2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》公會區 彩虹城 "上班族" 家族帖
go

彩虹城 "上班族" 家族帖 [複製鏈接]

"上班族" 正招募新會員

加入條件:

. 主要在線時間為7pm ~ 1am
   :因為大部分成員都是現實中的上班族,集中晚上上線。

. 遊戲等級50以上
   :希望加入的成員有一定的等級,能夠跟上遊戲內的話題,避免存在感薄弱。

. 熱愛吹水/不怕瘀皮/互串/暗串/開玩笑

家族活動:

. 每日任務團
   .開始時間:當天的零晨12時正/翌日的晚上9時正

. 副本刷刷團

家族義務:

. 暫時不急需升級家族,因此不會要求成員做家族任務。

加入方法:(暫停)

請在遊戲內聯絡「YURO璈」,或者在此POST留言。

成員列表: 11/20

族 長:YURO璈 (黑闇.強化系) / 佳仁 (?系)
副族長:大怪 (黑闇系)
會 員:流水momo (毀滅系)
    毒狗 (旅人系)
    死女包 (黑闇系)
    下一站天后 (信仰系) / 超人迪加 (黑闇系)
    海兒 (毀滅系) / 小海兒 (自然.信仰系)
    蛇蛇 (幻獸系)

已有 1 人評分Good 收起 理由
.Fung. + 3 精品文章

總評分:  Good + 3   查看全部評分

雙失搵緊工入唔入得 :( ?

5月29日 資料更新!

原帖由 bigmonster 於 10-6-1 11:44 AM 發表
話說我地職業好唔平均
暗有幾個- -
信仰算係兩個?
毀滅兩個
旅人一個
竟然無戰士....

我已經當自己係戰士,我同戰士無咩分別,係皮薄姐!

完全忘記左依到既存在@@
我之前有打算係到開post
不過由於本身無打算收人...所以.....
我真係唔喜歡教仔.....收左人就要理
我對自己公會家族都比較嚴謹
唔想自己家族既人惹事
更唔喜歡用外掛
因為好多時對與錯各執一詞
好難去判斷邊個岩邊個錯
基於唔想再管理大型團體...所以我玩咁耐OLG
除左某幾隻game之外就無再收外人
不過而家班fd都再無以前咁fd....唉
大家都有唔同既因素也是沒辦法的事情
咁唔岩玩我都無辦法
不過有時候....真的要見死不救?
離題太多....

族長呀~~~我地使唔使主動收下人?
而家我地自己人好少出到團的樣子
我自己一定3個同你一定兩個當然是沒問題啦
不過好似狗狗同死女包佢地成日都好似孤兒咁.....
要跟人去打....咁樣家族無咁團結喎
雖然一唔一齊打係自由啦
不過當然自己人一齊打吹下水會開心D嘛
而家好似各自修練咁....

原帖由 bigmonster 於 10-6-1 01:43 PM 發表
完全忘記左依到既存在@@
我之前有打算係到開post
不過由於本身無打算收人...所以.....
我真係唔喜歡教仔.....收左人就要理
我對自己公會家族都比較嚴謹
唔想自己家族既人惹事
更唔喜歡用外掛
因為好多時對與錯 ...

其實我本身開個族都無打算收人,初初開係貪得意,想睇下D家族任務係點既樣。
後尾有次係東綠野見到有個自然師(泥土 - 已經無玩了 >_<' )一個人解日任咁慘,就組左佢。
玩下玩下就收左第一個人,到現在仍然覺得好可惜,佢無同我講過一聲再見,傷心。
後來就收左4~5個人,最後留得低既只係得返狗狗同死女,個一刻就決定唔再隨便收人,寧缺莫濫。
但係輔助係真係太缺了,有次係45副本識到天后,而且佢都玩得幾好,所以就收左當時謂一的補師。
keep住得5條友都一段時間先識到你咋,宜家大家,終於有返少少生氣。

到我離晒題...

收人係一個大問題,收人好容易,但係收錯人既時候,就會變成麻煩。
因為你同海兒係固定3人團,我同momo係固定2人團,
所以我同你盡量都唔會組成一team,如果唔係其他人就會好似散沙咁架啦。

不過暫時都係一個過渡期,大家既等級夠晒架啦,但係裝備有少少跟唔上,主要係魔防方面。
所以希望快D可以將大家裝備起黎,包括我自己啦!

