2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 夢見香港世界末日
返回列表 發新帖 回覆
go

夢見香港世界末日 [複製鏈接]

夢中一開始,講我係北角海旁既獨立樓房(現實中無呢d獨立屋)同兩個人傾生意...
一個中年男性,一個和我差不多年輕(兩個我現實都唔識既)
之後傾傾下,從窗望出去見到啟德機場有支好高既火箭,準備升空
突然,支火箭發射,但支火箭分開左,只係得最頂部升空
我既注意力就集中左係支火箭到,當時感到好奇怪,點解係咁既?
支火箭頂部開頭向上飛,飛到一半就橫向飛行,之後就跌返落黎。
之後有兩架好大既飛機想降落,但又比風吹到反轉。
水面突然出現左一條好大既機械蛇咁既野經過我地...
我地即刻走,我去左搵屋企人,街上面有少少冷清,但都仲有d人
經過d街道,有人睇緊電視,電視裡面有人講可能世界末日,街上面睇緊電視既人就有d驚,有d人係到拜電視
我join左屋企人之後去左酒樓食飯,
我同爸媽三個人,有兩兄弟同我差唔多大的,係完全唔識既情況下走過黎話無野食,話要一齊食。
飯後佢地黎左我屋企,兩兄弟個細佬就去左沖涼,屋企出面有人嘈既聲,我係廳既窗望出去,天色灰暗,有6-7個武術隊咁既人拎住棍打幾個送外賣既人要搶佢地d外賣,兩兄弟個阿哥睇到呢個情況就好驚,係我屋企個跳左出去…我同阿爸對望左一眼
阿爸去同沖緊涼既細佬講,我就忍唔住喊…攬住左我阿媽…但我阿媽又好似無乜野發生咁…

我就醒左…

好奇怪的夢
已有 1 人評分威望 收起 理由
883516 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

你睇得多呢類世界末日電影?

世界末日去睇電視.......

大佬我日日都係咁架-.-

重點係次次夢都係2012年

一次係海面無lala發光之後勁光 之後就唔知咩事啦=.=

有一次係ufo打地球  

有一次係 有 塤石

我都係咁呀,真係怕怕--
已有 1 人評分威望 收起 理由
883516 -5 內容觸犯版規

總評分:  威望 -5   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:47 AM , Processed in 0.037400 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存