2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 尋日集<<星期二檔案>>講男士護膚、化妝、整容 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小sion子
go

[美容-分享] 尋日集<<星期二檔案>>講男士護膚、化妝、整容 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我睇到youtube既評論..好多人都話佢地係gay = =~~

好彩我無化妝者..

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 cwk5214 於 10-8-13 08:59 PM 發表
屈x氏 有醫學美容,用醫學品牌
同而家個d 一般護膚品牌 有咩分別??

其實"醫學"品牌係一個好空泛既用詞........同"天然"一樣咁迷糊........
(你可以覺得係我既偏見, 不過我的確唔鍾意咁樣包裝自己呢d好容易誤導人既用詞, 不過當然呢個世界有好多人好buy既)

一般既"醫學品牌"就會係以科學理論為基礎, 好多時仲有臨床測試有效 (但d測試係個品牌多數都係自己斥資的~)
通常d野都係有皮膚科醫生做顧問/推薦/建議等等等等等等, 務求俾一個專業、務實同權威既感覺大家~
原帖由 鋒.嵐* 於 10-8-13 10:11 PM 發表
我睇到youtube既評論..好多人都話佢地係gay = =~~

好彩我無化妝者..

大家又唔係識佢真人, 標籤人地gay乜鬼野丫......~_~"
同埋就算gay都好, 又關大家咩事?
gay唔gay本身就同護唔護膚、化唔化妝、姿唔姿整無關, 亂扣帽子而已-_-"
退一萬步講, 係咪人地gay既話其他"強調陽剛氣色"既一眾男士反而多d機會結識心儀女性呢? 無左d"死gay佬"爭市場喎~

我都係個幾句啦↓↓
化妝或者平時護膚都要俾人標籤死gay佬呀, 唔死都無用呀個d, 為咩事貪靚要惹來咁大反撲.....?
唔好講靚唔靚仔, 崇尚走"自然"路線個d, 如果有貪左靚個d咁整齊清潔的話, 我對佢地既"自然路線"無異議
但如果頂住一雙雜眉+滿面油光展現粗獷美的話, 我寧願你貪下靚~_~
已有 1 人評分Good 收起 理由
鋒.嵐* + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:50 PM , Processed in 0.025866 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存