2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 我真係好睇唔起一d 成日諗住世界末日既人 ...
樓主: steven1110
go

[討論] 我真係好睇唔起一d 成日諗住世界末日既人 [複製鏈接]

原帖由 |民| 於 10-8-24 09:12 PM 發表

一個人類唔由人類既角度去睇一件事,唔會好奇怪咩

即係睇你點睇
你可以當自己係香港人...可以話自已係中國人...可以係地球人
我地係人類....當然我地係地球一部份
你明唔明

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~蛇仔明~ 於 10-8-24 10:45 PM 發表

即係睇你點睇
你可以當自己係香港人...可以話自已係中國人...可以係地球人
我地係人類....當然我地係地球一部份
你明唔明

但係你應該選擇最適合自己既身份,就係香港人
放返落頭先既例子,你應該選擇人類而唔係地球
放棄人類要地球哩個諗法我知好多人都有,但係原因係?

原帖由 |民| 於 10-8-24 10:47 PM 發表

但係你應該選擇最適合自己既身份,就係香港人
放返落頭先既例子,你應該選擇人類而唔係地球
放棄人類要地球哩個諗法我知好多人都有,但係原因係?

古語分久必合,合久必分......當年恐龍稱霸地球,今日係人類稱霸.....雖然年數都係小過恐龍...但我覺得人類都係時候嫁la
樂觀d就係為地球好.....因為我覺得沒日係好快發生ge事
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:27 AM , Processed in 0.025341 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存