2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 有冇雷文高手路過?
go

[閒聊] 有冇雷文高手路過? [複製鏈接]

是咁的.我FD問我雷文應該點出裝.(打路的
我教佢
1鞋3水起手>燈>(水銀鞋)紫刀(180紅石)>血甲>長槍>血甲/YOU LIKE
咁出有冇問題?
唔知有冇高手可以指教下.我自問玩雷文都玩左OK耐.

文B仔 發表於 11-11-10 11:08 PM
是咁的.我FD問我雷文應該點出裝.(打路的
我教佢
1鞋3水起手>燈>(水銀鞋)紫刀(180紅石)>血甲>長槍>血甲/YOU  ...

鞋3水 or 甲5水出門(甲5水可以耐打D)
初期,攻速鞋,475劍 x 2,燈
中期,攻速鞋,475劍 x 1,燈,木鎚,暴風刀,戰戟
後期,攻速鞋,好戰者X2,冰鎚,戰戟,嗜血刀
18lv+齊裝後升爆嗜血有大約有5600血,350物攻,160物防(唔計符文,天賦21,0,9)

通常對面唔過3隻AP輸出我都會咁出,有時對面多AP英我都只會攻速鞋轉魔防鞋
因為轉魔防裝,輸出自然會低

講下我既玩法:

我鐘意solo top,帶點燃同閃現,點技方面r>w>q>e

一開始鞋+3水>2把多蘭劍>2把長劍>狗骨+眼>2級鞋(睇對面物攻定魔攻高,物攻就出忍者鞋,魔攻就出水星)>BF劍(1650)>嗜血>耳語>多蘭轉終末>多蘭轉好戰者>妖夢

對線方面,盡量以尾刀兵為主,如果見對手行埋來就e>w之後q走 or q三下w之後e走,上6之後搞佢2-3次等佢d血得大約5-6成左右就開r,e>qq>w>普攻>q>普攻>點燃>r,通常咁樣都會殺到人架喇

壓線方面因為你咁樣搞人法通常都會壓住人地來打,但係都盡量唔係壓咁前,因為如果人地jungler來gank你又難走,如果你塔殺又可能比佢走到,就算殺到都可能會死

出到BF劍之後就可以落去幫隊友,呢個時候你已經好暴力架喇,你會發覺開r之後q三下落d無乜點出防裝既對手度會令佢地無左一半,普攻多下w然後再普攻最後r就實死架喇,硬d既對手就補多個點燃

而最後,會戰入場最好係第二至第三個入,e入之後直接q三下w打後排,求其普攻2野就對手最少血果個車r,而會戰期間有咩技cd完就即刻開,e都照開

補充:有時你e未回好又有隊友幫既話就直接r>閃現>w>普攻>qq>普攻>q>普攻>r,睇情況中間再接點燃

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
文B仔 + 2 THX
hommgood + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

符文
紅物穿,黃固物防,藍固魔防,紫物穿
起手
多蘭
多蘭x2 鞋 (回血水有錢就買)
多蘭x2 鞋 殘暴之力 (回血水有錢就買)
多蘭x2 鞋 殘暴之力 +45攻劍(回血水有錢就買)
多蘭x2 鞋 殘暴之力嗜血者 (血水有錢就買)
開始睇情況
多蘭x2 ?鞋 殘暴之力 嗜血者x2
多蘭x2 ?鞋 殘暴之力 嗜血者 自然之力
多蘭x2 ?鞋 殘暴之力 嗜血者 終末戰戟

之後仲有得打,,証你明你地team or對面team都係咁上下
技能先q>w>q>w>e>r 先點滿w再到q
可能有人問,,點解唔滿e先,,又可以食傷又cd快,,
我既玩法係主玩殺人先,,以攻擊黎防守
呢個玩法係以前中期殺人殺肥左,,,cay起全隊先,,,
已有 1 人評分Good 收起 理由
文B仔 + 2 THX

總評分:  Good + 2   查看全部評分

fiy 發表於 11-11-11 01:55 PM
符文
紅物穿,黃固物防,藍固魔防,紫物穿
起手

會唔會唔夠hp用?

十週年勳章(賀詞)

文B仔 發表於 11-11-11 05:41 PM
會唔會唔夠hp用?

你有錢多可加插好戰者再出末
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:29 AM , Processed in 0.029828 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存