2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 R進化Online 甩尾疑問
go

甩尾疑問 [複製鏈接]

由於本人有玩過極速快車手,在甩尾方面坐點是按shift、左右、下制來操控
但在進化R上,除了以上還有多了一個 空白鍵,感覺上每次操控也不能得心應手

所以想問問各位分享一下"甩尾"經驗
每次我遇上不同彎位,我分別會有以下動作,請各位大大指點迷津

微彎:左右微調
45度彎:放油>方向鍵+空白鍵
90度彎:放油>方向鍵+SHIFT>比油
180度彎:每次都炒車=_=…真係要搵各位大大幫幫手

在遊戲上 空白鍵 和 SHIFT鍵其實是應用在甚麼場面使用?
對我來說真的不太懂啊

唔好刻意去甩尾..等架車自然去
如果唔係你會好慢

原帖由 NuclearAsh核灰 於 10-8-31 04:50 PM 發表
唔好刻意去甩尾..等架車自然去
如果唔係你會好慢

http://www.youtube.com/watch?v=_CK94zCXsKI&feature=player_embedded

甩尾可唔可以好似呢個人甩得咁犀利架

原帖由 愛好車迷會 於 3/9/2010 04:54 PM 發表

http://www.youtube.com/watch?v=_CK94zCXsKI&feature=player_embedded

甩尾可唔可以好似呢個人甩得咁犀利架

擬真模式既話有可能

原帖由 NuclearAsh核灰 於 10-9-3 05:07 PM 發表

擬真模式既話有可能

我技術力不足,期待你表演一次

十週年勳章(賀詞)

space= handbreak shift = break
handbreak好似剩鎖後look?(有錯別插)
甩尾最好揀架前驅車= =因為後驅會同handbreak鬥力
小小心得..唔好強行落handbreak唔係既話架車慢到爆
最好由得佢自然咁甩練習多d就ok

d位有得重set過

原帖由 aaron3299 於 4/9/2010 12:37 PM 發表
space= handbreak shift = break
handbreak好似剩鎖後look?(有錯別插)
甩尾最好揀架前驅車= =因為後驅會同handbreak鬥力
小小心得..唔好強行落handbreak唔係既話架車慢到爆
最好由得佢自然咁甩練習多d就ok

咩叫「鬥力」?

1)原裝Setting拉手剎自動離合,點「鬥」?
2)你搵FF車你甩乜Q?點跑你都係慢

用FR車MR車去甩去飄你都仲有動力補足,
可以造到幫助入彎而唔會失速過大既情況;
你用FF車想架車唔慢?真係當睇緊頭D用EG6去飄?

LevelR講求擬真,好多動作都能夠用常理解釋;
而你呢個「理論」正正同現實相反…
推理論之前做下Research先啦

原帖由 NuclearAsh核灰 於 10-9-4 09:36 PM 發表

咩叫「鬥力」?

1)原裝Setting拉手剎自動離合,點「鬥」?
2)你搵FF車你甩乜Q?點跑你都係慢

用FR車MR車去甩去飄你都仲有動力補足,
可以造到幫助入彎而唔會失速過大既情況;
你用FF車想架車唔慢?真係當 ...

開始有d明了,唔該曬

其實睇得你出你玩左唔小賽車game,亦都對車有唔小認識
你係真係學過還是睇書學返黎?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:43 AM , Processed in 0.034105 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存