2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 睇完變形金剛3的感想(劇透)
樓主: tcs9030
go

[討論] 睇完變形金剛3的感想(劇透) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

原帖由 9163 於 11-7-2 11:27 PM 發表

得一個死左?
御天先鋒至尊同柯柏文都係博派,點解2個會打起上黎-.-?

博派仲有個博士死左
御天敵想佢地個星球重建而佔領地球
柯柏文就捍衛生命的理想,努力追求和平

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

今集幾好睇
最後1集可能

套野好ON9
麥加登頭2集好有霸氣 打到柯仆街
好LA到左今集 比個博派長老食都唔緊要 可以果個係博派最強大佬
最ON9係比柯柏文一野KO 即係打都冇打過比人秒殺 話哂狂派大佬 打2野射2槍都好

仲有BEE救完主角話分頭行之後到一到集合 轉個鏡頭比D狂博捉左
其實冇交代到點解比人捉哂

上集女主角冇左 好似冇交代點解分左手 我條女話:電影褢面話係條女同佢分手 好ON9咁閃過左

個綠魔(主角老闆)出場去到同BEE玩之後冇左件事 佢冇再出現過

上集甲蟲車,電單車機械人又唔見左 都係電腦特技姐 又唔係明星 唔會話請唔到佢拍

打係幾好睇但D位好多都好ON9 所以我比6分佢 相當低
已有 1 人評分Good 收起 理由
nrz981 + 1 如果有留意睇,交代左小小女朋友分手

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

覺得今集好差...
內容好多唔合理...
3D位又小

十週年勳章(賀詞)

回復 6# Mr.文仔 的帖子
飛輪(醫護官)己經2集冇出場........距己經冇機會出場(個人覺得距幾型架)

回復 8# ~九刈草~ 的帖子
最後傳送系統被破壞而反X(唔記得字),不過根本唔可以叫星球....成個人工球體咁

回復 10# lemon518409 的帖子
前2集都無講過距死

回復 18# JohnnySunny 的帖子
我都覺.....人家救左距應該放人一條生路才對

回復 19# KaRL-BoYS 的帖子
可能地方太细....

回復 23# ~蛇仔明~ 的帖子
無計啦麥加登身子未完全回復
比人捉E D细節唔洗講啦,不過大黃蜂比人點捉都唔講有D過份...話哂3分之1主角
我真沒見到有同前女友分手的字出現.....
個大叔好低B....唔再出場仲好
有好多都系漫畫講左下落.....電影一向唔講

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~蛇仔明~ 於 11-7-3 01:43 AM 發表
套野好ON9
麥加登頭2集好有霸氣 打到柯仆街
好LA到左今集 比個博派長老食都唔緊要 可以果個係博派最強大佬
最ON9係比柯柏文一野KO 即係打都冇打過比人秒殺 話哂狂派大佬 打2野射2槍都好

仲有BEE救完主角話分頭 ...

今集D特技好左好多 我睇3D都竟然冇頭暈
但劇情相對就弱左好多

十週年勳章(賀詞)

原帖由 tcs9030 於 11-7-2 11:26 AM 發表
講多無謂...介紹一下個人認為最有3D感同最好的說話

最有3D感      :1.當[柯柏文]ko大咀蟲個場
                      2.當[星星叫]用圓鋸插入畫面個下(可能少看恐怖片的關系....我嚇到了)

最好的說話 :1.個個 ...

講多無謂...介紹一下個人認為最有3D感同最好的說話

最有3D感      :1.當[柯柏文]ko大咀蟲個場
                      2.當[星星叫]用圓鋸插入畫面個下(可能少看恐怖片的關系....我嚇到了)

最好的說話 :1.個個黑人軍人(集集有距份個個)的[狂派總是有最好的裝備]<----(說得十分之對)
                      2.主角的爸[男人總是錯的]

其他感想:人物編
男主角:又系意為之前救左世界就是好威風.... 狂派當時,仲未死清光,漫畫入邊SAM都有受襲
新女角:個人認為同前女角比唔誘人...
西摩:今集做左有錢人....不過又系情報狂

西摩個手下   :距好利害架(最利害電腦入侵方面)不過唔好拿槍對住距不然會發狂(心理問題)......只有西摩左止到距

個個中東人新角:一開始意為距系狂派(行為怪到距呀...),系廁所系下面OO處拿一份紙出來......
想知他是不是沒有OO的?.....距拿槍對住狂派的鳥型機器人又唔開槍系咪真系傻架 其實系唔系真系打得中都成問題其他感想:博派編
柯柏文:原來後個貨櫃系武器庫我睇左先知.......上集飛行裝今集只系出現2次,最好笑系打得嬴麥加登打唔嬴御天先鋒至尊(互剋制) 御天敵當時比人陰加上麥加登個腦已經受損,你基本上都算半殘廢
大黃蜂:講真唔講野比較好.....今集出鏡率少左
鐵皮:他不是戰死......系被背後會心3下+致命一撃而死.....死得真系陰公
御天先鋒至尊:幾有型架(除左個頭)......最好笑系打得嬴柯柏文打唔嬴麥加登(互剋制)
個個新紅色車:幾有型的.....可惜只是配角出鏡率低
個個新錄色車:變形後有黑超囉.....
個個新籃色車:變形後個頭成個啊伯咁......他會死是必然的

其他感想:狂派編
麥加登:上次大戰後....要變成一部垃圾車.......變形後沙漠行者的樣打得嬴天先鋒至尊打唔嬴柯柏文(互剋制)
星星叫:他死在人類手應該....尊嚴受損 (基本上星星叫由G1開始已經系小人
個個操縱大咀蟲的獨眼狂派:個頭同渣古有D似 (震蕩波算系老角色鳥
個個新的人類奸角手下的車型狂派:同第一集個警車好似(聲波上一集造型系衛星
其實聲波殺戰俘方式真系好怪

補幾張G1

機械狗上集比人分屍,激光鳥比人爆頭,迷亂第一集仆街

十週年勳章(賀詞)

其實上集尾 老麥除左被人打爆個頭...仲係無左隻手

所以今集英勇ko左御天已經好叻仔

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我個FD話好垃圾

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

十週年勳章(賀詞)

回復 27# nrz981 的帖子
中東個個.......咁近點打唔中?........不過普通手槍打中都無事

回復 27# nrz981 的帖子
真龍.....有人貼淫網呀

十週年勳章(賀詞)

/.\
柯柏文2秒將麥加登個頭連根拔起...

十週年勳章(賀詞)

笑傲無雙

原帖由 肥銘 於 11-7-2 10:22 PM 發表
最衰個女角出聲 唔係就柯柏文死得啦
===============
睇完完全冇感想
好悶-.-

好似第2反生出變形金剛4

笑傲無雙

原帖由 littlehin 於 11-7-5 11:35 AM 發表

我覺得佢一日未成個碎晒,一日都仲會復活-.-

有同感=-=

笑傲無雙

原帖由 JohnnySunny 於 11-7-3 12:54 PM 發表

今集D特技好左好多 我睇3D都竟然冇頭暈
但劇情相對就弱左好多

弱化左擎天柱-3-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 littlehin 於 11-7-5 10:34 AM 發表
認真一問:o係香港大家睇,都係譯做御天敵,點解樓主會譯做御天先鋒?
純粹好奇一問,樓主不是香港人?

感想方面,冇任何意見,只可以講大家喜好不同,一定意見不合

我估實有下集-.-....

我轉維基的名上去(電影叫XX全剛,XX=唔記得叫無敵定至尊)

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:58 PM , Processed in 0.036058 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存