2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 桃花依舊, 人面全非...
樓主: yautomtom
go

[討論] 桃花依舊, 人面全非...   [複製鏈接]

真係好好笑- -  樓主中文要惡補下

桃花依舊, 人面全非      講緊2樣野= =    今日行過細個個間幼稚園, 咁快就已經拆左...

跟住睇到某位仲搞笑   

桃花可以指成個舊址既環境

舉例說
舊區重建
一大堆舊時代舖頭都要撤離
重建完畢開左一大堆大型連鎖店或者商場

都一樣可以用桃花依舊,人面全非

如果樓主好似你咁打埋重建弟2樣野出黎  都比你過下骨     但都係笑料

即係我而家開POST            
夕陽無限好,只是近黃昏

我好很想柯屎

已有 1 人評分Good 收起 理由
□艾爾維斯□ + 2 我笑左

總評分:  Good + 2   查看全部評分

回覆 乂操你媽個B乂 的帖子

先講返你怕做錯比人串,咁就咪撚上FORUM啦
我想問你左眼定眼眼見我講我怕做錯俾人串呢?
又有邊句睇得出我意思係指怕俾人串呢?
有D野唔好無中生有wo
你串係搞到成個POST唔和諧,
甘多POST文不對題點解你唔全部都去插哂其他人呢?

和諧解決問題都唔識?甘你仲同人講咩野文學?
連最基本既文學修養都做唔到?

其實你回文好冇禮貌,一D網絡禮儀都唔識尊守。
假使你現實敢甘樣同你上司、你父母(如果你不孝就難講),警察,甚至黑社會甘樣講野,
真係我錯,你性格一嬲係甘樣,改唔到,我誤會你好大。

但我個人認為我自己有個人修養,
至少我發言係有尊重到你,並無用粗言穢語黎話你先。

同埋我唔剩係話你一個,至少有中立一D去睇你既回覆。
如果你現實遇到挫折要上黎亂話人黎發洩先可以解決你既問題,
恭喜你,你已半腳踏入一個未知既新境界。

最後,我係睇樓主講下野,唔係想睇你同人嘈。
【絕】 + 1 放鬆XXXXXX

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

反而我想講, 佢而家唔係作文, 唔需要對佢所打既野評分
再者, 桃花依舊, 人面全非只係佢舊地重遊既感受
都唔需要打晒所有周遭環境既改變出黎俾你地睇下話?

如果佢冇打, 而你地話佢文不對題, 又叫佢交代清楚個內容之類既野, 我覺得真係好好笑

即係好似你係FB打左一句野, 但冇交代清楚個內容, 唔通D人又留言屌你話你用錯詞句, 話你文不對題, 屌你要你講清楚D?
可能你會話, FB個PAGE係你自己既, 鍾意打咩都得
但呢度係聊版, 佢咁樣打句野出黎, 你地唔可以問下佢做咩事? 或者同佢吹下水
一入黎就係度批評人地錯呢樣果樣, 唔怪得近排黎黎去去都係得你地幾個係度開POST吹水啦

最後, 唔係引發咩罵戰, 我亦唔覺得樓主句野有咩問題
□艾爾維斯□ + 2 版大大講得最中肯

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

□艾爾維斯□ 發表於 13-9-7 07:51 PM
回覆 乂操你媽個B乂 的帖子

先講返你怕做錯比人串,咁就咪撚上FORUM啦

我又講返怕做錯比人串,咁就咪撚上FORUM啦
你邊隻屎眼見到我話怕做錯俾人串
呢句好明顯係一句STATEMENT,無特別指定任何人
請好好理解

唔撚好同我講和諧, 我聽到呢2隻字就憎
屌你,而家呢度大陸呀?
我講野係唔客氣,咁又點?
你想做和諧撚,你可以去高登, 和諧下果班人
但我同你講, 我就係咁架啦
有錯就屌...其實都唔算屌
我只係講一句,我只講唔識就唔好用
你覺得咁樣係串, 我其實可以再串好多都得

你黎串我,之後話唔撚想同我嘈
無撚病呀
【絕】 + 1 I BY  U

總評分:  Good + 1   查看全部評分

*追。月* 發表於 13-9-7 07:55 PM
都唔 ...

我認同你既講法~

我唔知我上一個留言有冇得罪人~

我只係見到有個POST    桃花依舊, 人面全非   

入到去睇到2句 野~   我完全唔明佢UP 乜  細個個?  幼稚園?  桃花依舊, 人面全非?   都唔明佢UP乜  點問?

你會唔會同1個傻佬傾波OR賭馬?

再直接小小    有人開POST    寫呀嬌黑鮑

再禁入去睇   寫住   將軍漢堡好好食

我真係唔識點樣探討囉,再者  FB  係自己    論壇係大家~  有主題就有內容  2樣都唔同既點傾= =

最後就係我玩論壇FOR  FUN~   輕鬆下啦香港人   何必狗咬狗

【絕】 發表於 13-9-7 08:08 PM
我認同你既講法~

你可以睇返我第1頁果個POST
其實主題同內容都係有關連

只係詳情/細節冇打出黎
如果唔係D人一入黎就又串又話樓主既話
我諗佢都會出黎講下故仔既

*追。月* 發表於 13-9-7 07:55 PM
都唔 ...

