2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 比人打散幫既幫會將會係做謠生事既世家 ...
樓主: 絕望的黑暗
go

[閒聊討論] 比人打散幫既幫會將會係做謠生事既世家   [複製鏈接]

慕容弈雲 發表於 13-8-19 06:55 PM
有咩唔該開返正身

你果幾點我全部係盟線大會解釋晒 係通過各位有到場開會既盟友許可

e家係世家話緊煙雨叛徒反骨,你又點睇:)
你轉線同大家交代左係無問題,
但係做咩話返人叛徒,
e家係邊個轉,邊個提出轉

煙雨神判係有一兩單合作,
但係從來都無打返自己線,
都無加害過自己盟線,
你強行要加條罪,最多都係指攻地進到慢左。
請你比個合理交代

回覆 慕容弈雲 的帖子

扮乜春大袋 16歲就咁多屎橋
愈掃愈黑,我諗你都係靜音,乖乖地跟一代,好似魅x嶺咁派完好人卡再跟大佬走
件事過一排就會平靜
夠鐘奪書喇,慕世幫主,快d奪本好野跟住換左你套裝吧喇,一陣多個笑柄就唔好喇

回覆 hoyin1019 的帖子

血色自打嘴巴 人地天叔話一手控制你果時都冇人出口抽你水啦

呢家出泥攞彩玩分化

邊個扮大袋心裹有數啦

回覆 慕容弈雲 的帖子

16歲冇電腦堂上
首歌歌詞全部剪接返黎,你當真係呀天自己唱?
唔好分黎分去喇,愈掃愈黑呀,跟大佬喇去
奪到天馬未

小朋友比較單純,唔識分以為真係魚露天唱一d都唔出奇啦

我收到風係 神判搵煙雨 講武傾計
而煙雨同神判講過咩都會係同盟線開會講出來

閣下 開post後驚見這post 忍不住回應

本人保持中立:以我所見 慕世幫主與趙暈幫主首先傾定

後拉無名居不落日同門講武幫主先作談判

以上都係有線報比料 ~

而點解一代要同煙雨傾和 而煙雨唔想傾?

""我諗""煙雨幫主君河應該係覺得打緊閻皇居

而一代名將出來抽水 甚至開追殺令幫手

而我想問在座 其實一代真心想傾和 定係驚有多個威脅

而久而久之 一代名將 真心勁 勁在多有錢人 多古譜

咁點解 仲要慕容世家無名居不落日幫忙呢?定係想搞分化

可以一波帶走晒 先打神判無雙高登血色煙雨 打散後

後打慕世無名居不落日 還是 真的想與慕世無名居不落日同盟

一起打走神判無雙高登血色煙雨這絆腳石?

以上都是一個未知數和假設 不喜看路過就好 各位追post人士加油 :) 本人不再作任何回應 ~

利申:中立玩家

管中邪 果面真係好狗下
我罵左佢嫁啦
佢同一代好FD我一早知
而煙雨 同講武 同神判停戰  係我唔係度果時  同盟線開會傾過  而各同盟都無問題 因為成條線個個幫都無人 緊係唔打神判
我神判次次搵煙雨傾計  煙雨一定會會同盟線幫主講 交代
而我同一代講過咩0.0其實好多都無同成條線交代
依家管中邪 做君子掌門做得咁耐都係靠劉天文幫手唔搶佢位  咁管中 緊係識做啦

其實一代搞過呢條同盟線好耐0.0
當初想食 英雄堂塊地 點知比講武用大量幫會資金宣左
講明要日日打講武堂 打到佢滅幫  但依家唔知點解唔打講武 而講武同出面講同一代無咩仇恨  
其實真係好笑 講武果時比一代日日追殺令 相信好多幫都睇到  好多人花生  但估唔到依家講武唔幫煙雨
當時 龍騰 都比一代打 因為一代話幫手保地既幫都照打
當時聽講成條同盟線 好多都笠水 得煙雨夠膽插手幫講武同龍騰     跟著一代打埋煙雨  
但成條線無人幫手  據了解龍騰 點解會同煙雨  本身龍騰同煙雨只係同盟關係
但眼見當時守英雄堂塊地得 講武同煙雨幫佢
自然覺得一個唔熟既幫都幫佢地 選擇同煙雨合幫因為覺得煙雨有義氣
但估唔到成條線最有義氣個幫比成條線飛起   

