2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 尋求解夢 !! 末日夢
返回列表 發新帖 回覆
go

尋求解夢 !! 末日夢 [複製鏈接]

我尋晚發左個夢..到依家都仲記得個夢-.-

夢境一開始(記憶中).我同一位認識唔係好深架朋友一齊坐係尖沙咀海旁看海...然後我望到個天有一架低飛的戰鬥機飛過.果陣我好驚訝.唔明點解會有戰鬥機係香港上空飛過.

我問我朋友見唔見到.我朋友望過去之後都話見到...而係我地望住戰鬥機架同時.我眼角見到另一樣野.望過去見到一架巨型UFO係遠處天空上.

之後我拉住我朋友..叫佢望..佢又話望到...証明我唔係眼花..果陣大家都好驚.唔知發生咩事....之後周圍再睇下個天空仲有咩...見到另一邊天空.出現同一個樣架UFO.

但比我地見到的第一個更大.我地都超驚 .之後望到架UFO底部打出一道光...但因為太遠...比佢打到果D地方係睇唔到有咩事發生.但隨之而來...一個又一個巨浪沖過黎

我同我朋友就走...

然後去左另一個夢境(斷斷續續).我果陣見到前方200-500米上空有一架同頭先一樣樣架UFO...係極低位置..浮左係度.之後底部一道光打落去.我見到D路人被炸飛.埸而係好血腥.最後就醒左了!!!

我見到果架UFO形狀同以下片段果架係差唔多.可能係因為我對依段片架UFO有好深印象(之前睇果陣都覺得幾驚訝)=.=依段片係我發夢之前已經睇過架啦.可能係日有所思啦..救高手解夢

http://www.youtube.com/watch?v=fNLct3fS26Q

你好,本偵探是在說夢、解夢區為各位解夢,而本偵探深信夢是與生活緊扣的,從而以推理形式反映出生活中所經歷及感受。
『日有所思、夜有所夢』是解夢之中最佳的解答,因為的確在現實中接觸過多的事,在腦海中最印象深刻的事便會成為你的夢。
亦有過份擔心或緊張一件事而導致夢境中出現了的常擔心或緊張的事物,這是不出奇的。
稍後本偵探的推理會同時解釋一下UFO的問題
不過本偵探先宣傳一下:若能夠支持本偵探,歡迎於以下網站讚好或+1
http://www.facebook.com/DetectiveIC
http://plus.google.com/110031221964724763875/posts

本偵探先給你一個『通用解夢知識』,僅作為參考。

夢見UFO:你對玄奇靈異事物有與趣、有心靈擴展或奇特夢經驗、想像力及靈感豐富。

現在,本偵探開始推理
【】<---推理出來的關鍵詞句

UFO的話題數之不盡,本偵探身邊的朋友們亦討論過N次,更有的擔心至外星侵略地球,就像你的夢境一樣。
不過,即使擁有外星人又如何?侵略又如何?在未被侵略之前老早被嚇死了吧
雖然本偵探是相信有外星人存在,因為銀河系之中可能有許多太陽系及星球,其中一定會有適合生物生存的地方。
不過本偵探並不會因此而擔憂,有外星人,我們也是這樣生活;沒有外星人,我們也是這樣生活。
所以,既然是這樣,怎能被這種問題困擾自己呢?換句話說,值得嗎?

現在,夢中所出現的亦是反映你對外星人的恐懼,從而推斷出你是一個【害怕陌生事物的人】,即是怕生
特別是【沒有勇力面對問題】。

不過一般夢見UFO的多是看到人被吸走,但你是說UFO將光線射向人群而炸飛。
更代表你【對外星生物有極度恐懼的】,認為外星生物必定會將人類趕盡殺絕。

其實這種情況像『強戰世界』的電影橋段,只是將人類變灰,但亦不需要灰心,因為最後還是有方法KO牠們(暫時只限電影)

【害怕陌生事物的人】【沒有勇氣面對問題】【對外星生物有極度恐懼的】

看清楚了,真相之光!

推理結論:其實害怕陌生事物,就像見到突如其來的侵襲,這種恐懼對你的心靈留下創傷,但同時亦說明你很難面對困難,當然亦不能夠百分之百證明這些問題,可是絕對確定的是你對外星生物存有極度恐懼的心理!如果你有大量關於UFO問題,你可以在興趣交流的UFO及超自然力量鱗表你的問題,可是本偵探建議你應該放下這些現象,充實自己的人生更好。

關於你所說的UFO,本偵探找到一段類似你所說的UFO之影片
http://www.youtube.com/watch?fea ... PEmkELZKRE&NR=1
其實如果水的倒影整得更好的話,本偵探都會有點相信‥‥‥
而你那段影片,本偵探便開始懷疑,為何不少拍到UFO的影片
最後的UFO多是閃走‥‥‥
不過本偵探只想說,有圖有片並不是真相,沒有以自己的雙眼、感覺證明牠們的存在,什麼都不能為此而影響自己的生活。

謝謝分享

玩過星曲WEB

太厲害...點靠一個夢講成咁既樣..

0937301311 發表於 12-8-8 12:45 PM
太厲害...點靠一個夢講成咁既樣..

唔知點解.由細到大..好多夢.我夢完都仲會好清楚記得D細節

笑傲無雙 忍影世界

其實呢D係咪你研究UFO太深搞到個夢有果D係天飛行既野

笑傲無雙

你的白日梦做的不少

你夢到既ufo係咩樣

神马都是浮云

可能係幻想太多~

感覺好像白天看了電影 晚上繼續演續集
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:38 AM , Processed in 0.039815 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存