2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FlyFF翼之online [原創] 敏力騎士心得!
go

[原創] 敏力騎士心得! [複製鏈接]

原帖由 9死_SaN 於 2009-2-4 03:51 PM 發表

唔係太明白......車係每逢第2下攻擊就可以擊出平時傷害既2倍?
但我朋友係騎,拎雙手斧....話冇呢個效果既.....?
但係個雙手斧個招 致命一擊 就有2倍呢個效果囉.....
如果雙手劍冇2倍傷既話,玩敏力既騎拎雙手 ...

有甘好爆2倍力敏騎就唔洗甘難綀啦
2倍係個天介姐 拎斧同劍都會有 不過好似得20%會爆 (我唔玩騎既原因係因為拎斧好樣衰-.- 個人覺得)
力敏騎到後面都係要拖怪先up得快

原帖由 赤﹏羽 於 2009-2-4 21:08 發表

有甘好爆2倍力敏騎就唔洗甘難綀啦
2倍係個天介姐 拎斧同劍都會有 不過好似得20%會爆 (我唔玩騎既原因係因為拎斧好樣衰-.- 個人覺得)
力敏騎到後面都係要拖怪先up得快

我仲係有d唔明....請問咩係 天介 ?

原帖由 9死_SaN 於 2009-2-5 08:49 PM 發表

我仲係有d唔明....請問咩係 天介 ?

騎士拎大劍/雙手斧 會有一定機率(約20%啦)發動天戒效果
簡單d講即係會高傷d
不過力敏到後面都係要拖怪-.-

我又來插一腳~~~~
轉貼一篇有關力敏騎/敏騎既文章

吾岩睇吾好打...
※ 引述《a404803204 (新手x仔)》之銘言:
> 那個自動天戒是甚麼來的-.-
騎士持用 大劍 或 雙手斧 即有一定機率(約20%)自行發動天戒
> 那如果有守護的話打怪還可以吧
> 跟全體會不會差很遠呢?
力敏騎可單打、可拖怪、可單吃時空、吃王時間短
體騎可拖怪、難單打、不可單吃時空、打王時間久
> 就算有攻速 命中太低也不行吧
> 敏有+命中的啊
> 那吧命點高一點也可以吧-.-
騎士就算有+10裝 想要全程怒氣練依然要點敏捷
+10裝需++後敏100左右
+8裝需++後敏125左右
+6裝需++後敏135左右
+5裝需++後敏150左右
> 問一下 飾物要帶甚麼好?
> 防耳還是追+啊?
傷耳+力戒OR敏戒
戴力戒就多點敏 戴敏戒就多點力
---------------------------------------------------------------------------------------------------
※ 引述《a404803204 (新手x仔)》之銘言:
> 小弟我想知到力敏騎士敏和力要點多少
> 綀等一定要有守護嗎~''~
> 裝備要好得要命嗎
> 打怪是不是會比其他的職業差很多啊...
> 見到王要轉頭走嗎- -?  
我練的不是力敏騎...而是"敏騎"
單打 脫怪 都需要守護 "單打時"我是佩帶傷爾&力戒
  "托怪" 疾風 & 體戒    我是穿75套裝而已 因為不想花錢再買105套裝
  75那套搞到+8以上 4洞 雷S 或 雷A 就很好了  我只穿75 托怪 單打都這套
  托怪時 一定選105雙手斧 畢竟血少... 單打 90大劍 不2選擇  +35%爆擊傷害
  一樣90大劍 有錢ㄉ話 請盡量搞強一點. ..
  目前本人單打 練功  帶守護 <<單打一定要帶... 因為 +戰歌 攻訴才會夠高
  目前點敏 爆擊率可達40%以上 傷害低了一點 所以請選擇 寵物 老虎 比較實用  怒氣給他放下去就對了 雖然命中-42% 不過點敏 沒什麼感覺  本人測試過 放了 比沒放 清怪還快
所以不要猶豫吧 不然也可以測試看看 ~!
  承上 為什麼一定要帶守護??  因為這就是騎士的悲哀 就算敏繼續點上去 不好意思
  攻訴最高 51% + 風精的話 頂多76  所以 戰歌 是必須的  除非選用 105大劍  不過 缺點 又暴露出來了 傷害更是低到可憐 因為就算會爆 沒有命中傷害 那乾脆 請玩 力敏ㄉ吧
至於 該如何喚醒 請各位看官 加以研究吧 ^____^
目前本人傷害  打怪 有屬性  全++ 戰歌 攻強 怒氣 屬光 打超過我6等ㄉ怪  4000 左右
爆擊 可達 7000-9000之間 沒算隨機天戒傷害 ~!
板大有提到打怪會跟其他職業差很多嗎?? 我個人認為 跟一般暗殺 差不多但是跟裝備好
的暗殺 就可以看出差別了~! 跟爆咒比也是 畢竟現在爆咒 除武器 盾牌也可穿洞 喚醒
所以不見得比爆咒快(見仁見智)
"托怪" 上面有提到 我是穿75套裝 +疾風 還有體界 105雙手斧  
為什麼選擇75 而沒 選擇 105套裝 (因為我不想花太多錢 看倌有錢的話可以去搞一套吧)
點敏 又帶疾風耳環 所以閣黨率 不會太差 但間接血少 所以選用105雙手斧
+ 雙體界來撐起血量  有帶守護++ 本人沒點體 目前血也可破萬 所以不用太擔心血少
以上 單打 托怪 個人認為點敏 都可以達成...
所以板大最後一個 問題 可以打王ㄇ??? 我可以跟你說 我不只可以打王 還可以單吃時空
用90雙手劍 + 力石  沒爆擊 打時空5000  爆擊可達到 17000~! 帶一個守護進去 只放狀態
沒+天戒  沒聲援  40 分鐘 KO 跟暗殺比是有點久 不過 遊戲咩 高興就好 請玩暗殺ㄉ 看倌
不要嫌棄我....我已經盡力啦 ==ˇ==
打王~! 因為點敏 血少 打王自然風險也就相對提高 但是 如果看倌不怕死ㄉ話 請踴躍挑戰  各種職業都有優缺點 看你怎麼玩  我是絕得 雙手劍比較帥 才這樣玩的 您也可以不用
一定要照我ㄉ方式做 以上僅供各位看倌參考..謝謝
PS: 版面有點亂 請見諒ˇˇ 並祝各位玩家玩遊戲愉快

推 .. 騎士真的很帥
好詳細 ,小林吾玩返?

想問一問

點解要+霸體同網?

十週年勳章(賀詞)

我都係鐘意全體騎士...多血我鐘意-3-

多謝大大分享~~~~~~~~~~~~~~

-.-

做咩又唔講埋90打上用咩裝同用咩劍=.=

我都係玩全體騎3萬2血
不過拉一堆怪(高2lv)20只都好易死(有守護個只)
都唔知點解好難升

十週年勳章(賀詞)

原帖由 希絲緹娜 於 2009-9-6 07:00 PM 發表
做咩又唔講埋90打上用咩裝同用咩劍=.=

你講埋lo- -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 11:15 AM , Processed in 0.046975 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存