葵叔你點解唔來我世家同我合幫   
雖然我唔係度時一代打到你仆街 但趙暈我認左佢做我老豆嫁啦 有佢照我我好安心

我認我衰仔一返來搞散條同盟線搞分化  我唔想因為我世家無人 唔埋一代點得0.0

點解我帶晒成條線過一代我講多次
因為成條線個個幫無晒人 得返講武煙雨有人  佢地就開心啦咁努力收人
而我地的高層又懶又唔收人只好埋一代果面利用一代幫我地守個聖主幫地

慕容弈雲 發表於 13-8-19 07:08 PM

血色自打嘴巴 人地天叔話一手控制你果時都冇人出口抽你水啦

喂你條亂毛怪唔好扮我
睇你打字就知你講野無論點
你睇我打咁多字就知我辛苦
快的講真相比大家估下你係真定我係真

黃栗絲 發表於 13-8-19 05:43 PM
你留心d追post好無?
你e兩點一早比人bam曬

算啦, 唔洗勞氣, 你留意返佢地之前d post
成件事反轉黎講係佢地作風, 跟住就係被神判洗腦被神判抹黑被神判抽水.........
神判都慣左了

一向都係講武煙雨頂神判無雙
從來無其他同盟會幫,曲得佢地係蘇州打生打死
我好認同.........同門都好出力.........其他同盟真係睇住佢地死

樓主岩岩唔係利申左自己係無名居咩? 點解唔開名? 又唔利申拿?

暫且唔提樓主是否其身不正→意圖發起既輿論亦上樑不正下樑歪 呢個point
我一向好體諒人 →唔排除樓主自覺係卒仔講出黎都冇人識
但我肯定你唔及1個人出名 佢就係

翠山

係GAME活躍既人應該都知佢底細
呢個>>>  「無雙 兼 前龍騰高層」 <<<< 單是霸氣既title既然說明左佢既(反骨)能力

同戰力相反  佢既講經功力深不可測,其三寸不爛之舌遠勝此POST發表過想法既任何一位
當初佢自稱入無雙潛伏,約半年後
又入返龍騰做副幫揸旗
其後極力向 煙雨 自己幫內 以及各同盟宣揚其「一代坐大論」
此人進入無限講經Mode *&@%^%(#*$&@)%*&@#(*%&^

主旨來來去去三幅被
就係想我地怕一代勁左贏埋神判最後吞噬盟線→從而導向我地打一代→歪曲盟線初衷

極力將盟線仇恨從「偽神盟」轉移向「一代盟」
乘人之機   趁盟線部份幫會高層真空期  向各幫宣講其歪理  ←同盟線各幫高層都能證實比佢膠煩過
在盟線呼風喚雨  (雖然唔係人人SO佢)

但長久以來  佢既作為直接導致一代與龍騰既關係惡化至不可逆轉既地步
間接導致龍騰解幫← 肯定有_ 準備護主話由一代打散 1代扑街之類
但諗真D  盟線中  邊個幫未經受過深痛打擊,而解幫既只有翠山帶領下既龍騰天下
最後就係近期既局面  龍騰舊部同煙雨合左幫 帶埋解幫呢份「深仇」帶入煙雨
自此新煙雨同一代既關係亦不可逆轉地成為敵對
呢個時候大家再睇下  翠山係咩幫既無雙
至此 大家都係明事理既人 唔洗再多講