回復 6# yau0614 的帖子

其實其他人都係得3個= =

我會上得好密,但練功既時數未必多
我尋日都有問有無人去打野架= =
你都見啦...我叫左幾耐先有人去....
我都只係想搵多個傾下計無咁悶姐
話說死女同天后都好少出聲.....
咁同我自己去打真係差唔多....
成日都係自己3個去打.....好易悶啦
所以我一般都係解日任only...所以升得慢...

原帖由 bigmonster 於 10-6-1 03:11 PM 發表
其實其他人都係得3個= =

我會上得好密,但練功既時數未必多
我尋日都有問有無人去打野架= =
你都見啦...我叫左幾耐先有人去....
我都只係想搵多個傾下計無咁悶姐
話說死女同天后都好少出聲.....
咁同我自己去 ...

3個人都已經管理唔到 XD

琴晚太累,而且又打緊副本,唔得閒打字,如果我掛住打字,禁得慢會比momo話...所以我琴晚都無咩講野...
而momo平時都係少講架啦,佢做野好講效率,嘜都要快,一有人慢就會開始燥,哈哈!

死女當真係(死女)玩既時候會好多野講,不過一到(死仔)玩既時候就真係少講野,通常都係死仔玩得比較多。
天后麻......我估計雙開吧。

下次叫佢地online,第一時間要係族頻報到先得。

我基本上長on
不過唔一定有人係到
裝我都想換架喇
不過依個lv無理由唔等57換杖.....
魔防介指唔打黑王都係差左隻
我有好努力去換裝啦= =

雙開兩個家族係我唔願意見到既....不過依D係個人自由啦.....
(會好易無左反應)

原帖由 bigmonster 於 10-6-1 04:04 PM 發表
我基本上長on
不過唔一定有人係到
裝我都想換架喇
不過依個lv無理由唔等57換杖.....
魔防介指唔打黑王都係差左隻
我有好努力去換裝啦= =

雙開兩個家族係我唔願意見到既....不過依D係個人自由啦.....
(會好易 ...

你d裝備無問題啦,不過狗狗同死女真係唔多夠魔防,金光蜥分分鐘都可以出事,想帶佢地去副本都唔得。
最衰之前次次打黑王都唔出戒指,想量產都唔得...
咁聽晚同天后傾下,加埋佢另外個個人入黎,不過佢另外個人貌似無入家族了。

大地貓頭鷹我唔滿血都會死
所以只好次次放高森......
我升好而家身既寵應該會去捉隻小可用- -(我始終喜歡養女...)
ce唔係唔好.....只係個樣帶出街唔好睇....
我對寵物始終無咩辦法.....太難養高= =

原帖由 bigmonster 於 10-6-1 04:30 PM 發表
大地貓頭鷹我唔滿血都會死
所以只好次次放高森......
我升好而家身既寵應該會去捉隻小可用- -(我始終喜歡養女...)
ce唔係唔好.....只係個樣帶出街唔好睇....
我對寵物始終無咩辦法.....太難養高= =

始終都係覺得金光蜥蝪惡D,初初由戰士墮落到玩黑暗個時,都死左幾次係D激光到。

其實寵物唔難升,你做日任個時有無做埋環任?應該唔會太難升架喎
加上宜家既限時挑戰,每日都有糖糖到手。

有心我屈環任升都可以- -
問題係我無咁多時間........

原帖由 bigmonster 於 10-6-2 07:50 AM 發表
有心我屈環任升都可以- -
問題係我無咁多時間........

平時好忙?但係你成日都上線既..
一到OFFICE HOUR就準時上黎吹水

我機係長開架= =
所以我係長期掛網....有無人係另一回事

返工忙就一定啦
硬係有d人要俾d麻煩我嘛....唉

我無隻想要既寵會無心機去升佢
(依個係主因啦)
毒蜘蛛同木ce真係木ce好d?
毒蜘蛛2暗攻 不過攻體就一般
但佢比我隻火狼仲好0 0
好奇怪地佢加攻多過火狼 命少過火狼- -

回復 14# yau0614 的帖子

其實是我忙....

