2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 代表煙雨閣澄清同我地對宜家呢條同盟線既睇法 ...
go

[閒聊討論] 代表煙雨閣澄清同我地對宜家呢條同盟線既睇法   [複製鏈接]

點解同一代結怨

一代同哂我地D幫主講 唔準幫龍騰保地邊個保打邊個

我地就係幫龍騰保地俾一代宣左敵對 之後明教個班入埋一代就日日係街打我地 我地先還拖。
(有次趙暈搵左世家開會再叫我去傾想逼我講和埋一代堆。
一代同我講想同我講和 打我地係因為邪教想要丐幫塊地,
唔係真係當我傻仔呀。
個時邪教同我都講到明我地只打幫戰,街戰唔會打。咁你一代做乜開我追殺令係街殺我D人先。

我同神判傾過既野
係最早期 我同神判只係有個協議傾左大家唔打街戰 但當同盟俾人打,
開追殺令需要幫手既時候 都會幫同盟照打。個陣時一代日日打我地 同盟不聞不問我地都係逼於無耐。
到後來,成都飄雨塊地得返147,個時同門仲唔知有霸王令以為仲可以打多2下。

後尾都係我提佢霸王令呢樣野幫佢問埋神判會唔會拎佢塊地,後尾神判講明唔拎。唔係同門都唔可以廿幾錠拎到成都聖主啦。
(你話佢討好我地又好分化我地又好,起碼我幫到同門做左聖主先。係當初清風話當我地係兄弟我先咁落力,咁如果你地要怪我多事,咁我都冇辨法。)

到後尾神判搵我地傾解敵對叫我宣閻皇夾一代 個時同門講武都係到。我都即刻問左不落日想唔想做峨眉聖主我都同佢講埋同神判夾。
如果唔想咁我梗係唔打啦,咁不落日話好,咁我先應承人。
(當然我都係有私心,我都想打一代。但我出發點都係基於同盟既利益為先。)

---------------------------------------------------------------

同盟線對我做既野

一代開我追殺,同盟冇人會密我需唔需要幫手。

神判無雙開你地追殺 我差唔多次次到。

到後期趙暈搵世家傾計叫佢埋線,世家開大會冇叫我因為佢覺得我同神判保左地係錯。

咁講返保地個日,傾好左夾一代閻皇居我梗係叫世家唔洗宣我啦,最後無夾宣閻皇,

因為俾一代果邊知道左

(咁點解會俾一代知道左,之前開會講武同門不落日都知道,點解會揚左出去就真係唔知喇。)

個日宣戰講武都解左保護但我地同盟宣唔到,咁世家就錢都唔落(我叫你唔洗宣我姐,

但你錢都唔落姐係唸住等人宣你?即係地都唔諗住保?保自己個塊都要掛?唔驚俾人打架?),

咁最後因為世家冇放錢我又唔想扔十幾錠出黎互保(因為宣人互保會無晒十幾錠),

所以我先叫神判宣我保地。世家拉大隊開會唔叫我地,世家用意好明顯係想孤立我拉大隊去一代線。

(邊個俾人分化先,大家有眼睇。)咁個日好彩,

有D同盟話想聽我解釋下先,唔係我已經俾人孤立左。

咁係呢場會議入面,世家都提到要同一代同盟保蘇州地,咁最後世家話上一代同盟守住塊地呃一下神判二百幾錠先,

之後俾塊地邪教,跟住就返黎呢面線。

(咁我地點覺得OK既始終我地都幫唔到佢,佢識返屋企就得啦)

點知第二日我地副幫花0搵佢傾計,

佢係話要保住塊地而唔係俾塊地邪教。即係佢口唔講其實已經埋左一代線。咁我知道呢件事之後,我地想KEEP返自己條同盟線,

咁當然搵返D同盟黎開會。我個日除左世家所有同盟都叫齊。

(因為世家都去左一代線,傾咩都冇用。)

但係傾到一半無名居,不落日,同門都俾世家叫走左。

得返講武 同埋同門既清風係到,我同佢地講我只係希望我地俾一代打既時候會有人幫手,

我唔係想過神判線我都想keep返呢條線。結果不落日無名居一去冇回頭,

同門同我講只可以出琴師,出分身抽水。個下我真係灰左,呢D仲叫同盟咩?即係我俾一代打就得,

我叫人幫手還拖就唔得?你地打神判無雙就要我幫手。咩道理咩同盟黎架?