慕容方面:冇打過煙雨 亦無揚言打煙雨 宗旨依舊 :擊潰偽神
蘇州塊地係同盟讓出  當時傾好大家合力守護 結果
因為盟線最強戰力既幫都因為某D原因冇辦法遏止偽神吞併蘇州聖主既野心
至此慕容方決定  聯合真正有決心粉碎偽神既志同道合人士
重新振作

一代方面:  佢地有KEEP住與煙雨外交 提出停戰
直至一代 與 盟線各幫代表會議  趙暈亦曾直接提出停戰 集火打偽神盟
結果 煙雨代表斷言拒絕
可見煙雨已經被偽神盟滲透 各種行為證實佢地同神判已經冇分別

兩禮拜前協議停戰

將同盟線高層會議直播比偽神盟聽

幫地互保

追令殺期間同組行動 戰力完全聯合
唔好同我講話打第3方先咁做
當時當刻同盟線打緊神判 而佢地卻同神判聯組行動
E+除左差同盟未上,仲有咩未做?

但是 慕容世家由始至終冇話過煙雨係25仔 由始至終都尊重煙雨
樓主有見到慕容打緊煙雨嗎?   慕容高層同煙雨高層既私交你又知幾多?
慕容同煙雨各自都知大家苦況
同盟半年協力抗偽神  被有心人一朝計算而摧毀
最後開會時   每個盟線既高層聲音都帶著傷悲
呢D樓主你又知幾多?
我係慕容世家既人  我講野未必完全中立  但係我知既所有事實
反觀樓主其身不正 開POST存心抹黑本幫  其行為不予置評 (btw通常大大聲講人25果D自己先....)
仲話利申 無名幫? 我繞你老早 燒你數簿  

destinreality 發表於 13-8-19 08:21 PM
樓主岩岩唔係利申左自己係無名居咩? 點解唔開名? 又唔利申拿?

暫且唔提樓主是否其身不正→意圖發起既輿論 ...

趙暈 提出義和
點解佢開神判追殺令  開埋煙雨?
呢幾日見到煙雨好多人唔係蘇洲  好多打門困
見到一代同神判打緊   一代開神判追殺令 同時間再開煙雨追殺令
借的兒握呢兩個幫一齊打一代  笑左

趙暈同我講佢話佢開晒呢兩個幫追殺令係有陰謀0.0 可以順手推煙雨落神判
見到煙雨唔SHOWS一代   但一代呢排會同時間開呢兩個幫追殺令
比人覺得佢地有路  笑了

當年 同門 講武堂 煙雨閣  呢三大幫會同盟有事一定幫打生打死
我世家不嬲都無人 但我地可以利用同盟線力量打敵幫   依家飛起煙雨係因為一代唔鍾意佢地
講武遲小小都會搞佢  只係睇時間
趙暈ONLINE 緊係佢大晒唔去一代同盟 唔通靠煙雨咩
煙雨有義氣我明 但義氣幫唔到我守地   

笑傲無雙 玩過星曲WEB

慕容露雲 發表於 13-8-19 08:35 PM
趙暈 提出義和
點解佢開神判追殺令  開埋煙雨?
呢幾日見到煙雨好多人唔係蘇洲  好多打門困

正身都唔敢用,你係到講經咩

翠山係針 個時所有幫主都知 同埋龍騰個時合過黎 葵叔同我講過 翠山係想同世家合幫既 但因為世家講到明唔打一代  葵叔先過黎我地到 同埋合過黎之前 我地已經同一代打緊 係SO州同左佢地打左幾次 搞清楚時序 唔係龍騰將D仇恨拉入黎冇龍騰我地煙雨都係照打一代 因為我地幫有人都唔妥一代 宜家龍騰合埋黎一齊打 就梗係好啦@@ 如果當初同盟唔係怕事 肯企出黎撐返自己同盟先 就唔會搞到今時今日 唔好話人地神判搞分化 如果我地呢條線係團結係齊心 就唔會俾人搞到分化 同埋我到今時今日都想KEEP住條同盟線 不過睇黎條同盟線已經離我地而去 食埋個飯再講

