好系撒退同救自己友果時先用.

毒性射擊:射出毒箭,使對手附加中毒狀態
●1   ●87    ●22         ●2             ●20×3
●2   ●87    ●22         ●1             ●30×3
●3   ●87    ●22         ●1             ●40×3

備註:毒+火,可以煩死戰士,毒箭射程比較近

蛛絲射擊:直線射出附帶黏著物質的弓箭減慢目標移動,但因為速度慢較難擊中敵人,用來阻止戰士的追擊很有效
●Lv ●攻擊力●消費能量●消費技能點●持續時間
●1   ●20     ●18        ●2             ●8秒
●2   ●20     ●18        ●1             ●9秒
●3   ●20     ●18        ●1             ●10秒

備註:攻擊速度太慢啦,唔易打中人,比較少人用

精準射擊:能夠對複數目標造成傷害的貫穿射擊,命中率非常高
●1   ●100   ●18        ●2
●2   ●110   ●18        ●1
●3   ●120   ●18        ●1

備註:攻擊範圍嘅判斷幾大下,又系直系貫穿所有目標,速度又夠快,非常好使嘅一個技能

基本短劍攻擊:近距離物理攻擊
攻擊力95,不消費能量不消費技能點

隱身:隱藏自己,在一定時間內不會被敵人察覺,攻擊動作會解除隱身。無法看見姿態但是如果鎖定目標的話有光圈顯示,同時異常狀態會被表示出來,腳步聲、腳印等效果也不消失。隨著級別的提升跳躍高度依次增加
●Lv ●消費能量●消費技能點●移動速度●持續時間
●1   ●50        ●0             ●60%     ●120秒
●2   ●50        ●1             ●70%     ●155秒
●3   ●50        ●1             ●80%     ●195秒

備註:隱身,暗殺,配合大跳可以更加無甘易比發現去接近敵人

毒蛇撕咬:突刺目標使其中毒,可以移動中攻擊
●1   ●100   ●18        ●2             ●15×5/2s
●2   ●100   ●18        ●1             ●55×5/2s
●3   ●100   ●18        ●1             ●40×5/2s

備註:走路時非常好使,消耗敵人HP都唔錯,比減速嘅人,可以用裏個技能追,距唔跳就必中

懲戒重擊:隱身之後靠近目標並給予致命一擊(必須在隱身狀態下),常對大意、體力少的敵人進行決定性的偷襲
●1   ●550   ●84        ●2
●2   ●650   ●84        ●2
●3   ●750   ●84        ●2

備註:非常可怕噶一個技能,如果系打法師,你又強化佐武器(如果+15就恐怖啦),一刀落去,法師就跌500-800HP啦,再加個破防140HP左右,基本死啦

足部破壞:大力蹴擊對象的腿部使其移動速度遲緩,配合<防禦破壞>和<腕部破壞>等連擊使用同伴對敵人的攻擊就簡單許多
●1   ●65     ●15        ●2             ●6秒
●2   ●65     ●15        ●1             ●7秒
●3   ●65     ●15        ●1             ●8秒

備註:減速,隱佐身想殘廢上狀態比非戰士職業時首揀技能,一般殘廢都系足部+繳械,中佐裏兩個技能,個人就等於廢啦死佐一半,後面想上咩技能睇情況使啦,仲有就系攞黎幫手追擊果D比我方追殺嘅敵人.

防禦破壞:一定時間內使目標防具的耐性值下降,特別在面對防禦高的戰士時,普通攻擊也能造成相當的損傷
僅對人有效
●Lv ●攻擊力●消費能量●消費技能點●持續時間●減少防禦
●1   ●100   ●14        ●2             ●30秒       ●60
●2   ●100   ●14        ●1             ●30秒       ●84
●3   ●100   ●14        ●1             ●30秒        ●120
備註:非常讓敵人討厭嘅一個技能,中佐防禦基本為0,幾下就可以搞死咯,一般比減佐防禦嘅敵人都會撒退,注意睇到比我方暈到嘅敵人,就第一時間比距裏個技能先

腕部破壞:攻擊對方的手腕,一段時間封印其技能
僅對人有效
●1   ●100   ●16        ●2             ●10秒
●2   ●100   ●16        ●2             ●13秒
●3   ●100   ●16        ●2             ●16秒

備註:救人比人追殺嘅隊友時就使啦

毒霧:在地面範圍內放出毒煙,使吸入者體力徐徐下降,由於傷害值固定所以對防禦高的人比較有效,配合<懲戒重擊>和<隱身>能夠實現連攜攻擊
●1   ●10     ●12        ●2             ●13×8
●2   ●10     ●12        ●1             ●19×8
●3   ●10     ●12        ●1             ●25×8

備註:撒退時可以系敵人追擊路線放多D毒霧可以另D敵人繞行同埋消耗敵人HP,采水晶同折建築時可以防止游刀偷襲.

力量破壞:特殊毒性的麻痺攻擊,減少目標25能量,可解除法師詠唱狀態
僅對人有效
●Lv ●攻擊力●消費能量●消費技能點●持續效果
●1   ●100   ●12        ●2             ●15×8/3s
●2   ●100   ●12        ●1             ●20×8/3s
●3   ●100   ●12        ●1             ●25×8/3s

備註:有隊友嘅情況下對法師嘅首揀技能,無佐詠唱嘅法師,差唔多等於個廢人咯

漆黑空間:放出特殊毒霧,附近的目標一段時間看不見周圍景象
僅對人有效
●1   ●60     ●32        ●2             ●10秒
●2   ●60     ●32        ●2             ●20秒
●3   ●60     ●32        ●2             ●30秒

備註:裏個技能系擾亂敵方陣形效果非常好,特別系對召喚獸

繼續UP......長期長更資料..............................
找資料,整理資料,寫經驗唔容易啊,大家喜歡嘅就頂下,我會長期更新資料

我想問任務武器 會唔會唔同國家有唔用任武 or 技能 如 我用騎 去藍國 會唔會冇特別技or任務武器防具

想請問遊戲內的公會, 除左放便招集戰友同交流外,
e家有無d 野係特別for公會?
例如公會衫~~公會私人area 之類~~~
先謝謝回覆~~^ - ^ !

