2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 石器時代 綜合感想+討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 煩惱小丑
go

[感想] 石器時代 綜合感想+討論區 [複製鏈接]

回復 2# 善福 的帖子

係啊我都係啊.一日唔紫抓到100M感小.在多D都得

仲好記得第一次玩既係石器1....雖然依家有石2...但未代替唔到石1既風格...

我都是玩石器1在小學
現在出了石器2玩了沒感覺
而且玩石器2一開始玩到正式開服就洗白
氣到不玩

我記得水果合成法, 同就維護之前好似8點起身去洗錢同寵...
仲有一次全部洗出黎既寵都回收, 有隻119lv紅人龍, 係nono寵, 勁正...
不過隻game係死係外掛手, 仲有個on9華義改到隻game外掛合法化咁...
初初出果時個個都係攻防人, 之後個個都做血敏, 最on9既係pk可以p成半個鐘= ="
白痴!!! 後者係我無聊上去行下... 之後就玩魔力, 因為佢係一隻似石器既game =]

haha 我都係小學六年級果時玩石器 第一隻online game
果時岩岩開始係攻人時代 個個都係果個解人龍果個村 唔記得叫咩嚕 嘿
好熱鬧 仲記得上去打綠暴
跟住好似係琉璃嚕 唔知次序有無錯啦 加加村好熱鬧....不過果時見到d人狂洗野囉 haha
跟住就變左褔村 打象 開始變敏血人 果時仲係用紅虎
開轉生之後即刻用個人係咁80轉 終於拎左第一隻機暴 好開心嫁 雖然好廢 不過真係正
然後就移過去薩村嚕 呢個時期對我黎講係石器既後期啦 開左個新人 一轉唔重生 練到12幾就終日pk練寵
都係一個快樂時光
家族開放都係一個正野黎 為有爭村真係打到天昏地暗
石器1既nono寵先係皇道嫁嘛 t技nono機暴好爽
直到佢開內掛就無玩嚕.....跟住華x又出職業呀 又合裝....慢慢比佢搞爛哂 嘿
不過係一隻真係值得玩既online game 由其以果陣時黎講^^

原帖由 最後樂章˙·.草 於 2009-6-6 02:38 PM 發表
haha 我都係小學六年級果時玩石器 第一隻online game
果時岩岩開始係攻人時代 個個都係果個解人龍果個村 唔記得叫咩嚕 嘿
好熱鬧 仲記得上去打綠暴
跟住好似係琉璃嚕 唔知次序有無錯啦 加加村好熱鬧....不過果時見 ...

解人龍果個村叫達那村A_A 石器真係勁正

我係石頭包開始玩...果陣連騎寵都冇..福村最多人....有隻綠暴已經好威...
冒住比華義大魔王踢監獄的危都要"信"移......唔係唔夠血去打象升lv..
之後先有騎寵..騎虎同雷.....再發展騎藍紅暴..
太多回憶了....

十週年勳章(賀詞)

我都想玩番=.=但唔識用e家d外掛

暴暴軍團個chris 我響魔力2預番~
想當年成日見佢響殺村坐 我冇入過d30大族
但係同佢地d族員 長老都好fd
想當年有個叫思思既女仔 成日同我同飛鷹吹水
之後佢同佢男友都響石器消失左~我都堅持到職業
因為太on9都沒玩了~當時1隻白虎 2無魔 1朱雀 就係咁樣送左俾個fd
果時仲沒有外掛一日140 升左成半年都沒上到140
仲要好似得134左右
之後聽講外掛140 鳴 灰左~

原帖由 123456new 於 09-7-29 06:56 PM 發表
暴暴軍團個chris 我響魔力2預番~
想當年成日見佢響殺村坐 我冇入過d30大族
但係同佢地d族員 長老都好fd
想當年有個叫思思既女仔 成日同我同飛鷹吹水
之後佢同佢男友都響石器消失左~我都堅持到職業
因為太on9都沒 ...

依2個人物我都識~
我阿哥都應該OK 出名... 叫 男人 定 男仔  忘了~
起碼有隻水魔先... 水魔幾貴你都知LA~
仲要上石器的天空同人比水魔,好似係咁多SER 頭1,2隻能力~
我仲記得,回血要回滋,千萬唔好食肉,否則就廢左~
真真正正係隻養寵GAME~
同依家果D 好唔同,有哂數據比你去分析~
石器冇依D 野比你分析,但卻有一大堆你未知既資料比你,等你自己去開發~

石器同魔力好似....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

而家真係無乜game有石器果種耐玩程度.......

一出玩到佢收皮都成9年=-=
可惜
太多回憶

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 36723426 於 10-2-26 11:05 PM 發表
一出玩到佢收皮都成9年=-=
可惜
太多回憶

咁講出黎回憶分享下啦

我第一隻ONLINE GAME都係石器...2.0玩起..重好記得岩岩玩台灣SEVER,,,一放學就同D同學約好晒去打機..為左升LV...果種感覺依家冇一隻GAME可以代替...重記得識左個台灣人...佢重好人到送隻火年獸俾我..從此令我覺得台灣人好好人=]
到後期有新SEVER開.  香港新界'"  成班FD走左去玩....十下十下咁一齊升LV...開幫會 優之良品  打左果莊園返黎  勁開心=]     重有就係當時 新界 好似有幾個神秘高手    滅神殺 滅絕殺 重有幾個..唔記得左果名- -" 到最後因為出左職業..冇左石器原先既感覺就冇玩了><

原帖由 善福 於 08-8-26 02:02 AM 發表

我都係呀...

愈玩愈少人....d年獸,青龍勁值

香港新界咩名...?我都係=]

試問有邊個當年玩石器唔用外掛
果陣時仲未有包月係計點數的,仲要用緊56k上網,起碼要洗3,4百蚊個月......

我第一隻玩既係金庸~不過玩得最耐係石器...
一開始玩係精靈王傳說~係石龜洞識到一個到而家都仲係幾frd既朋友~
比較深刻既有...
騎虎!(金虎@@)
海主人!
石龜!(後生個輩未必知係咩@@)
四大洞!(行到死死下...尤其深紅@@)
pk場:5p5 不鏡狗...(有d係: 不鏡不光不.... = =||)
慢飛(仲有無人記得@@?個陣打水雷慢d都比自己友打飛....)
120水雷(再後生d個d未必會打過@@)
精靈王!
nono機!
....(要隔好x耐...)
靈力凱!
坐金飛航空!
....(又要隔好x耐...)
雙頭叉!
法師火星球!白狼盾擊!追獵天網!
5.0寵!(為此去狂捉雙頭狼...)->初代最受歡迎-5.0->沉閃落!
海底!
6轉160人物~2轉寵
嵐兜!(真係打左勁耐= =)
打雷爾!
之後就離開左石器...去左天堂2了...

最深刻係邊幾樣?
(睇下你仲記得幾多...)
256縮自走慢飛!!++++++++
水雷++++++
5p5不鏡不光不守......
13 8 7 52 靚紅暴 換....
馬年 羊年 狗年 雞年
等等等等...
以前d online game....好玩過而家個d好多....

重覆發言左...
補充:個人認為石器係唯一一隻掛機(指阿貝..)都唔會覺得有咩問題既遊戲...

1p1自點 不鏡光守網盾
姐係純武器戰,你斬我一刀,我還你一槍,天真o既石器時代
我依家仲玩緊...當然唔係官服
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:38 AM , Processed in 0.051264 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存