可見煙雨已經被偽神盟滲透 各種行為證實佢地同神判已經冇分別

你係咪世家得自己先知

煙雨唔肯同一代講和唔代表要同神判一齊打返原先既盟線。
你講野咁偏激,個頭貴幫主認左係佢轉線

e頭叫個人過黎又話從來無人話煙雨反骨,有無人解釋到管_ _ 開既英雄帖係咩黎

追令殺期間同組行動 戰力完全聯合
唔好同我講話打第3方先咁做
當時當刻同盟線打緊神判 而佢地卻同神判聯組行動

咁你又知唔知一代開左煙雨追殺,開兩邊你幫手頂?
慕容方面:冇打過煙雨 亦無揚言打煙雨

唔該你查下,琴日邊個世家打一個叫魂天既玩家
E+除左差同盟未上,仲有咩未做?

上唔上同盟係煙雨決定,我同你都話唔到時,
你鐘意估估下同抹黑,你自己自便

幾好呀,幾有意思,,
同時都帶出世家既野心,
同埋陷害煙雨成為叛徒,
而你,都間接害埋世家,

我係慕容世家既人  我講野未必完全中立  但係我知既所有事實

其實邊邊o岩邊邊錯,我同你都定奪唔到,
局外人睇得最清楚,
任你點講到識飛,
事實就係事實。

道理不在世家。

你最尾講埋粗口諧音都無用,
只會顯得你身有屎而絡人心

君河 發表於 13-8-19 08:47 PM
翠山係針 個時所有幫主都知 同埋龍騰個時合過黎 葵叔同我講過 翠山係想同世家合幫既 但因為世家講到明唔打 ...

君河
推你落神判係呢兩星期既事
點解推你埋去你心照啦  因為我大俠世家聖主幫主返左來呀 君河仔
趙暈哥哥見我呢個小學雞返左來 立即搵管中 傳話要見我
同我傾計先知原來趙暈 好大野心嫁
佢同我講煙雨果面一定要踢走佢  要我一手將煙雨推埋去神判
呢排會係咁開神判 同 煙雨追殺令  令佢兩個一齊打一代
  同時間可以比全世界知有錯覺呢兩個幫有路  你地唔見煙雨呢排係咁比一代開追殺咩
一代從來無講過要同煙雨和解   因為眼見一代日日開煙雨追殺令  點和解0.0
一手將煙雨推埋去神判 架空煙雨  順手可以將煙雨同神判一齊打佢落來

君河 發表於 13-8-19 08:47 PM
翠山係針 個時所有幫主都知 同埋龍騰個時合過黎 葵叔同我講過 翠山係想同世家合幫既 但因為世家講到明唔打 ...

我係一個花生友....好老實講....其實一直打交打生打死為同盟...只有講武..同門..煙雨.......哩3個幫真係好齊心....其他就差D

gucci526 發表於 13-8-19 09:00 PM
我係一個花生友....好老實講....其實一直打交打生打死為同盟...只有講武..同門..煙雨.......哩3個幫真係 ...

喂你依家姐話我世家無出力姐
我有鐵軍 幫手打嫁
雖然呢3個幫好好打 但一代因為比面六道唔搞同門  講武因為重有實力唔搞著
雖然煙雨重有實力但同一代唔岩  所以趙暈同我傾諗諗有咩方法  跟著諗到推煙雨落神判 ko

講到自己係同盟線上作出好大貢獻有咩用?
我相信大家有眼睇既~
我有D唔明W0
慕容世家講到自己咁為同盟著想.
咁龍騰同煙雨比一代開追殺令既時候你地係邊?
做緊咩野? 花生緊?
你地條同盟線 花生友都睇得出有邊個會出黎打喇..
E家無雙走左好多人,就襯E家埋一代堆
好戰術

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 02:00 AM , Processed in 0.037224 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存