2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 有咩英可以壓到達瑞斯?
樓主: -o細粒o文-V-
go

[閒聊] 有咩英可以壓到達瑞斯?   [複製鏈接]

辛吉德!!!!!!!!!!

毒佬可以...掛0.0

笑傲無雙 玩過星曲WEB

凱爾識玩可以屌壓達瑞斯

kennen 完壓!! 多叫jg幫佢無咩走佬技好易死

遠攻既英就贏到佢..!

如果係我,,,我會用奈得麗…

笑傲無雙

小胖胖 發表於 13-7-31 05:12 PM
我出全坦裝 目標係互農 咁你又壓唔壓到我呢?

其實我諗你明 ,
有好多人問 對線 , 有咩英壓到咩英 ~
呢D 算係半多餘既問題 , 其實問真D 係 咩英打佢 係比較輕鬆 ~  咁你又明唔明  可能人地唔識問 ~ 又或者你唔能夠理解我句意思既含意 ~
打上路 唔係單靠 講咩英壓咩英就得 ~ 仲有JG 因素未計入去 ~

入少少正題 ~ 呢個POST 講緊有咩英 壓到達瑞斯 , 我個人認為 樓主係比佢壓到 抖唔到氣既感覺 連食兵都有困難 ~
咁如果用我所講果幾隻表表者 , 就可以輕鬆D 或者 食兵比佢多咁解囉 ~~

另外想答番你 , 每隻英如果都係話出坦裝  就話壓唔到佢既話 ~咁呢個遊戲就冇英雄相剋呢一回事啦  岩嗎?

你可以答番我 , 或者我都知道 , 達瑞斯可以唔靠攻裝 都可以一樣打到輸出 出黎既英 ~  但係伊莉絲都一樣得麻

我覺得 如果真係技術相同去對抗 , 用壓到達瑞斯 既英 去打佢 , 再排除 JG 既因素 ((呢個正常冇咩可能))

你仲有冇咁易可以出到坦裝 去同人地抗線 ,,

真心講句 ~ 如果1打1  達瑞斯  對  剋到佢既幾隻英 , 我真係想知道 , 你坦得快D  定係人地壓得你快D  ~  是但搵隻凱能  我諗唔計JG  你唔洗幾一陣你就比佢飛標 飛到番左屋企 ~~

以上無挑機成份   不過我都係同你一樣 , 中意以事論事 ~~ 會留意埋人地個POST 其實帶出D咩用意 會好D , 唔係話出坦裝就係解決到所有問題 ~~

如果達瑞斯 坦裝 真係咁OP , 佢就係變左禁英 ~ 點解佢唔係禁英  , 係因為佢既弱點係 完全容易被放風箏  ~

以上係我個人玩過達瑞斯既見解 ~~ 3Q

回覆 kuRt` 的帖子

同意~

其實我覺得睇片係最快進步既方法     人地比賽出果D英其實已經係最大路   講左邊D英既價值最高
好似成日有人話易大好屈之類   其實如果真係咁屈人地比賽一早係咁禁喇-.-講技術人地一定比我地勁  人地用隻咁屈既英會差得過我地咩..又唔BAN又唔揀就知咩事

加文 蓋倫 ~ 練一下就行

笑傲無雙

MaTakLoLz 發表於 13-7-31 09:28 PM
回覆 kuRt` 的帖子

同意~

所以我覺得 , 好例牌既一句說話 ~ 冇最強既英  只有更強既玩家 ~  
thx  u 同意@@

基本上沒咩英可以六等硬上滿血達叔(以金錢差不遠的前提下) 基本上都係磨 同風爭到佢一定血量先將佢收割   最好既打法就係慢慢甘削佢血 因為佢沒奶線技 削到一定程度先一套爆發試試收頭

就算rank用一隻遠程剋達哥 都要考慮到跑速呢樣野 識玩既達哥 都係帶鬼步  遠程上路 很小有強力逃走技 假如六等被拉中 多數都番到溫泉  唔計近塔底果d

達哥基本上對線幾強 不過團戰體質普通 所以好易針對  唔係逆風 我玩果陣回家都會出一把殘暴 放便雪球上路
已有 1 人評分Good 收起 理由
小胖胖 + 3 中肯

總評分:  Good + 3   查看全部評分

悟空可以壓到達瑞斯

kuRt` 發表於 13-7-31 09:19 PM
其實我諗你明 ,
有好多人問 對線 , 有咩英壓到咩英 ~
呢D 算係半多餘既問題 , 其實問真D 係 咩英打佢  ...

