2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 求飛斯(Fizz)出裝次序 團戰時打法
go

[其他攻略] 求飛斯(Fizz)出裝次序 團戰時打法

如題:)                                                

小弟有一個中路飛斯o既玩法 我唔敢講佢最勁 不過可以參考一下 希望你可以玩得開心
召喚師技能我帶 鬼步/點燃
出門裝  1鞋3水(強烈推薦因為佢係近戰普攻食兵要求大量走位)
先出 <<催化神石>> 因為我當佢係近戰法師(刺客形) 所以要撐點血 之後出<<閃耀劍>>吃突進技後加成
再來 CD鞋(怕死) OR 法穿鞋(唔怕死)
之後再出 <<時光之杖>> 後升<<巫妖之禍>>撑跑速撐魔防 再來<<死亡之帽>>推一下AP
出<<巨人腰帶>>再升<<瑞萊的冰晶節杖>> 追殺緩速撐血量 正常18level 會有3500血 ! 由於我冇用閃現 所以追血裝
後期團戰期睇下人地會唔會target你 會就出<<守護天使>>撐防及比人一種感覺團戰殺左會復活 令人冇咁易lock你打
如果唔會就出<<深淵權杖>> 完 !
對線技巧我會用
level 1 開 E技 level 2 開 Q技 level 3開 W技 之後主升Q副W
開W Q過去打一下睇佢打唔打你 打你就用 E走 唔打你佢退你就直接走
當佢血量到一半考慮一下你有冇能力殺佢 同位置!!!
   唔近佢塔底   
鬼步開一下再開W再E過去坐佢一下拉近距離打左下後佢退就用Q追殺放魚R技再放火(點燃)finish
   近佢塔式底 (我通常叫塔殺 OR 衝塔殺)
先放魚R技中左緩速中,鬼步開一下再開W用Q過去打幾下後放火(點燃)之後用E技走避塔打 之後正中左魚再加點燃就一定死
至於團戰 你一定要等! 先找目標 少血(半血除坦外!) 或者你有把握秒掉的那隻 正常會係CARRY 出好連技後走!!!等 QWE 3技CD 之後再上
團戰時留意一下自己位置地圖上有一些位置你可以用E穿過 多D利用呢D位走人或進入圑戰
(如果唔知呢D位係邊,麻煩你開個easy AI試左練一下穿牆先)
要強就要付出 ! 希望你可以發揮到呢隻英可怕o既一面
以上乃個人意見 不喜勿炮
因為我知佢仲有另一個玩法不過我比較鍾意lee個 所以在此分享一下

你...自問自答...?

小達我愛你  係啊^_^  發表於 13-2-22 06:28 PM

玩過星曲WEB

點解5係同一個位發表
而要用新回覆呢
=========================
我反而會先出閃耀劍,多藍戒
之後出巫妖之禍
時光未必會出,或者會出1-2個多藍戒過渡,之後會出冰杖代替
死帽必出,之後睇情況出金人防集火
定係出魔穿/深淵推輸出

巫妖必出   時光唔洗出  佢係好唔食魔
想多血 可出冰杖
其實你出左巫妖已經可以秒人

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:02 AM , Processed in 0.027645 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存