2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA TERA 台版預購包常見問題一覽
go

[心得分享] TERA 台版預購包常見問題一覽 [複製鏈接]

玩過星曲WEB 笑傲無雙

PS1)因為現在預購開始 #2 會專屬放台版預購之問題  ,並不會把它們排Q1Q2Q...N,因為怕之後會有更多問題導致Q數字混亂。
PS2)其他常見問題 會放在#3 由Q1開始,並「不會分淺難先後次序」了..因為太多。

我會把常見問題的解決答案集合此帖 有2KF朋友分享的,也有轉帖的,也有官網分享的
如果不能轉帖,版權等問題,請PM我,我會立即刪除/出現錯誤資料等,歡迎PM我修改!

溫馨提示♥ 因資料量太多,請善用CTRL+F 搜尋問題關鍵字/Q? 。 

雖然Q沒有跟淺難分類  但我會在這裡有個總目錄 .0.....

如看到最後也沒發現你想要的答案,可點擊

Tera精華索引(未完成整理中)

總目錄

Tera 台版預購相關(詳情請往#2):

Q:台版預購產品包有邊幾種? 價錢係?
Q:預購產包入面有D咩? 2000FUN有得買?
Q:除左 官網 同 2KF 可以預購 仲有咩 其他方法訂購?
Q:Tera官網預購 日子 同 時間係?
Q:本次預購活動的目的?
Q:點樣係 官網預購產品包? 付款方法?
Q:關於 歐付寶 加贈物品有?
Q:實用包 同 天長地久至死不渝包 入面既坐騎  白馬同白獅除左樣 仲有咩分別?
Q:預購包 入面 坐騎同虛寶 CCB跟CB 可唔可以使用? -分享會員@帳號已被刪除
Q:預購包 入面既 月費時間由 幾時計起? -分享會員@ken456654
Q:預購包 既時間 [90天+45天遊戲時間]  [360天+360天遊戲時間]  係咩意思?   係咪代表呢到有2組序號? -分享會員@帳號已被刪除
Q:預購包 預訂左之後幾時先會送貨?
Q:官網 購買預購包 序號 同 實體贈包 係咪統一寄出?2KF官網 購買預購包 序號 同 實體贈包 係咪統一寄出?
Q:天長地久至死不渝包係咪限量?
Q:預購包中的白馬或是白色獅王一定要儲值到自己的帳號?
Q:天長地久至死不渝包 係咪限量?
Q:唔購買預購包?之後可唔可以買玩Tera?
Q:點解預購包入面有兩組CCB同CB序號?
Q:以後在遊戲內也會有其他的座騎嗎?
Q:如果我轉伺服器既話,白色獅王都可以跟住轉?

Q:台版預購產品包有邊幾種? 價錢係?
A:
有四種產品包分別是 《TERA》入門包HKD390/《TERA》超值包HKD780/《TERA》實用包HKD780/《TERA》天長地久至死不渝包HKD1558

Q:預購產包入面有D咩? 2000FUN有得買?
A:
Tera官網預購主頁 2KF預購產品包網址

Q:除左 官網 同 2KF 可以預購 仲有咩 其他方法訂購?
A:
點擊下載 香港實體店名單 PS:有很多玩家表示香港實體店竟然連店主都唔知有預購包買,如果去買既朋友,請先問一下店主,強烈建議係2KF到買。
另外:OK預購已經取消左,各位朋友唔需要再去問,因為香港OK超商同台灣的OK超商系統同。

Q:Tera官網預購 日子 同 時間係?
A:
預購活動日子:2012/9/3(一) ~ 2012/9/23(日)
預購時間:1. 9/04 – 9/09 每天晚上7點限量搶購/2. 9/20 – 9/23 每天中午12點半 及 每天晚上10點限量搶購

Q:本次預購活動的目的?
A:
因為買左預購包既玩家可以優先獲得CCB的權利,另外預購包中 白馬同白獅 唔會有其他管道再得到。PS:白獅係算最型同最頂級既坐騎之一,頂速290,白獅係280。

