2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 傳說中的暴民、人類15-25地圖快速衝30、Kessex Hills找 ...
go

[閒聊討論] 傳說中的暴民、人類15-25地圖快速衝30、Kessex Hills找不到的vistas point   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

人類15-25地圖快速衝30

人類地圖15-25(Kessex Hills)有3個任務可以不斷快速循環做,幾乎無間斷,每個任務有9xx經驗,3個就有近3000經驗 好爽。

1,2,3 接住一路做,做完3去返1到等幾分鐘就會開始。

傳說中的暴民

圍毆

同一個地圖(Kessex Hills)有一個vistas point我搵左成個鐘...原來係水底,睇圖
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
暴走使徒EX + 3 你的文章對我很有用。謝謝!
johnny2608 + 1 感謝分享!
RECALL.凌 + 15 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 15  Good + 4   查看全部評分

唔該哂~ 朋友!  我可以有樣學樣啦

唔該哂師兄

先感謝樓主的分享~

不過GW2可不是衝等遊戲,

換句話說等級用處不大,

因此放心享受遊戲內容吧~

話說大家衝等觀念太根深柢固了
已有 2 人評分Good 收起 理由
cxui123 + 3 你說的內容我非常同意
筆意熊 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

不過等級高D去既地方都多D ~

唔升LV 邊有正,帥,正裝著,話我根深柢固都係咁講,你有本事就唔好升, 最好做埋NPC

玩過星曲WEB

tommywong456 發表於 12-8-27 08:26 PM
先感謝樓主的分享~

不過GW2可不是衝等遊戲,

你低lv連d怪都唔夠打啦 行過都比小怪扑2下就死 唔好玩啦 lv唔重要??到時真係係城入面享受遊戲啦

個個人玩遊戲既步伐節奏都唔同,自己玩得舒服咪得囉
心急想去多d地方,快d著靚裝備,衝等呢個過程就難免架啦...

血霸鬼邪 發表於 12-8-29 04:18 PM
你低lv連d怪都唔夠打啦 行過都比小怪扑2下就死 唔好玩啦 lv唔重要??到時真係係城入面享受遊戲啦 ...

GW2的公司表示: 1級已經封頂了~

官方已經再三強調,這是一個較不注重練功,比較偏重冒險的遊戲。

等級只有一個用處 技能攔

打不過怪物基本上沒可能吧~

對了,練生活技能和在城走來走去都可以練級~

公會的朋友說他只是逛街便升了三十級了

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

只係純粹分享下^^ 但有時地圖升晒心心,但下一個地圖又太高lv,而且面對大量exp而又無難度升級的情況下都難免會刷多幾次尼3個任。
(不過遇到卡等問題,建議可以去其他種類既地圖打任務,而且可以拎技能點)

我自己都好少咁樣狂刷。

不過快D 80級 WVW你都會勁得多

80等當然係裝備帥 能力又勁D
但係你用咁樣既刷點方式黎衝等就於浪費了GW2
回去玩任何一隻olg都滿足到你
劇情, 探索地圖上的謎領域先係重點
((堅持每張地圖也100%開發
有時連路邊小npc的對話也相當有趣呢

我是很慢地玩...........
原因1-15等地區升就快
但如果你升埋製作技的話,就完全不同~
製作技要大量材料去升.....
只打1個1-15等地區是不夠材料升,為什麼不去15-25地區?
因為地圖的材料是完全不同........
那只有集中收集材料~
要是你不停只在同一個地圖收集材料,一定很快悶......
結果我會變了去其他種族地區升&收集材料.........
當中發現布料是掉落很少.......
因為布只有打特定種類怪才出...........
挖礦同砍木是看到就採........
打怪未必一定出布料...........

去到新地圖你又去打下心形任,動態任,觀景點.............
結果更加慢XD
目前我只有3個主城100%,另加2幅1-15等地圖100%~

製作技只要有學防具...另以為不用布料..........
我升重甲也要很多布料!!!!

james147147 發表於 12-8-29 08:32 PM
不過快D 80級 WVW你都會勁得多

遊戲製作人Mike Ferguson 表示:

我們想要使得世界對抗世界有趣並且容易參與,所以沒有任何等級限制在這裡——你可以用你的普通PvE角色跳進戰鬥,無論你有多少等級。

當你在迷霧世界的時候,你會用著你的普通的PvE角色,和你在泰瑞亞冒險中收集到的裝備。在迷霧世界中,所有玩家都在同個等級上對抗。任何低於80級的角色都會被調整到和你到80級時相近的能力。這使得在各個級別的玩家中戰鬥不僅是可能的,還會使有趣的!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

tommywong456 發表於 12-8-30 03:04 PM

我們想要使得世界對抗世界有趣並且容易參與,所以沒有任何等級限制在這 ...

雖然佢係咁寫...
但係實際點都係仲有一段差別
係WvW 入面1打1既時候就睇得出好明顯

tommywong456 發表於 12-8-30 03:04 PM

我們想要使得世界對抗世界有趣並且容易參與,所以沒有任何等級限制在這 ...

裝備會有好大既影響

你等級係會上升到80,但係唔可以用80裝

同一個80LV著住80LV裝既人打,係會有分別

係WVWVW入面,裝備係會有影響的,唔信你可以試下換下唔同LV既裝,個綠色數值係會有變化的

同埋如果大家衝高左等級,你以後做動態時,完成後拎到既KARMA同埋金幣,係會有所上升

笑傲無雙

玩左幾日~我發覺等級系好q重要~~首先錢/kama會賺快好多~~同埋你技能吳齊 天賦又低lv 仲要無高lv裝(每一樣都好大分別)~基本上去到wvw只系肥料一名~~~真系入去只系左住個地球轉~~~
講番pve~好多地圖/副本你都玩吳到~~樂趣大減~~~~~
同埋GW2不是衝等遊戲系因為升lv吳難~佔遊戲ge時間吳大~吳系因為等級吳重要~~實際上80lv先系遊戲ge開始~你無80lv都吳叫有玩過隻遊戲~~~

嘩唔該哂 好有用岩哂新手沖等 我都23咋~~~~

未80級既人入到去WvW都係得個樣
你得30,40級同80級既人1V1係可以俾人秒殺
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 06:34 PM , Processed in 0.039589 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存