2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 技能分配的應用
返回列表 發新帖 回覆
go

技能分配的應用 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

其實配技點唔難,難就難在你想學咩野技. 呢個係取決你的定位,同時影響你本身技能的強度.

主要考慮的是 1. 你的定位,如果你支援法C,咁一定要考慮你的輸出技同埋支援技的比例.

以遊做例,如果你都係支援,咁你可以點貫通,一點到貫通,表示你一定會有強力3LV.

同時有高攻小小的技又有貫技救人. (以上係例子,你唔一定要咁點)

你都可以用光彈的,反隱遊又得,幫中左黑的人又得.

2. 技能效果,例如冰D一定要最好有2,原因為冰D距離不足. 如果你有好多技,但係效果唔夠,就真係要諗下啦.

唔好因為技能更新,變強左就走去玩. 盲目追隨是不智的.

如果你唔係好多技要去學,你可以玩雙修. 睇情況換技,對面多弓手咁就換弓囉,放定幾招刀技自保.

對面多刀你都可以考慮換唔換刀. (提前係你玩刀技術要夠好)

3修其實有好有壞,好處係你可以有多個對應,比如雷技距離長,出手又快,雷C有得彈開人.

火技高攻,冰技救人. 但係同時會因為你的技能分配比例,有可能做成技能唔夠強.

同時打打下換來換去唔係太方便.  

仲有呀,千其唔好因為大劍高攻就決定玩大劍,因為大劍扣12防.

如果你開埋加攻,你打人好傷,人地打你的話,你都會好傷.

最後比個提示大家,如果你有上日本FEZ技能配點機個網,CAP左張圖落來,

咁再去自慢慢計,就算上唔到網都有得配技啦,只係睇唔到更新的數值姐.

希望大家搵到自己的打法,同埋記得換職測試技能,

網上3分片,台下日日練.  睇到人地玩遊好勁,其實你都得,只係你有冇心去練.

做唔都高手,最少自身的技術都唔錯,都好呀

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:18 AM , Processed in 0.024815 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存