Q:點樣係 官網預購產品包?用歐付寶比錢?
A:
歐付寶海外地區註冊說明@分享會員-kacky
歐付寶付款說明
PS:歐付寶係用支付寶比錢,支付寶係人民幣先充到,所以你要去申請埋支付寶AC先可以比錢。
而且,支付寶購買網遊物品係需要「實名驗證」,實名驗證係需要將自己既身分證/回鄉證SD過去比支付寶(佢大約2-3日確認)。最後郵費係由OMG比既。
2000FUN代充支付寶頁面,所以我還是推薦大家係2KF買,如果唔係真係好想要特製撲克牌隨機1副(全4款)+滑鼠墊隨機2款(全4款)TERA布質地圖(全1款)…沒有必要係歐付寶買…。非常麻煩。

Q:關於 歐付寶 加贈物品有?
A:
使用歐付寶付款再加贈:TERA入門包特製撲克牌隨機1副(全4款)+滑鼠墊隨機2款(全4款)/
TERA超值包、實用包、天長地久至死不渝包會送:TERA入門包特製撲克牌隨機1副(全4款)+滑鼠墊隨機2款(全4款)+TERA布質地圖(全1款)

Q:實用包 同 天長地久至死不渝包 入面既坐騎  白馬同白獅除左樣 仲有咩分別?
A:
白馬只可以比一個角色同,但白獅可以一個帳號入面所有角色共同使用

Q:預購包中的白馬或是白色獅王一定要儲值到自己的帳號嗎?
A:
唔洗,無規定一定要自用,都可以把序號送給人地。

Q:預購包 入面 坐騎同虛寶 CCB跟CB 可唔可以使用? -分享會員@帳號已被刪除
A:
  虛寶、坐騎序號要OB先開始可以用

Q:預購包 入面既 月費時間由 幾時計起? -分享會員@ken456654
A:
正式先會開始計時間,CCB唔洗用月費,但要有序號,CB都唔洗用點,但要有OMG既AC。

Q:預購包 既時間 [90天+45天遊戲時間]  [360天+360天遊戲時間]  係咩意思?   係咪代表呢到有2組序號? -分享會員@帳號已被刪除
A:
 +既意思係代表,OMG同原廠爭取送既意思。  請注意:  [90天+45天遊戲時間]=135天/  [360天+360天遊戲時間]=720天,  呢個序號並唔可以分開用,係同一組序號。

Q:預購包 預訂左之後幾時先會送貨?
A:
 最快10月頭 或 10月中。預購時間會係09/23 23:59結束,基於發貨,送貨等原因可能會去到10月底。

Q:官網/2KF 購買預購包 序號 同 實體贈包 係咪統一寄出?
A:
官網 預購包序號可以立刻領取相關序號,而實體贈品並會在預購結束後,統一寄出/2KF訂既應該要領果時先一並領到。

Q:天長地久至死不渝包 係咪限量?
A:
 如果係官網購買 每天都會釋出等量既數量讓大家購買,預購時間:1. 9/04 – 9/09 每天晚上7點限量搶購/2. 9/20 – 9/23 每天中午12點半 及 每天晚上10點限量搶購。  
係2KF買暫時足夠存貨,並承諾無會退貨。

Q:唔購買預購包?之後可唔可以買玩Tera?
A:
可以。收費開始後,會有5種計價方式:計時制30小時/300NT 玩多久算多少(下線不計費)、月卡 $500NT (使用後開始計時30天)、季卡、半年卡與年卡。

Q:點解預購包入面有兩組CCB同CB序號?
A:
一組自己用,而另一組可以提供朋友邀請佢黎一起玩。

Q:以後在遊戲內也會有其他的座騎嗎?
A:
會,不過外型與素質都會有所不同。 (RECALL.凌:獅子真係最型XD 獅子之上就係領主馬…290速
佢其他坐騎大部份都係唔同色既馬…(怨念)

Q:如果我轉伺服器既話,白色獅王都可以跟住轉?
A:
可以。只要係同一個帳號底下,不管任何伺服器,所有的角色(含新創角色)都可以領到一隻白色獅王。

常見問題沒完成......所以hide住先。
遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 999999999 才可瀏覽,你當前積分為 0
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:16 AM , Processed in 0.027683 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存