2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戰爭策略 英雄之城[Web] 我的心得(所有玩家必看)[隨時更新]
go

我的心得(所有玩家必看)[隨時更新] [複製鏈接]

種族篇
[人類]
能力:數值為4種族之中最平均,而且前期同後期都有遠程兵種支撐,絕對合適所有玩家選擇!(本人都係用人類)

[精靈]
能力:數值以速度偏高,靈巧既精靈族以先出手著名,pvp方面有唔錯既表現,可惜係中期缺乏遠程兵種每日任務
       因此要自產精靈弓手黎解決遠程缺乏問題!

[亡靈]
能力:數值高攻高速,可惜防為較弱,前期同中期都冇遠程兵種支撐,而且亡靈要等到lv6兵種先係遠程,中期只能
       靠日常任務換取野蠻人遠程兵種,但亡靈雖然容易死,但好快又能夠東山再起!

[野蠻人]
能力:高攻高防,可惜速度極低,號召力慢,我對於呢個種並唔係咁喜歡.

===============================================================================================
英雄篇
※注意:酒館出現英雄等級只會出現lv1-lv10之間,唔好諗住等隻高lv,甚至天真到諗住會出現隻lv99比你請

英雄素質以名字顏色分高低:紫色>綠色>黃色>藍色>白色

以下數值全以lv1數值英雄參考之公式!

lv1白名英雄:(攻/防/速/知)4種屬性的總和為(0-120)

lv1藍名英雄:(攻/防/速/知)4種屬性的總和為(121-160)

lv1黃名英雄:(攻/防/速/知)4種屬性的總和為(161-180)

lv1綠名英雄:(攻/防/速/知)4種屬性的總和為(181-200)

lv1紫名英雄:(攻/防/速/知)4種屬性的總和為(200以上)

英雄每升一等都會有一點屬性點數提供給你提升屬性!

英雄大體主要分兩類,一種打英,一種知英

打英:只需參看頭3種數值(攻,防,速),知識可忽略唔理,打英係用黎領兵打仗/偵查(升等屬性分配比例為2力:1防:1速)

知英:只需參看兩種數值(防,知),當然,最優先係以知為主,知愈高,黃金產量愈多,用作守城專用(升等屬性分配為1防:2知)~亦有人加速度(但我唔建議!)

※注意:有時候,藍名也未必比白色來得實用,換句話講,名字顏色並非灌切這個英雄一定是好物~我舉個例子
          就像打英,只需參看(攻,防,速)這3種,因此,請看以下比較!

一隻lv1白名英雄:力40,防30,速40,知5(數值總和115)
一隻lv1藍名英雄:力20,防50,速50,知3(數值總和123)

就好似上面既比較中可以看到,白名英雄明顯係白名更為優質的打英,但係藍名卻唔知該拎佢黎當咩英先好......
因此,唔好睇到顏色較好既就馬上把自己既英雄解僱!先睇清楚數值,細心既分析一下,再作出決擇!

===============================================================================================
資源篇

※注意:當你拎到4隻高級兵同60隻低級兵後,你就馬上出城霸5個資源坑

*溫馨小提示*:搶資源坑只需派4隻高級兵就足以應付,將4隻高級兵分成兩組,每組兩隻

資源坑分別有:
木埸(每小時+40產量)
礦坑(每小時+40產量)
硫磺礦(每小時+20產量)
水晶礦(每小時+20產量)
金礦(每小時+200產量)

※注意:每樣各搶一個,因為你既新手任務後期會叫你每樣霸佔一個,但由於聲望要到2200先會增加搶多一個資源坑數量,因此請緊記!

兵陣篇

兵陣分配:請將4隻高級兵分成兩組,每組兩隻,其餘60隻低級兵放響一齊,然後去打1星怪物刷聲望

新手刷聲望建議:你一開始既生活就係照住新手任務去做,做完就領獎勵,千萬唔好花時間去建設一d冇必要既野,以任務為主,大概你就好快上手

新手問與答
Q:到底d行動值點樣先恢復架??
A:行動值每小時會恢復一定數值,你可以將mouse移去該位置,就會顯示,除此之外,其他一樣可以靠呢個方法參看!