同盟線成立初期

個時我地煙雨人微言輕,佢地講好左有3個幫 主宣對面神判無雙 結果日日都係保地。

到真係好唔容易叫到3個幫出黎一齊宣神判無雙 點知俾人摸返2塊地人地1塊都摸唔到。

個次輸左之後,就有人提出不如唔好同佢地打幫戰剩係打街戰啦。咁就打啦,點知好似打黎打去都係幾個幫打咁。

最後得返同門煙雨講武一齊打,其他幫好似睇唔到咁。好多人都有眼睇 我地全部盟線一齊開神判無雙追殺有幾多次十隻手指都數得哂。

至於你話成立同盟線時既原因,係打神判無雙,不過我地好似冇傾過如果其他幫打過黎應該點樣做。呢個係我地成條線既問題唔係一兩個幫會既事。不過係我地煙雨
既諗法黎講,同盟永遠親過友幫,同盟俾人俾邊個打都好一定係幫左同盟先。

宜家條線個問題就係神判無雙點都要打,但係有同盟俾其他幫打,其他幫會俾我既感覺係:我地條線剩係打神判無雙架咋 其他幫會打你?自己搞掂啦。

宜家邊個俾人搞分化 邊個俾人分化左 大家有眼睇

大家都做左同盟咁耐   我都唔想將關係搞到咁   你堅持要入一代線  我都阻唔到  

但係如果要屈我地煙雨係25等你地過線都過得好睇d既   我唔會罷休
已有 1 人評分Good 收起 理由
123451 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

君河 發表於 13-8-19 11:33 PM
點解同一代結怨

一代同哂我地D幫主講 唔準幫龍騰保地邊個保打邊個

講經咩

利申 : 前龍騰天下幫主 現任煙雨閣副幫主 葵葵(比面既可以叫聲葵叔,唔比面可以叫聲人妖)

事到如今我都想講返兩句心底話同心聲,本人唔鐘意吵架,但係會接受批評

我其實一直都有睇2000FUN九陰論壇,第一次出聲係龍騰招人加入果時,第2次係今次,可能亦都係最後一次
熟悉我既人都知道呢個消息,就係我9月因為工作同學業既關係所以將會退GAME
而亦都因為呢個理由另龍騰天下有可能成為冇人再帶領落去既幫會
所以我個人決定將大家帶去另一個幫會煙雨閣,希望舊龍騰天下既幫友有一個平台可以繼續一齊玩落去
而唔係以上所有人既講法希望大家理解
究竟點解會合落煙雨閣度,就由英雄堂比一代名將打開始講起

當日英雄堂比人打幫地既時候既之前一晚係有開左個會,我亦都刻骨銘心
果日己方既同盟線都到齊曬人再加趙暈同仲有個都係一代既(唔記得邊個因為好似冇出聲)
當時趙暈話要打英雄堂塊地,叫我地比面佢(唔知咩原因要比面佢,可能我真係唔識佢所以我唔明)
佢就話如果唔比面既就係敵人,佢需要一塊地去打無雙神判(好難理解呢句說話,唔係冇地仲好攻咩?)
己方同盟線
有人發言話:我地因為同一代名將係FD,又有D FD係一代入面所以唔會幫手(下,咁條同盟線要黎做咩?剩係打神判無雙,其他幫黎打就唔幫咩道理)
咁我本身係英雄堂上左同盟位既同盟所以我出聲話會幫,另外講武當時既幫主巴索羅米熊六都話會幫
成條同盟線得兩個幫會幫,詳細既唔講喇之後演變成點大家應該有眼睇,就係講武落200錠拎左塊地同龍騰比一代摸左4次王座
係呢件事上面龍縢比人攻地講武 每次都有出黎打 無名居冇接助戰一次 慕世冇接助戰兩次 (當時同盟係講武堂 無名居 慕容世家)
當然每個都有唔得閒既時間接唔到唔緊要都係咁守
但係之後出現左一次好搞笑既情況,就係有一次龍騰比一代宣左而慕世果日都有地開左邪教亦都係,我建議拉開佢地既戰力叫慕世宣邪教(可能有用可能冇用)
不過慕世當時既幫主子軒就話唔宣得邪教因為係FD(再一次覺得條線究竟係用黎就咩?剩係用黎打無雙神判,自己人比人打就唔理?我龍騰係咪比人利用黎打無雙神判?)
係呢件事上面,問心果句就算比人利用但係我都唔會做任何事話邊個唔岩,我剩係想維繫返成條線既向心力,我唔會怪任何同盟既決定
而每一次蘇州地一開我都會係同盟幫主會度講有咩事大家保左蘇州地先,冇人幫到一係就我開分身幫去保,點都保左蘇州地先,龍騰塊地由佢啦
但係換來既係一代攻我地一代開我地追殺令,守地比人4打3,追殺令冇人幫
去到8月頭我幫條線做最後一件事就係將龍騰合落煙雨度,希望留返D戰力係條線上面,點解選擇8月頭而唔係9月1日呢,係因為我想兩個幫D人可以磨合一下到9月我真係可以交得低
當然啦你地可以話我因為係得煙雨打一代,但係我D幫友亦都係因為煙雨打一代先會9成人跟我過去
而我亦都講返龍騰其實本來跟本同無雙神判果邊線冇咩仇恨,只不過得兩邊選擇而我地亦都係有想過要強大,所以入呢條同盟線
不過就算同無雙神判冇咩仇恨我都會照打,因為呢個係條同盟線成立既其中一個目的(我諗有第2個目的就係互相保護,但係原來係我自己一個想)
我希望大家清晰返件事

