2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 請問如果國戰一定輸.守ob意義何在?fez能套用體育精神? ...
樓主: 仙人SH
go

[疑難] 請問如果國戰一定輸.守ob意義何在?fez能套用體育精神?   [複製鏈接]

如果你只求絕對,100%可能的話,
那我跟你說,
你這人生最後一定會死,
那你現在還在挣扎甚麼?
不如一死了之

唔好搞錯 睇免費戲唔關體育精神事 乜你睇戲係同緊人競賽架?

笑傲無雙

仙人SH 發表於 13-2-7 10:41 AM
首先
電競:no.1有大獎(e.g. LOLS2 no.1 100萬).
LOL NG:無獎.所以先有人投降.

朋友,你連回了
我lol ng rg見到輸硬都會投
因為lol大逆風果陣反勝機會接近0
但係fez既反勝機會點都大過lol

曾經有一場,我入左紅國,輸兩條幾國血
心諗,拎一分啦,點知三條龍壓城,連爆兩隻qml,贏左

玩過星曲WEB

笨~蛋~夢~ 發表於 13-2-7 11:13 AM
唔好搞錯 睇免費戲唔關體育精神事 乜你睇戲係同緊人競賽架?

你唔明白當中意思.理解能力低is ok.我講白小小.其實我即係想問.乜enjoy都要體育精神 ?

笨~蛋~夢~  叼你不如死_左去吧啦=[ 無啦啦話人 on99  發表於 13-2-7 07:46 PM

玩過星曲WEB

原來係咁既 發表於 13-2-7 11:22 AM
朋友,你連回了
我lol ng rg見到輸硬都會投
因為lol大逆風果陣反勝機會接近0

朋友.引用連回可以2次.睇清楚先話我.
如果lol rg你投的話.就代表你低低地.
lol反勝易過fez ok?
友軍4人引敵軍5人.最後果個偸係常識.
fez反勝?
點反勝?
出qml.人地順風爆哂騎.
你最底果個例子只適用於部份情況.要咁多人都肯做幫手先ok.起碼一半人幫手.
lol最多要4個幫手.何況係rg喎.
你話邊個易.

仙人SH 發表於 13-2-7 10:41 AM
首先
電競:no.1有大獎(e.g. LOLS2 no.1 100萬).
LOL NG:無獎.所以先有人投降.

咁你番去lol玩你既ranking
唔好係到影響其他有心玩fez既玩家

ps:我從來唔玩lol

笑傲無雙

仙人SH 發表於 13-2-7 11:41 AM

當你20分輸緊15人頭,你會唔會投?
Lol有得滾雪球,雙方差距越黎越大
唔會話rg就易反勝過ng嫁,醒下啦,夾硬打落去只係浪費時間

講番fez先,舉到例你就話只係某d情況先用到,ok fine
咁我講番理論
Fez無滾雪球呢樣野,唔會係你贏緊一條血果陣你高攻高防過人
你話要合作咩?係難d嫁啦?唔係要團黎做咩?
反觀lol,你輸緊,對面會高攻高防過你,睇牌面都知結果啦
如果對面係汎,阿姆姆呢d後期英,前期都殺爆你地,仲使咩打落去?
Lol唔係合作就反勝到嫁,rg最多咪又係得一條友你係識既
要其他三個聽你指揮?咪一樣咁q難

天下街人何其多,
不如自殺笑呵呵。

天下ON9何其多,
不如紅頻笑呵呵。

笑傲無雙

原來係咁既 發表於 13-2-7 12:07 PM
當你20分輸緊15人頭,你會唔會投?
Lol有得滾雪球,雙方差距越黎越大
唔會話rg就易反勝過ng嫁,醒下啦, ...

20分 輸緊15人頭 點解唔可以反勝? 你有冇玩過lol?
已有 1 人評分Good 收起 理由
仙人SH + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

幻魂影月 發表於 13-2-7 07:22 AM
對唔住..你抽錯水
果場同團得5個人 : |
(以下純屬個人意見)

講緊另一場啊老友
講人抽錯水之前諗清諗楚

笑傲無雙

ericlok 發表於 13-2-7 01:03 PM
20分 輸緊15人頭 點解唔可以反勝? 你有冇玩過lol?

如果我無玩過,我會唔會拎出黎講?
不如你拍一段20分輸15人頭都反勝到既片比我睇
係高手場,領先人地3k已經係大順風,15個人頭都有接近3k啦掛
反而我想知你有無玩lol,定係你鍾意開新帳號讓新手3k之後反勝佢地?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

打機求開心 明白 但係都要認真d好 因為要對得起認真玩既人 就好似鬥地主咁 2條友打1個地主 個2條友其中1人不合作既 另1個都會不高興 姐係到頭來整係得你開心 其他人完蛋

笑傲無雙

原來係咁既 發表於 13-2-7 01:08 PM
如果我無玩過,我會唔會拎出黎講?
不如你拍一段20分輸15人頭都反勝到既片比我睇
係高手場,領先人地3k已 ...

