2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 大家點看今次黃毓民同梁國洪行為
樓主: 愛你一人
go

[新聞] 大家點看今次黃毓民同梁國洪行為   [複製鏈接]

無言=3=政府腐敗,議員滋事,香港待亡

回復 『黑聖』 的帖子

同意 講出他們兩個心聲

回復 cheung189 的帖子

你估他們想搞事 和平解決不到問題

愛你一人 發表於 11-10-15 10:59 AM
回復 cheung189 的帖子

你估他們想搞事 和平解決不到問題

兩個爛仔搞事搞咗幾年啦。香港有什麼改變進步?
佢地飛蛋蛋蕉皮可以改變乜春?笑死人。
已有 1 人評分Good 收起 理由
cheung189 + 1 部份同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

TRINITY888 發表於 11-10-15 11:09 AM
佢地飛蛋蛋蕉皮可以改變乜春?笑死人。 ...

可能係搞事ge力度唔夠呢~

十週年勳章(賀詞)

K.Y~勤 發表於 11-10-13 10:47 PM
佢地講啲野唔係無得傾~只係行為太激~
但係又錯唔哂~講左野問曾特首又唔答 好易火都黎 ...

佢問d 問題 根本 冇可能直接回應/有理據

就好似你問一個毒ling  點解著得咁樣衰
佢肯定係覺得 ,我鍾意 or好睇/ 毒ling廢事煩買衫 /冇錢之類
但有咩可能咁樣答

唔通donald曾 答你: 因為個位得林瑞麟做到 or 我鍾意佢做 你吹咩
or  林瑞麟有能者  才居之

答乜肯定都被人駁到七彩, 因為自己本身就理虧   
佢亦都冇可能話 我理虧,答唔到你

而且 你睇下 毓民既態度 係人都火都黎啦
一尾質問  要人地出醜為止
正係話香港人唔支持
有真正做過調查?
每一樣野都肯定有兩邊人
就算d獨裁者都肯定有擁護者
之前自己 五區公投 都搞到咁多人不滿
林瑞麟做番d野都好應該
已有 1 人評分Good 收起 理由
cheung189 + 3 完全同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

笑傲無雙

做得好...同意佢做法

TRINITY888 發表於 11-10-15 11:09 AM
佢地飛蛋蛋蕉皮可以改變乜春?笑死人。 ...

有人搞事,果個特首都唔做野.
冇人搞事的話,我覺地佢會趁我地不知不覺咁做野,到最後中左招,我地先後先後覺.
你諗下,我地果個好特首,明知林公公民望咁低都仲要佢做?
佢一定估到果2個人一定搞事.擺明要搵d 理由整走佢地.等個好特首唔洗答.
仲要得了便宜又賣乖-,-佢怕怕喎,有幾多人信.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

如果冇人搞事~~只怕政府多數會講「多數民意應同甚麼甚麼的....所以我地要點點點」
雖然話~
有支持的,就當然有反對~
可能都有人揀唔出聲..
但係,唔出聲=支持/應同???
遞補為例...
冇去投票=一定支持遞補/取消補選??

十週年勳章(賀詞)

TRINITY888 發表於 11-10-14 06:51 PM
我又反問你用血腥暴力可以解決什麼社會問題?
係黑社會既人先會咁不知所謂,打來打去,殺人如麻。 ...

至少一d出位既行為可以引起社會關注先

黃梁2人都係由民選出黎既人 佢地既做法某程度係代表左少數市民既心聲 如果d市民唔鍾意佢地2個 黃梁2人根本就唔會有機會係立法會"開show"  
我唔係話支持佢地2個做法 但係用和平方式解決到既 我相信冇人希望會特登用d特殊方式去訴求 我個人都唔支持用武力解決問題  
但問題係今日既社會 我唔覺得你用和平方式會有人關注你想表達而又急切既問題 除非你叫到幾十萬人一齊遊行
而家所謂用暴力解決問題既現象 其實係今日k形社會所衍生出黎既產物

仲有暴力唔一定血腥 而家立法會功能組別小圈子選舉何嘗唔係一種暴力?  官商勾結又何嘗唔係一種暴力?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:34 PM , Processed in 0.029629 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存