呢隻英對線op 團戰廢 易比人風爭
而家凱能攻擊力改弱左
達叔出個多籣盾之後坦裝
只要唔中凱能q技 就傷極有限
我only 想睇下你意見

kenny19988 發表於 13-7-31 11:12 PM
悟空可以壓到達瑞斯

壓你榕姨
悟空 一入戰場即比人秒

笑傲無雙

小胖胖 發表於 13-7-31 11:33 PM
呢隻英對線op 團戰廢 易比人風爭
而家凱能攻擊力改弱左
達叔出個多籣盾之後坦裝

上路凱能 可以主Q  主W ,  對線冇其他人係到 ~ 佢打4下兵  第5下打你  然後W放技 你必中 ~ 咁中唔中Q 技有咩分別??

又或者  佢連續5下 都普攻你   之後再放 w  你又係一樣傷 ~ 重點係  你要極度考技術 去同佢拉緊距離 , 人地無腦遠程打你 ~  你又會點打?

凱能攻擊力係弱左 , 但只係減左早期既幾攻擊力 , 唔代表d咩 ~ 打上路凱能通常都係 多蘭劍起手 或者鞋4水 起手 , 無腦追擊 無難度 ~~

但係師兄 ~ 我諗你真係要接受一下 ~ 以事論事咁講 , 每隻英都會有佢既弱點 ~ 唔係代表有個多蘭盾+1 支水 會令到你既弱點改善 ~ 達瑞斯 要坦 , 都唔係一個多蘭盾可以搞得掂 ~

達瑞斯打某D 英 係OP到爆燈 ~ 但係我覺得 , 要接受現實   佢的確係比遠程剋爆   ~

其實唔洗凱能 , 手長少少既都可以拉住達瑞斯黎打 ~ 唔岩換隻凱特琳呀= =?

辛吉德

kuRt` 發表於 13-7-31 11:43 PM
上路凱能 可以主Q  主W ,  對線冇其他人係到 ~ 佢打4下兵  第5下打你  然後W放技 你必中 ~ 咁中唔中Q 技 ...

其實我要接受d乜= =??
講到我好似瀨地硬搵野講咁...

kuRt` 發表於 13-7-31 11:43 PM
上路凱能 可以主Q  主W ,  對線冇其他人係到 ~ 佢打4下兵  第5下打你  然後W放技 你必中 ~ 咁中唔中Q 技 ...

克爆 我真係唔覺得....
e技攻距有550 好多上路遠程攻距都係差唔多
簡單d講即: 如果你普攻打佢 就有機會比佢拉中
但係1拉到達叔一套技真係可以即秒 或重傷
因為一般遠程個體質都比較弱
但遠程就真係好打少少....呢個係事實

吸血鬼(互農)
JAX(6LV被動 同佢換血)
凱特琳(手長 點到佢食唔到兵)
蠻王(5秒真男人,回血技)
杰西/劫呢DS3 OP英啦

小胖胖 發表於 13-8-1 02:36 AM
克爆 我真係唔覺得....
e技攻距有550 好多上路遠程攻距都係差唔多
簡單d講即: 如果你普攻打佢 就有機會比 ...

凱能其實真係剋得佢好緊要   即使你拉中   凱能E技可以走佬    你真係做唔到d咩
你唯一可以做既就係塔下食兵+出魔防捱打 (如果唔計JG黎gank)

如果雷茲唔係聽日改手短我會講埋佢  Q技650距  淨Q都可以Q到回城   俾佢爆發一波基本上一定接近半條血
你唔閃現或者帶跑速符文都唔洗諗住拉到佢    不過玩得雷茲基本上都用帶跑速同通用天賦點到最底  +7.5%跑速一定追唔到

上路大男其實個強勢一早過左去   因為組合輸出既問題   往往會戰因為死ad ap而冇輸出   所以上路已經改變左要玩carry  大男本身魔防低  對線係ap carry真係慘劇    而魔防又比起物防更難撐     所以用ap角黎打大男其實真係好易壓到

唔好講咩手長啦~   其實一隻識玩既黛安娜都可以羸到佢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 10:31 PM , Processed in 0.042822 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存