點解火法要加冰技??

原帖由 davewong1209 於 2008-6-7 02:35 AM 發表
我想問任務武器 會唔會唔同國家有唔用任武 or 技能 如 我用騎 去藍國 會唔會冇特別技or任務武器防具

任務武器,系甘回事,唔會有國家特別技能或者特別防具(部隊衫唔同顏色)
每一個國家專產一個職業噶武器(LV35級用),有
游刀:幸福之刃-103攻擊/
雙手斧:惡龍斧-129攻擊/
單手劍:杜伽-103攻擊/
弓:薩拉斯瓦蒂之弓-75攻擊/
法杖:曉女神之杖-103攻擊
唔識擺圖片,唔系我就擺曬D圖片上黎.
個武器外觀系獨一無二嘎,除佐做任務可以得到,仲可以原初大地打BOSS有得暴.仲有就系服務器有活動,有時都有得派

任務相關:

蓋布蘭德帝國(紫)
任務名:她與短劍
NPC名:斯吉  
位置:平民街[F:4]
任務備註:替他找來需要的材料他就會替你打造武器。
任務需要物品:霏克石(首都主道具店買,5星戒)+狂獸之牙(同國地圖***地圖所有怪物隨機都有得暴)
任務獎勵:德克劍/戰鬥小刀+1 /幸福之刃(隨機機率獎勵)

納茨瓦王國(紅)
任務名:頑固的鐵匠老爹
NPC名:維特
位置:內部[D:3]
任務需要物品:鈍坯(首都主道具店買,5星戒)+鉭石(同國地圖***地圖所有怪物隨機都有得暴)
任務獎勵:黑鐵斧/戟/惡龍斧(隨機機率獎勵)

霍爾丁王國(黃)
任務名:旅行鍛造工匠
NPC名:莫爾達
位置:東部[F:6]
任務需要物品:菲利初坯(首都主道具店買,5星戒)+靈銀礦(同國地圖***地圖所有怪物隨機都有得暴)
任務獎勵:古文字劍+鷲+杜伽(隨機機率獎勵)

卡薩多利亞聯合王國(綠)
任務名:制弓的天才
NPC名:克普
位置:森之區[C:5]
任務需要物品:可菲木(首都主道具店買,5星戒)+亞甘的樹枝(同國地圖***地圖所有怪物隨機都有得暴)
任務獎勵:薩拉斯瓦蒂之弓(仲有其它唔記得系咩野啦,隨機機率獎勵)

埃索度王國(藍)
任務名:女性杖工匠
NPC名:克特尼
位置:居住區[D:4]
任務需要物品:伊米石(首都主道具店買,5星戒)+紅水晶(同國地圖***地圖所有怪物隨機都有得暴)
任務獎勵:光彩之杖+1 +大蛇顱骨+1+ 曉之女神杖(隨機機率獎勵)

我想問下樓主...
你係咪玩國服??
我玩國服既時候..
延遲成千幾...
有冇咩方法可以解決..?
唔該幫幫..
我E家國服16LV..
我D延遲時低時高...
THX..

原帖由 hidy 於 2008-6-7 07:08 AM 發表
想請問遊戲內的公會, 除左放便招集戰友同交流外,
e家有無d 野係特別for公會?
例如公會衫~~公會私人area 之類~~~
先謝謝回覆~~^ - ^ !

目前無甘噶野喔,入公先可以領部隊裝.部隊分夠200分可以領二級部隊裝
公會可以升到5級.可以收200人~無其它公會技能公會裝備之類嘅野啦

部隊裝入法方法全流程:
初級部隊裝:條件系加入部隊,2級部隊或者以上.就可以去做啦,10級可以著到身~
初級部隊裝入法方法:
1.收集到以下道具先:道具店說明書,防具說明書,武器店說明書,訓練員對話領兩本書(第一句關於??唔記得.第五句關於技能,)
2.穩部隊NPC對話,選<領取部隊裝備>選項.OK~
中初部隊裝:條件系加入部隊,個人部隊分數100以上,部隊4級
中級部隊裝入法方法:攞5件初級,去穩部隊NPC對話<領取部隊裝備>

盖布兰德帝国
部隊NPC位置:有銀行果個區[C:5]道具屋付近
訓練員位置:銀行對面旅館邊上~

霍尔丁王国
部隊NPC位置:銀行個區嘅[D:8]位置
訓練員位置:[D:4]旅館邊上~

埃索度王国
部隊NPC位置:居住區(即系海邊個區)[B:6]
訓練員位置:銀行區[D:3]旅館邊上~

卡萨多利亚联合王国
部隊NPC位置:外邊森林區[D:3](非常遠)
訓練員位置:銀行區[E:4]旅館邊上~

纳茨瓦王国
部隊NPC位置:銀行區[D:7](右邊一直行~)
訓練員位置:銀行區[C:4]旅館邊上~

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:29 AM , Processed in 0.042675 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存