原來FB, 係有分開主題同內容既?
我都係而家先知
如果你得一句野,我唔知咁樣可以點文不對題
你果一句係主題定內容?
講fb你講得唔清楚都有可能有人會明, 果d係你班fd

但呢度係FOURM囉, 有主題有內容是常識
你唔好將佢地MIXED UP

屌,個撚個都怕比人批評, 錯左咪認囉
有咩咁難?  比人批評會死既?批評就會引發罵戰?
你細個果陣學校見家長, 老師批評你有無引發罵戰呀

你唔覺得樓主果句有問題,係因為你有問題

*追。月* 發表於 13-9-7 08:11 PM
你可以睇返我第1頁果個POST
其實主題同內容都係有關連

我只見到你弟1頁個POST  同某位嘈緊- -   

而且你好明顯係針對緊某位會員~  好明顯樓主  所有野都打錯晒~   跟住你話有人串佢,  我又覺得串得岩  ,唔串佢可以點?   完全唔知佢up乜9~。~   你弟1句都話某人自打咀巴   你又唔問下佢點解咁樣串樓主= =    咁又3頁- -  2FK  努力= =呵呵

乂操你媽個B乂 + 2 都係你有分析能力

乂操你媽個B乂 發表於 13-9-7 08:14 PM
我都係而家先知

香港人就係咁架啦,  你信唔信我告你丫拿?

【絕】 發表於 13-9-7 08:08 PM
我認同你既講法~

我覺得你回POST..應該唔會得罪到人既,
都係開下玩笑。

我都懶得再回某位大大,因為我都唔知再點解釋。好明顯係某人睇錯字-_-
再解釋,就變罵戰。

我自己覺得啦,文對不對題好睇當事人。
同埋,樓主之後都有回覆到....
意思都唔係相差好多,
但我覺得佢應該係將回覆既果段既放係開文果度...
就比較貼題

但我覺得無必要被人插到甘,笑下就算了-_-

【絕】 發表於 13-9-7 08:18 PM
香港人就係咁架啦,  你信唔信我告你丫拿?

而家要和諧, 唔好告黎告去

大家都係中國人

乂操你媽個B乂 發表於 13-9-7 08:14 PM
我都係而家先知

再講多次, TOPIC名只係佢個人感覺/感受
內容就係重遊舊地, 但發覺間幼稚園已經拆左
感覺好多時都係非筆墨所能形容嫁啦, 佢打呢句野有咩問題?

如果你都係覺得有問題既話, SORRY呀聊版大佬, 唔夠你D歪理拗了

□艾爾維斯□ 發表於 13-9-7 08:23 PM
我覺得你回POST..應該唔會得罪到人既,
都係開下玩笑。

最好笑係~  他失蹤了

*追。月* 發表於 13-9-7 08:25 PM
感覺好多時都係非筆墨 ...

你唔夠人講,就歪理
真有趣

做事講野求求其其,是是但但
你覺得無問題,FINE
香港有你, 前途一篇光明

乂操你媽個B乂 發表於 13-9-7 08:30 PM
你唔夠人講,就歪理
真有趣

討論吹水, 緊係有問有答, 有傾有講嫁啦, 一開始講晒全部野, 就唔會吸引人地回POST啦, 好多人都係睇過就算

加上樓主係第1頁都有回POST解釋左, 我都唔明你係度嘈乜9

你只係為拗而拗姐, 心照啦

*追。月* 發表於 13-9-7 08:25 PM
感覺好多時都係非筆墨 ...

WOW     Y理?

係聊天討論版  主題   吟詩作對?。?

而且樓主開POST果到隔離有得楝  係討論/其他/新聞  等等

而樓主選擇討論 都唔明佢UP乜   真係抵比人屌  ,   TOPIC名只係佢個人感覺/感受  聊天討論版主題真係咁既意思??

請各會員注意   2FK 有一板叫做   寫我生活(網誌分享)     <<<< TOPIC名只係佢個人感覺/感受    好似更貼切          

大家都係良性討論

【絕】 發表於 13-9-7 08:34 PM
WOW     Y理?

如果你咁講既, 佢地平時POST果D動漫/FIGURE, 全部都要移POST啦
根本聊版有一半以上既POST既內容都係有一個專版俾佢地係果度POST
咁你又唔講

同埋如果照你所講既話
閣下http://www.2000fun.com/thread-5288299-1-1.html
呢個POST應該POST係手機版

*追。月* 發表於 13-9-7 08:33 PM
討論吹水, 緊係有問有答, 有傾有講嫁啦

加上樓主係第1頁都有回POST解釋左, 我都唔明你係度嘈乜9:redface ...

你有無見到係佢解釋左之後,我有再講野屌佢呀?
係你無拿拿,走過黎, 話鳩我錯...係度搞事咋WO
搞到我要拎返佢第一個帖既內容出黎做論點

我針對既唔係樓主, 而係你呢班唔知做乜撚既人
明明佢解釋左可以完事, 我亦唔會再發言,講3講4
係你引鳩我, 搞到我要回

如果你無講過果堆廢話,你認為我會再回覆咩

*追。月* 發表於 13-9-7 08:37 PM
如果你咁講既, 佢地平時POST果D動漫/FIGURE, 全部都要移POST啦
根本聊版有一半以上既POST既內容都係有一 ...

凡事都有弟1次,   我好小出POST   岩岩傾起咪吹下水入黎~   咁你弟1頁個POST

就小人    你又唔小樓主?。?    咁我本POST  所有指證對不對

*追。月* 發表於 13-9-7 08:37 PM
根本聊版有一半以上既POST既內容都係有一 ...

真係唔扯火都唔得, 我睇你有冇咁蠢呀?

我果個POST  擺明就係問野啦~ 主題同內容  唔岩?笑

你自己柒佐係到撐一個文不對題~詞不達意既人  一直係到死撐   乜春主題係個人感受,

人地由頭到尾係到講緊樓主錯主題   咩叫細個個?  話我地唔探討?  你自己弟1個POST 都係到小人啦,    拗唔嬴人就想搵人地瘡疤  可以   傾埋E到先啦!!!!  錯就要認~   撐?  Y  理?   笑死人
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:05 PM , Processed in 0.036965 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存