係呢件事上面我既心聲係龍騰有少少比人擺左上枱,去到煙雨,煙雨又一次比人擺左上枱,同盟線唔齊心自己雇自己
舉手話唔幫其實我都識,幫戰HEA住打我亦都識,但係點解我唔會咁做,因為我想做返個正常人,有骨氣的人
你鐘意可以話我剩係幫自己人發聲,但係係我既心聲
係,龍騰係幫主會既時候係有講過唔打血色,但係唔係我既主意,係我做幫主既其間係咩幫都會打,只要係同盟想打既
但係我想打一代就冇人幫,冇人想幫,個個都話係自己FD,係咁叫我打左神判先,咩意思?
有件事仲搞笑有人出英雄帖話咩分化計劃,咩冇心計(下)可能講者無心聽者有意,好有骨
條線比人分化,條線直頭中曬人地心計TIM,哈哈,笑左黎
最後我想講,打機其實求開心,返公已經好辛苦,日日做雙面人,返到屋企仲要角色扮演,繼續雙面人玩心計?
我唔得囉,好辛苦,打咪打囉死左又唔會入廠既,仲要玩心計打機唔做返自己心入面既自己咩
定係本身個心已經係好想玩心計心術不正?真的好難明白
炮我啦,唔緊要我當做批評
唔信我係正身可以係GAME搵我

煙雨自己樹立敵人 要自己同盟幫手頂罪
聽講煙雨要甩哂同盟線o既同盟
之後同無雙合作 仲話想keep住條同盟線
抵你比講武甩同盟
(恥笑中)

黃栗絲  乜都吾知米9UP  發表於 13-8-20 08:48 PM
okmui  乜都吾知米9UP  發表於 13-8-20 08:25 PM
chiman990306  乜都唔知係度9UP  發表於 13-8-20 04:42 PM

葵叔 君河 大家識左咁耐 你地係點諗我好清楚
其實你要講 同盟線方面大把野講 當初邪教魂地開始講起都仲得
到依家我脫離曬所有野 都係望到你地鬼打鬼 做左聖主既就自私
有d就係覺得自己強 你死你事 當初攪依條線既人一早去左一代
所以結果係點 我諗心中有數

我睇完兩位幫主講後 , 我又印證一件事
講武堂用200錠拎英雄堂塊地 , 唔比一代拎當晚
無雙用175錠宣戰 , 亦都系想拎個塊地
因為趙暈公會資金不足 , 所以向無雙借貸 , 請無雙賣個人情
怪不得一代兩頭蛇 , 要既目的系咁差 , 因為公會資金沒錢
在這個醜惡既一代邪教同盟 , 我亦講反一個故事 , 等世人有所警惕
話說 : [有個幫主XX , 係遊戲內用佢的手法引誘一名女玩家 ,
(當時女玩家己有男朋友還同居 , XX 用他的手法引誘女玩家出來後
當然你們想到的後話 , 有得食就食 , 食完後他倆在遊戲內 , 想像到會結婚吧
但當然沒有結 , 因為 XX 將這名女玩家推薦給另一公會幫主 X小X , 還推薦說(容易食)
當然 X小X一定有食 , 因為在遊戲結婚 , 還可以上床 , 兩位襟兄弟遊戲一齊
連女人亦可分亨 , 現時他倆有另一個目標 (那女角全名叫 XX 2個字) 各位自己猜吧
他們平時還可以有一個專送外賣到會 (那女角 XX小X 4 個字)自己猜吧
以上都係事實吧 , 因我所知只有這麼多 , 不加不減不作大 , 各位可以回顧我回過的帖
本人只以事實寫出來並不增加和誇張失實 , 請各位女玩家 , 小心身邊人
我並沒有說是在那個遊戲 , 亦沒有說哪個公會和人名請別對號入座
各位我所說的你們懂嗎?
君河  葵叔  祝你們好運 , 敵對那麼多小心負擔不到

回覆 vs1dp3il5gm6 的帖子

你傻死陣 煙雨咁叫樹立敵人?
講武堂 你自己諗啦 以前你有幫地既時候
我地圍內4個幫關係係點 同煙雨關係攪到咁 你地真無無得救

回覆 killon9 的帖子

依魂地討論黎無用 一代不嬲得把口
當初有黎rc威迫過話叫我地合幫tim
又話千燈魂地要硬 其他地唔會要 唔洗人地送
自己實力搶番黎 但結果?心中有數
此事絕無虛構!

