2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 「 小弟非大神」 雷文打野教學
go

[英雄心得] 「 小弟非大神」 雷文打野教學   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

首先,緊係要講下技能.........自己睇喇...http://lol.uuu9.com/hero/riven.shtml
一技「折翼之舞」, 雷文的一技係一招非常重要既技能成也敗也都睇佢 。
用黎連接2技同3技 有不同的變化。
當1技,放到三段時候會出現一個小型的控場,可以利用呢招黎打斷敵方一D需要持續的技能
例如, 易大師的回血, 馬爾札哈的大技,加里歐的大技等等
我平常gank人時比較喜歡 大技>3技>1技>平a>1技>2技>平a>1技>平a >大技。
有時間拍返條片俾大家睇下唔同的接技方法
2技「震魂怒吼 」 , 作為一隻jg英雄有一招暈技對gank人的效益係會大大的增加的,好好的利用
例如 gank下路時,看準時間雙暈下路的ad和sup 那雙殺的機會,會更高!
3技「勇往直前 」, 一招向前沖時可以有甲的技能   ,用作進攻 ,防守都非常好用..
只不過唔可以無視地型沖上高位。
大技「放逐之锋」 用的時候刀無會變型 敵方會知道你想殺佢, 小心使用。
大技的作用係加攻擊力20% 15秒 特點係 大技有2段 一段係加攻 二段係放劍氣
,劍氣的攻擊力係敵方英雄越少血越傷,所以通常都最後放。
當然都要睇情況喇, 如果你追唔到敵方英雄,又有自己友夠跑速殺到佢開黎汁下助攻都好。
被动技「符文之刃」
點解1技之間要平a呢原因就係呢到, 當雷文每次使用技能时都会为她的符文之刃充能,
下次普通攻击造成额外伤害,最多可叠加3次充能,但每次攻击只触发一次
,所以為免被動技浪費的關系要在一技間平a 係傷害最大化的做法。
加點方法:主1副3 2技3lv一點  當然有人唔同意,話2技打得傷d wo , 我打lol習慣死少d kda值高d  保命d 所以點3技。
如果先生你真係好強, 哥場carry到既 玩下2技都係完全無問題既。
召技: 不解釋
講完技能 講一講打法及出裝。
jg出門 5支是常識吧!
防守的話, jg路為四鬼>紅beff>石頭>gank下or三郎>藍beff>gank上or回家
進攻的話,jg路為搶紅>無人發現>食完gank上>再打返自己d 野怪
有人發現>打完紅就走喇 量力而為!
回家的時候請吧合成
如果你gank 到一個人既話應該有400$ 出個同埋 眼睛請放係中路的左方or右方or上路的草位
再上
上到燈籠既時候 加上3技的甲 2技的暈 基本上雷文係可以0傷害打野怪
這對在野區打的偶遇戰及gank人非常大幫助 能成功把握呢點對呢隻英黎講好重要。
>
呢兩件裝都係令雷文gank人的把握更大,再加上加攻同埋血,係一隻英雄最需要的加成
令雷文成為一隻可以沖塔殺人的有強力控技既jg英雄

>合成大吸魔劍,搵唔到圖後補
有呢件裝就難死好多喇
想坦d既可以出
對面魔攻多既出
打得好順既可以玩下or

jg的教學圖 其後補上 。 一路重復上面的動作, 值得一提的係打龍方面,如果你覺得 你可以gank
到下路之後殺龍的話 不防叫埋上路落黎 5個總比4個好吧!  小龍的刷新時間為6分鐘 巴龍的刷新時間為7分鐘「好像是,忘了!」 作為一隻好的jg請好好記緊你何時打龍, 你需要的是控龍的概念 。
你要記住jg區是你家,小龍巴龍是你大小老婆,不能給別人上的!
符文:紅色 物攻 黃色 物防 藍色魔防 大符文物攻http://lol.tw/?m2=13b4b41a3a1a3a1p13b4d1f  全物攻也可以的只要你強。

玩過星曲WEB

留位.................

good nice  you

雷玟打JG無打上路咁容易雪球
我都用過10場左右
效果一般
同埋我會帶重擊同虛弱
因為雷玟太有機動力

同埋吸魔劍我好少會出
除非佢地3-4ap
可能我會合埋魔提斯(或者自然之力就夠
話加攻佢吾算加好多
唯一賣點系護盾
不過要個護盾不如直接沖血量咪算囉

接法呢家野 玩耐左就識

玩過星曲WEB

首先 雷文JG帶閃 係可以打個措手不及 試諗下你團戰既時候 閃落去二技﹐唔好話暈到五個 只係暈到隻ador ap 贏既機會都大唔少喇 吸魔劍出現的時機係小血既時候 當佢打到你無咩血 你又有3 技 又有魔盾 走佬反殺的機會很大吧 雷文的爆發力係唔可以睇少的。 其次 血當然重要 但係你前期 同中期 血唔需要太多 你需要既係暴力強殺 6 lv 可以有20 % 攻擊加成 同埋 二段大技 300 血左右 真的非常強大的爆發。

玩過星曲WEB

回覆 ken120594 的帖子

的確係.... 雷文接技非常多元化 總之你係要殺人

ufo021076 發表於 12-9-13 11:04 AM
回覆 ken120594 的帖子

的確係.... 雷文接技非常多元化 總之你係要殺人

佢可以玩風箏
            都可以硬換血
1套唔一定接哂  最緊要係你連果陣有條後路留比自己  防止比人gank 送左
有信心既味大技開始接

黑切...一定唔出...就算順...RIVEN又冇攻速

玩過星曲WEB

回覆 劍偉仔 的帖子

黑切 ,都係玩野先出 ,其他時間都唔會出呢把。

個人中意玩 : -cc/物防鞋(睇情況) 大吸劍 耳語 好戰 冰槌 終末

玩過星曲WEB

感謝分享  很有用

笑傲無雙 忍影世界

講係雷玟JG唔係唔好,但係我諗打上更好
BTW THANK YOU

路過看看~感謝分享!

玩過星曲WEB

遲下買番隻雷文黎玩下先
最近太鍾意玩上路/JG

用main雷玟打上打到千五千六rank
我覺得雷玟其實有攻就有防(3技)
所以出裝應該我進攻&侵略d,出鞋加多蘭劍,之後出2把輸出(我多數飲血,殘暴,吸魔劍呢3把選2,但如果輸好多的話出1攻加個黃金之心,黑切,絕對唔出,要出重生甲先,再有錢/對面上路出700甲先就出耳語(加堆天賦就50%穿)

jg 的話我多數都出小冰加吸魔,因為gank 主要係cc 比隊友輸出為多,要負責擋傷,仲有dive /被反gank 都小d 機會死(其實jg 雷玟都係要有唔同的連招,唔係的話對面就會被gank 多次後識走(我唔主張先用3技出去gank )完

玩過星曲WEB

快d 推上去喇... s2 TPA嬴佐 有雷文skin 唔推上去大把人雷你地

我換血係3技->2技->1技一下->平A->1技兩下->走人

Jungle出門 鞋3水吧
counter jungle同gank都易d
而且riven清jungle算易;甲5水作用不大
我個人認為血刀對riven既作用係同irelia出3相同樣重要
riven最有效既防禦就係攻擊xd

都係打上路[比較好 jungle2技唔中就好大機會gank唔到
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 01:26 PM , Processed in 0.039142 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存