2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 讀書推介&讀書報告 唔想做水魚俾人劏,點揀靚中藥 +_+ !!!
返回列表 發新帖 回覆
go

唔想做水魚俾人劏,點揀靚中藥 +_+ !!! [複製鏈接]

岩岩新婚既我, 老公好鐘意飲藥材湯, 但我係一個完全唔認識中藥既人….
去到海味鋪想買下D好料煲湯…D 員工就係咁話呢隻靚 果隻好D =___= “
但隻隻都話靚料, 連想幫媽咪買D蝦米黎包糉, 連蝦米都話要200$斤….
係店入面完全好無助T_T !!!! 你地明唔明我既痛苦

唔使反工時,我就睇下電視. 有時都有介紹點樣揀藥材,
但又唔係樣樣都教晒,最衰既係…我記性好差…呢頭講完我好快又唔記得…
既然,電視幫唔到我幾多…我唯有做反學生去搵下有冇教中藥D書LA..

我一心都諗住邊會有人咁得閒出呢類書俾我呢D 藥材白痴去學…
但唔知點解…我去到中華書局,係佢既新書介紹真係有一本咁既書 !!
OH~~ THANKS GOD!! 本書叫 “老行尊的揀手正貨”.
打開本書睇仲係要彩色加埋有好多相介紹 A.A !!
哈哈, 可能大家覺我係到SELL 緊本書LA~
但我依家真係拎住本書去海味鋪,雖然係幾樣衰,但好過俾人呃 香港D SALES禁得就禁…
我寧願信本書都唔信佢地LOL ~ 如果大家都好似我咁唔識中藥,
真係不妨買呢D書黎睇下, 中華書局仲有8折…折完先6X$

下面係個書既COVER~ 其他有關呢本書既資料 大家鐘意既應該上網搵到既!

岩阿媽煲湯
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:19 AM , Processed in 0.025368 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存