其實我不是上班族, 我是SOHO族:P
我呢個星期因為實在太忙, 忙到由早做到晚都唔掂,
佢為左等埋我先沒玩...
希望快D星期五做埋可以升LV >.<

講起不辭而別
之前我地玩風色, 都收左位外人
大家有講有笑的
元旦還一起影大合照
但元旦後便沒再上線了....
真是有點傷感
我好懷念個時玩魔力, 雖然沒有公會系統
但大家都自發性在稱號加上公會名
大家每天都上線, 不是為了升LV, 而是大家一起聊天那個感覺.......
之後我再也拾不回那感覺了....

好, 努力~目標是5張~!!!!

原帖由 bigmonster 於 10-6-2 10:11 AM 發表
我機係長開架= =
所以我係長期掛網....有無人係另一回事

返工忙就一定啦
硬係有d人要俾d麻煩我嘛....唉

我無隻想要既寵會無心機去升佢
(依個係主因啦)
毒蜘蛛同木ce真係木ce好d?
毒蜘蛛2暗攻 不過攻體就一 ...

同事幫你添麻煩? 定係屋企果個先...

我終於睇得明你講咩... 木CE = 木蜥蝪...

仲雞過木GG既話, 應該係你隻火狼出問題...
不過我從來都唔多睇樣, 繼承系數先最重要.

我隻木CE宜家LV40, 大概幫我個人加左130攻 (10級開始餵, 中間有1~2級唔記得餵)
木GG我就咁靈化就算數... 木=體 GG=應該係敏, 好似唔多岩用黎武化

原帖由 littlehoiyi 於 10-6-2 10:11 AM 發表
其實是我忙....

其實我不是上班族, 我是SOHO族:P
我呢個星期因為實在太忙, 忙到由早做到晚都唔掂,
佢為左等埋我先沒玩...
希望快D星期五做埋可以升LV >.<

講起不辭而別
之前我地玩風色, 都收左位外人
大家 ...

海兒!哈哈,連海兒都上埋黎~

玩得耐,傾得多,大家不知不覺間就會有感情架啦!
所以有一日大家唔再玩泡泡個時,一定要緊要留低個聯絡方法。
不辭而別,可能係怕自己唔捨得,玩得耐真係會有感情..

海兒,加油啦!慢工出細貨,唔洗急,最緊要快!haha

當然是同事啦= =

ce依個叫法係ro時用慣左....因為方便嘛...

我隻狼佢show力係夠架
但唔知點解上左身加力好少 命中就多 好奇怪
而隻毒蜘蛛當然是體敏啦= = 不過佢加我力仲多過隻火狼又有2暗攻...用住先- -
靈化我用緊琥珀水瀨(一捉就50級)...我會出輔技是有少少差別啦

小可係因為樣姐...佢開放我就應該會養齊5隻....

講起以前...cg個時大家玩既心態唔同
而家既玩家同個時都無得比

原帖由 bigmonster 於 10-6-2 11:11 AM 發表
當然是同事啦= =

ce依個叫法係ro時用慣左....因為方便嘛...

我隻狼佢show力係夠架
但唔知點解上左身加力好少 命中就多 好奇怪
而隻毒蜘蛛當然是體敏啦= = 不過佢加我力仲多過隻火狼又有2暗攻...用住先- -
靈 ...

就算係海兒你都會話係同事架啦 ,如果唔係你今晚又無飯食架啦!

我相信,元素攻擊既影響遠高於基礎攻擊,不過宜家無以前咁得閒去測試去証實
不過其實效果好明顯,由黑符同黑刻就睇得出。
momo D煉火宜家應該好恐怖,之前單火獅+蘿蔔符,琴晚佢又買多左隻火獅,宜家雙火獅+蘿蔔符,加左11點火元素。
我地諗住有時間就會去刷多D蘿蔔符出黎分解,分到粒+3火攻水晶就正!
因為佢琴日件樹甲分到粒+2水防水晶,所以我地深信(+元素攻)既水晶一樣會分解到!

宜家D人好少講野,不過可能係個SETTING唔好,以前石器魔力個D打字好方便,最初期個陣!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 11:33 AM , Processed in 0.038669 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存