我知道 , 我跟魚露天有兩句傾 , 魚露天還錄左音
我亦聽過趙暈講 , 想還清差魚露天的人情責
趙暈對魚露天講 : 再咁幫我 , 我賣屎忽都唔掂

唉...........................
我本來一直同自己煙雨自己人講 :令可天下人負我 , 莫負天下人....
對唔住 我最愛既煙雨各位...

angelkeung  人善比人欺,但5怕的~~~好人會有好報  發表於 13-8-20 09:34 AM

vs1dp3il5gm6 發表於 13-8-20 01:50 AM
煙雨自己樹立敵人 要自己同盟幫手頂罪
聽講煙雨要甩哂同盟線o既同盟
之後同無雙合作 仲話想keep住條同盟線 ...

你好流呀,幾時同無雙合作過?
笑都笑錯。

講武脫盟因由

講武堂 19-8-2013 宣唔到千燈龍騰塊地

比煙雨同龍騰互保左

之後已經主動甩左同盟

導火線

世家一早對外宣稱 煙雨同神判打曬關係
以致同盟對煙雨「理你都有味」

加上

講武堂 19-8-2013 搶左煙雨吳三虎
(一早由煙雨打左半血)

咁講武尾刀左,講尾自己都甩左同盟,
尾刀完人地隻野,比人開紅打,我覺得無可厚非,
自己拎黎柒。

君河仲同你講武堂傾真係純屬佢好人
你自己為地脫同盟同你傾仲扮上菜:)

仲話咩唔洗傾喇,打我d人
同盟線仲堅固個時,黑自己友書講句sorry當無野啦
今次你話唔係借口就無人信喇。

之後仲話咩:
你要六合陣咪講聲咪比你啦
你都搶左,打左講咩都得。

宣唔到地,抓爛臉皮

e種露出真面目,恥笑中。

講武一早同世家扯曬貓尾點踢煙雨出局,
都係借一兩單野做理由,今次借題發揮,露曬真面目啦
都係個句啦,就算同神判合作,有無對返你地不利先,
就算打你地尾刀個堆,都剩係煙雨打,唔係神判煙雨。
做人食古不化,煙雨從來無否認過無同神判合作
同神判傾個時無交代過比你地聽咩?
發爛渣?有無拎個心出黎開會呀?
盟線d幫唔鐘意神判d幫先加左兩句,誤導民心。

琴日有無神判線既人打自己盟線呀?
打邪教一代魅惑炸。
煙雨有無對返你地不利,無為你地立場?
你地盟線係咪花生緊?
有無特登借題發揮?
你覺得你地做既野無問題?

回覆 alexsi721 的帖子

寧教我負天下人, 莫教天下人負我?

angelkeung  你依句曹操講既 佢戈句係劉皇叔講既, 要分清楚  發表於 13-8-20 09:37 AM

世家講武人心叵測

煙雨龍騰人心叵測 +1

笑傲無雙

SSYHK 發表於 13-8-20 10:47 AM
煙雨龍騰人心叵測 +1

人地成篇心得文就好心你打多2隻字澄清下啦大正

太多字 眼花撩亂 好似變左網上聊天室咁

SSYHK  我係最後回應果度見到你個名我先入去回下你 等你無咁悶 等你可以做好你份工  發表於 13-8-20 11:23 AM
藍信一  咁你咪洗版?  發表於 13-8-20 11:13 AM

好少係討論區出帖,下次會注意

原來手機版係會睇得幾辛苦

人心叵測係人都識講

可唔可以比多少少資料引證一下

定係認為你自己係正常人,其他人就係外星人?

個陣煙雨係要幫個姣婆納蘭紫煙

比人日日係rc到姣爹2句就周圍同人樹敵

而家人地見你敵人夠多個陣就退幫去其他幫啦

做狗公係要付出既 君河下次帶眼識人吧啦

ps: 魅惑嶺都要小心 呢條友其心不正 一陣小心步煙雨後塵

笑傲無雙

你同人地兩脇插刀, 人地就插你兩刀, 仲要加鹽怕你5死得
幫得人多5會有人感激你, 你出力但人地坐山觀虎鬥.
以前個個都怕做下一個目標被滅就聯盟保本, 依家四面楚歌就淆晒底.
聯盟初期 - 少少事就算數,得過且過. 免傷和氣
依家就少少事嘈到蘿咁大

angelkeung 發表於 13-8-20 12:55 PM
你同人地兩脇插刀, 人地就插你兩刀, 仲要加鹽怕你5死得
幫得人多5會有人感激你, 你出力但人地坐山觀虎鬥.
...

煙雨比人出賣喇
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 09:02 AM , Processed in 0.041908 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存