2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL JG交流吧!易大師YI JG心得
樓主: 阿軒~*
go

[英雄心得] JG交流吧!易大師YI JG心得   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

其實我見好多yi都係咁...但真係yi出1開始燈籠紅刀果d我真係好少見會嬴- -!除非隊友壓哂!
佢唔睇地圖又亂走入人地野區就好易出事...一見到人地黎仲唔走...去佐人地野區冇閃...個人頭基本送緊...!

LiveEvil  原本 6/1 一打大型會戰就凸顯左少cc,唔夠硬既情況 對面4隻硬野 自己果隻易大又肥唔起,無輸出 :O)  發表於 12-5-28 11:41 PM
LiveEvil  岩岩又比易大 carry左我輸 :o) 我鱷魚14/8都無用 好地地見佢pick牛,李星 我行開左,到開波先見到佢最尾pick易大JG :O)  發表於 12-5-28 11:35 PM

玩過星曲WEB

YI我試過- -就係5個人入面殺1隻輸出- -...!一個人走入去...當然走唔返出黎...
不過我果時隊友實力...都高的...所以先做到...YI好少人係勁...我有時都係一個地雷只係去幫隊友肥..
其實如果打硬英係最期就要壓唔係就壓爆輸出等佢地冇力...我天使打上..我會搞到果隻近戰英吃不到兵...

垃圾台狗成日叫人帶重擊  onj

你那種出裝同打法的好處是比較難死,但係好難gank死人........
輸出好唔夠....
話說我玩jg yi都玩都唔想玩........ (用了2百幾次yi,都有8成jg....)
高級的jg場在2lv的時候就開片的了.......
而我jg的出裝方法是秘密~~~
不過是有點變態的,可以這樣打野~~
藍>3狼>4鬼>石人>3狼>4鬼>紅  (只有幫開一次藍,沒回過家)
另外yi的重點不是防,是攻 > w<
攻攻攻,唔好怕死!! (不是叫你1個衝去送死)
ad yi有推塔王的稱號,請不要浪費佢~~~

玩過星曲WEB

唔帶重擊俾人搶小龍巴龍...藍紅...唔好怪人!...
當你知道重擊要用既時機都好重要....
你有冇試過打到龍差一下就俾人搶龍...就係重擊做既!
YI後期都要有防裝....不是的話法師係秒你(維加係一隻我YI一定出復活甲既怪物..我前期一定會想盡方法壓爆佢)...

吃紅開片一係搶紅開...- -LV2要殺人...除非有定身量幫你...雙虛弱...破閃...令到佢閃完=冇閃過...隊友同佢換血都係一個危機...因為首殺...隨時對方JG都會黎埋!...
YI推塔又大力又快手-﹏-真係你同佢堆...1個人做2個既輸出!

雨月澄
這種打法係好好...但嬴既場數差...再去打你就會知...咩事...!

如果人地有暈技你可以點樣防佢?

玩ng場單排 易大師都仲ok =-= 但始終都係個d問題--cc技無解 反甲無解

ap牛 強xD

笑傲無雙

jungle 一向公認技術比較少
打solo rank 就知
最高分果3個多數係 solo top, ad carry 同 ap carry
最下果2個就係support 同jungler
所以solo 入面 jungler 既技術唔需要十分高
只要timing好就得
(timing 包括野區出buff時間, gank 人時機等等)
不過pre made上既比賽指揮好多時都係jungler / support 既做既
因為佢地對地圖既掌握力比較多

YI GANK能力不錯阿

玩過星曲WEB

如果人地有暈...我會隊友引了暈...或隊友暈敵人既時候我就要殺死佢...

不是的話- -YI呢類少血根本就係錢- -!

GANK...也要看隊友...LV6之前...GANK好考技術    LV6黃金期...

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

燈籠4黃雙玩dive oddone

玩過星曲WEB

我都見到果次...THEODDONE
但殺唔到人...佢玩坦既JG幫殺很好...但當隊伍唔夠輸出就很容易....-﹏-!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 10:28 PM , Processed in 0.041586 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存