2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero "毒王硬上弓"最新結算backup:No1:紅.No2:黄.No3:藍(1月2 ...
樓主: 仙人SH
go

[新聞] "毒王硬上弓"最新結算backup:No1:紅.No2:黄.No3:藍(1月22日更新)   [複製鏈接]

蜂蜜綠茶 發表於 13-1-13 05:46 AM
成班人玩陰謀論
綠國前日俾黃國同藍國打到中土一地都無
低分好正常

成班人玩陰謀論
低分好正常

驚輸就玩死一隻人拉高個分
高分既人多個mean咪愈高
用升新人既時間拎黎幫自己國家打分好過啦

bold 左, underline 左ge 野係錯誤的

其實係中土有幾多地並唔係邊個國高分ge 主要影響因素...

首先因為第三國家都有分攞

幾日前發生咩事(我指中土綠國無地)我唔清楚

但係唔能夠排除綠國d 人只係打第三國戰

另外你要諗下, 我地assume 無新人(夠10分) 參加活動

就算個d 本身夠10分ge 人點輸法都好, 個分都一定係不退反升

因為計分方法係 總分 / 參加人數

無論點輸個一堆本身夠10分ge 人都會1分 1分咁攞

參加人數keep constant ge 話個國分無可能跌

比個簡單例子你:

一個國家第一日得3個人A, B, C 夠10 分

當A 有32 分
B 有41 分
C 有37分
咁國分: (32 + 41 + 37) / 3 = 36.67

如果第二日個一個國家都係無人高過10 分(除左A, B, C)

咁樣

Case 1: A, B, C 一場都唔打 -> 佢地三個分唔變 -> 國分 = (32 + 41 + 37) / 3 = 36.67 => 無變

Case 2: A, B, C其中一個人 當係A 打左一場, 輸左 => A加1 分 => A有33分 國分 =  (33 + 41 + 37) / 3 = 37.00 不跌反升

Case 3: 佢地都有打國戰但係場場輸

每人輸10場

佢地ge 新ge 分

A :32 + 10 = 42 分
B :41 + 10 = 51 分
C :37 + 10 = 47 分

國分: (42 + 51 + 47) / 3 = 46.67

唔止無跌重升左好多tim, 你知唔知點解會升咁多? 係因為參加人數少!!!

其實呢個計分模式高分與否其實比較大程度取決於個個國家有幾多個人頭

你贏一場國戰 攞多2分 (當你本身夠10分)

你就會幫國家總分提升兩分

幫到國家最後計ge 分加左 2/參加人數 咁多分

如果個個國家有100人參加左

咁你個兩分就加左 2/100 = 0.02 分

如果1000人參加?

咁你個兩分只係加左 2/1000 = 0.002分

幾乎係無

你未了解得晒個計分制度...

(以下係個人意見)

首先利申: 我得綠國AC (有6個25 lv)

而我都只係用左一個AC參加活動

其實大家有無諗過第一日綠國ge 32.51分係唔係一個真實ge 分?

有可能有一班綠國人

我所指ge 係經常係綠國出沒ge 人, 唔係你地所講個d 玩其他國ac 多而見綠國高分想拖低分而玩綠國ac ge 人

個一班人本來都想參加活動, 而佢地第一日ge 分唔夠10 分, 可能係7-9 分
然後無計入去

其實計埋呢班人綠國本來可能得29.xx - 30.xx 分

你地可能又會話其他國都係咁

無錯, 問題就係可能綠國呢班人比較多, 造成第一日綠國異常高分ge 假象

無錯係假象

又或者有一班其他國ge 人見綠國咁高分想分一杯羹

人之常情姐

係唔係真係好似你地咁講專登拖低人地國ge 分
其實未必係lor

我客觀咁講za, 我係一個綠國人, 都想綠國贏

我而家個人分都高過mean...

s2012427  夠理性 唔似得D陰謀拎 思想狹窄  發表於 13-1-14 04:22 PM
已有 3 人評分Good 收起 理由
蜂蜜綠茶 + 1 you win,我輸 lol
冬姑仔 + 1 鼓勵
澐泣 + 1 原創內容

總評分:  Good + 3   查看全部評分

曲奇bb 發表於 13-1-14 03:47 PM
成班人玩陰謀論
低分好正常

理性分析,但因原竟然係<綠國呢班人比較多>,唔多唔少有d強人所難
但其實個分低左,其實就一定同參加人數有關
而且活動第一日綠國就爆上第一位,相信好多花生友都會開綠國隻人參戰
拉低綠國個分係正常,但活動一向都有25,最終原因係咩冇人會知

活動有2個禮拜時間,無論咩原因都好,一句講哂,只要分多就會羸
我都係綠國,活動目標都同以往一樣 <爆肝吧>

希望綠國既人可以專心玩一隻
如果好耐先玩一次既角色就唔好幫佢開活動...
一陣排名跌到連毛都冇就唔好啦

利申:剩係一隻人開左活動

紅國沖呀
個排名好飄

玩過星曲WEB

donald02hk 發表於 13-1-14 06:28 PM
希望綠國既人可以專心玩一隻
如果好耐先玩一次既角色就唔好幫佢開活動...
一陣排名跌到連毛都冇就唔好啦

咁偉大.......?
其他活動參與者唔會多謝你其實........

我私底下代表綠國多謝你 ......

作為一個紫國人表示無言.....點解紫國最低分嫁

仙人SH 發表於 13-1-14 08:44 PM
咁偉大.......?
其他活動參與者唔會多謝你其實........

代表綠國

Fox 發表於 13-1-14 06:05 PM
理性分析,但因原竟然係,唔多唔少有d強人所難
但其實個分低左,其實就一定同參加人數有關
而且活動第一日綠 ...

係... 其實我想帶出ge 只不過係分數一日低左4分並唔一定係大家諗ge "有人特登去開綠國ac 參加活動"

因為有好多其他ge 因素影響住

我表達唔好
可能令你有misunderstanding :)

玩過星曲WEB

希0_0 發表於 13-1-14 09:01 PM
代表綠國

因為我綠國分身最多 .......

仙人SH 發表於 13-1-14 09:53 PM
因為我綠國分身最多 .......

千奇唔好報名.....

玩過星曲WEB

希0_0 發表於 13-1-14 09:59 PM
千奇唔好報名.....

其實我以前d post會拆穿我d綠國分身 ........

仙人SH 發表於 13-1-14 10:07 PM
其實我以前d post會拆穿我d綠國分身 ........

其實冇人care過你d分身....

仙人SH  我只係話會.無叫人睇........  發表於 13-1-14 10:26 PM

我要轉毛姐..

玩過星曲WEB

點追.....
仲唔gg.........

黃國好大機會跑出 繼續加油
其他國都唔好氣餒 仲有得追

玩過星曲WEB

黃國嬴哂拉 咁多地

我覺得頭版起碼加返條活動計分link會好D,唔係要等樓主up圖/搵返之前個post先知個分

地由黃國贏唔代表主要係黃國人入。
只要某一國既團聯同其他國既團夾打都係可以拉高佢地所玩既國家平均分。
有玩紅國應該知我講咩

琴日半夜開下睇下有無場
又竟然有場
一入去,哇,對面攻方成隊黃國人,上晒石,守方得堆雜牌
最後邊邊贏就唔洗講啦下化?

紫國人表示不安
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:18 AM , Processed in 0.058617 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存