Q:咩種族最勁?
A:冇最強種族,只有最強既玩家

Q:點樣衝聲望快D?
A:建設係升得最快,其次到研究,跟住就係打寶物/打怪

Q:搶完D資源唔見有增加既?有時D兵/怪物又唔見晒既?
A:呢D問題一率可以試下按F5重新登入去解決!

Q:點數1點=幾多點game點數啊?
A:點數係1:5
※注意:以上資料全為本人原創,如欲轉貼請通知我,沒有我許可下,一率視為侵犯版權,仲有,睇完唔該比個good同按下推薦!
以上完全係我個人小小心得,只拱參考之用,得閒我會繼續增加資料

此外,有咩想知/了解,可以直接密我同我講,我會盡力響呢度更新解答你一切既問題,又或者game入面寫信比我

歡迎大家響度提出新手問題,我會盡力解答並且更新

英雄之城ID:綾瀨遙

所屬公會:全職獵人(會長)

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
你好-6呀! + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
chow147 + 2 惡意灌水
oo御月oo + 1 原創內容
yan210695 + 1 精品文章
hkughkug + 3 文章不錯 幫到新手

總評分:  威望 + 3  Good + 5   查看全部評分

原帖由 古麗家族 於 2009-8-25 10:09 PM 發表
1)種族我會建議選人類,易上手,數值等等所有野都係最平均

2)英雄:一開始可傭兩隻英雄,一隻打英,一隻知英

打英:只需參看頭3種數值(攻/防/速),知識可忽略唔理,打英係用黎領力打仗/偵查

知英:只需參看兩種數值( ...

hi 我系聊版睇到你個post先玩架

原帖由 tommy9982 於 2009-8-26 12:16 AM 發表

hi 我系聊版睇到你個post先玩架

咁比面,抵錫

木埸(每小時+40產量)
礦坑(每小時+40產量)
硫磺礦(每小時+20產量)
水晶礦(每小時+20產量)
=.=小左個金礦

會長你好
猜猜我是誰

野蠻人係出名的金字塔,百毒不侵,防高到xyz@#!

原帖由 imBaBy 於 2009-8-26 07:04 AM 發表
野蠻人係出名的金字塔,百毒不侵,防高到xyz@#!

除此之外仲有冇資料可以幫手提供

會長~~我係可樂~~~

我聽過人講亡靈有任務...每日可以拎多一隻屍巫王...係唔係真??

原帖由 crazy1980happy 於 2009-8-29 08:12 PM 發表
我聽過人講亡靈有任務...每日可以拎多一隻屍巫王...係唔係真??

我都有聽講過,但未確實,希望知道既會員可以幫忙解答一下

原帖由 crazy1980happy 於 2009-8-29 08:12 PM 發表

係真的

點拎架,點解我無O既

原帖由 東少 於 2009-8-31 04:56 PM 發表
點拎架,點解我無O既

唔明,咩點拎呢?

原帖由 東少 於 2009-8-31 04:56 PM 發表
點拎架,點解我無O既

屍巫王嗎
好似要你出保(2千2聲)
之後禁日常任務就有^^

巫屍王 日常任 打3星怪會比
好似2200聲先有得做

改一下~提一下意見

有個問題.你說亡靈7lv才有遠程是錯的啊.
6lv可以出屍巫,7lv的時候是近戰

原來係你@@
開頭見你公會招人都有諗住入哈哈

十週年勳章(賀詞)

原來就係你
用左我想用個個名xpp
多謝你的分享

玩過星曲WEB

亡靈族每日有任打, 打3星怪拎屍巫王, 開頭唔記得做咩有5隻
好洗好用

我揀左野蠻人, 發覺冇乜玩家用, 係咪揀過會好一點呢?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:44 PM , Processed in 0.049227 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存