全隊輸15人頭 當平均 每人死3次
只要食兵數追 (15x15)=225隻兵
即係全隊平均每人食多人地45隻兵 已經可以追返d錢
再加埋食細龍/跳錢裝 已經可以追返晒d錢
高手場領先幾k 都唔一定會順風 一開團戰已經可以comeback
呢隻game睇技術 而唔係單單睇裝備

仙人SH 發表於 13-2-7 11:41 AM

你都諗得幾理想WO
咁係FEZ我地用20隻人引開人地30隻人
2隻巨引開人地全部騎 推線出隻QML爆都好易姐 :smilie_:D

同埋LOL優勢會愈滾愈大 人地食到個勢就無啦
姐係 FEZ用A石打你 你都見佢A石X啦
人地LOL殺你愈多愈有錢 有錢出D裝好似A石咁 不過可以連入幾連攻A防A

其實你諗下 LOL人地出裝又可能快過你 FEZ又多A石
然後其他ONLINE GAME人地又會沖裝+9+10
隻隻GAME都咁屈 你不如玩單機 屈電腦咪算LOR 何必玩ONLINE GAME

笑傲無雙

dream0 發表於 13-2-7 01:16 PM
你都諗得幾理想WO
咁係FEZ我地用20隻人引開人地30隻人
2隻巨引開人地全部騎 推線出隻QML爆都好易姐 :smil ...

食到個勢唔代表保持到優勢 人地開團戰逐個捉你 已經可以comeback

意義何在我唔知,
我只知愈多哩類人,場國戰就愈難贏。

心態決定成就。
我都會放棄,但係我會放棄ge時候,都已經唔影響「快唔快手下場」,
講得出要「快手下場」,可以話都仲有好多時間追。

當你抱怨緊點解會輸咁多、抱怨緊「街人累炒」、想要放棄ge時候,
不難想像啲「街人」都只係本住「場國戰都一定輸.咁落力打意義何在?」ge心態,
只不過係比你更早認為「一定輸」,當你放棄ge時候,係其他未放棄ge人眼中你都不過係另一個「累炒的街人」。

其實依家國戰真係好好笑,
大家會好努力咁逼入去攻方,就係因為覺得守方「一定輸」,
結果變成守方果邊一開場就充斥住「反正都輸」ge氣氛,
逼到入攻方,好順利咁贏到2分,咁到底係咪自己努力貢獻場國戰而贏,定只係靠其他人幫自己贏?

我真係好怕果啲老手,
我唔介意新手唔識玩,打得差,邊個敢講自己好勁?
最唔鍾意係見到啲有能力ge人,唔肯去做好。
新手可以教,可以鬧,都唔聽ge可以踢,
但一個老手打壞晒手勢,做埋啲同新手冇分別ge野,好難改…仲要有一班自己友,想踢都踢唔走,
逼住同個放棄左ge人一齊「打國戰」,完場輸左仲可以打個笑哈哈串你。

打機求開心。
咁應該玩返單機game,應該會好開心,
入得場,你就係要對住自己果邊49個人負責,你做咩決定都係影響緊其他人,
唔係一句「我要開心、我要呃分」就大晒。
已有 2 人評分Good 收起 理由
AABBCC007 + 3 抱住呢種心態既人愈多,遊戲環境愈負面'_>`.
Dreaming_ + 1 完全同意 佢抱住呢d心態打緊係輸.

總評分:  Good + 4   查看全部評分

笑傲無雙

我覺得事在人為既姐, 大家合作既都可以反win~

十週年勳章(賀詞)

你用「如果」d甘有疑問性的詞語,但又用「一定」甘肯定的詞語,甘請問哩場國戰係有機會win啊還是一定輸尼?

答返你個問題先,係我眼中守OB的意義除左可以有多D機會WIN返之外另一個目的係抽下人地水或者等D入建石的人唔可以稱心如意。

笑傲無雙

ericlok 發表於 13-2-7 01:22 PM
食到個勢唔代表保持到優勢 人地開團戰逐個捉你 已經可以comeback

首先講番領先3k呢樣野
對面領先你15人頭,唔係單單領先你金錢,仲有時間
你覺得你死左 佢地會停係度等你復活?佢地會食兵食野怪幫gank
之後裝備差距大左,你線上面唔好話食多佢地45兵,唔比人塔殺已經偷笑
食到個勢唔代表優勢?你望望人地打比賽,隻adc比人保護得好咁好
要捉人都要捉得到先得嫁
你既假設係領先人3k係新手隊,輸3k既係tpa
技術差好遠,只係輸緊果隊讓人頭
有玩過lol rg都知你打親既都係同自己差唔多分
除非你話代打,咁我都無野好講
係實力差唔多之下,要追3k你自己諗諗有無可能啦

理論同廢話講得多都無謂
你搵多4個同我差唔多分既,讓我果隊15人頭睇你追唔追得番啦
我自己就好廢嫁姐,得一千分,唔好請d二千幾分打得比賽既黎同我打
贏左到時都唔代表你有道理
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:57 PM , Processed in 0.039035 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存