2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 送給魔塚與X(新服任何幫會歡迎你地平心靜氣睇睇) ...
go

[閒聊討論] 送給魔塚與X(新服任何幫會歡迎你地平心靜氣睇睇)   [複製鏈接]

X你開帖送比紅塵與狗,我都反贈番依個帖比你地 (但我絕對無指任何人係狗 )
首先,我開得2000FUN新AC,預左比你地話我打手..
我確實係對面線既人,實力又唔勁,但所講既野可能得失兩面人,所以費事開名比人針殺了,..

由X哥你回歸九陰新服,召集舊服班底回歸,吸納各幫人才,魔塚強大起黎既時間真係好快..
幫入面唔少精英都係港幣戰士,全身玉裝,買晒古譜,氣勢的而且確比紅塵強,
但睇最近既戰績,魔塚既強勢真係曇花一現,其實你地有無認真思考過輸既原因?

紅塵由開服初期,點樣打壓細幫,奪書時候點樣聯群結黨黑細幫書,門派封交書點相信新服無人會唔記得..
但點解今時今日,有咁多同紅塵無交情怎至結過怨既幫會一齊企埋同一陣線,令你地連戰連敗,你地有沒反省過?
就算係做戲又好,真心又好..紅塵係依個時期的確門面野做到好足,以前班搞屎棍既都收歛左好多..
打完魔塚會唔會180度變臉就唔知啦!但紅塵對同盟真係盡晒自己應盡既責任..

相反成日話神威既魔塚呢?
紅塵同魔塚原本街戰追殺各有勝負,
紅塵靠既係活人多金頂多控場多,魔塚人少但每1個都係精英,唔少人有古譜紅霸控場,戰況實力都係55波..
但開戰初期,幾個無辜既中立幫會被拉入戰線..
X去晒咁多個幫RC搵高層傾,唔入魔塚線打紅塵就靠嚇話要滅團滅幫,咩道理黎?
終於事與願違,原本同魔塚無仇無怨既相聚一刻,刺殺,散人殿等都傾向紅塵一面..

百鬼夜行同紅塵有交情唔洗講,主要打仇既新幫O魂亦因為魔塚上左同仇上同盟而參戰..
依隻GAME有全身玉裝又好有古譜6層又好都做唔到1打10係人都知,
X哥你囉左把倚天劍照樣又係比10個8個圍死,
得罪左太多細幫會,人數一下只拉開距離,明顯係魔塚輸既原因..
輸打羸要紅塵都唔係少嫁啦問心果句,
但魔塚以前追殺一羸就英雄帖呼喊魔塚神威,
神威過後直至依家有無計過羸到幾多次追殺令?
一輸就話幾個幫圍你,狗仔前狗仔後附近頻同英雄帖嘴炮侮辱其他玩家..
難道你比人圍係其他人做成,唔係你自己一手攪成?

紅塵門戰踢人為左搶排名,但魔塚做掌門既門戰又有沒踢人??
咁既情況下都囉到倚天劍真係恭喜你,你羸把劍問心係實至名歸..
但你一劍在手,拉埋凌霄殿,天道,永恆世家,無法無天一堆幫開晒霸王令宣地,
得到既係咩結果??只係令到同盟失地,自己失地..

大家人數係55波既情況下都全版圖輸晒既,認真去反省下啦勸你地..
唔好上黎2000FUN又要開帖鬧依個係狗,果個係狗..用BUG用外掛..
紅塵有時攻唔入魔塚亦係一樣賴魔塚用外掛賴BUG,
唔好咁不知所謂啦大家..

但依次我想真係想講X你真係計算錯誤,策略性真係差少少..
問心一句,無論係GAME定論壇,
你一羸就大肆宣揚自己幫神威,一輸就厚住面皮就狗前狗後潑婦罵街,
每一日輸完都加狗前狗後咁叫依個叫果個,又叫依個垃圾果個垃圾,
新服好多人真係當你小醜咁睇,真係不知所謂..
繼續落去你點面對你班手足同你班同盟??
X你自己都係成年人啦~一言一語思考清楚先出口啦
你得罪既人只會愈來愈多,到時又退GAME?

我全身玉裝如垃圾?我係老屎忽?大家心照啦老鼠叔X,你真係唔知個醜字點寫,你成身玉裝囉埋把劍,重要型到幫戰都輸埋,輸左重要話人用BUG,你有證據咪拍片影出黎比大家睇下囉,你有把劍真係影衰舊服囉個把劍D人,咪話比人知你玩過舊服,跟住唔玩又死返黎玩,重要人地唔受你玩,成隻過街老鼠死過黎玩,真係未見過D老鼠柒得咁緊要,比你囉到5絕成身玉裝有埋把劍咪一樣咁垃圾,以為無敵,打幫戰贏硬,點知都係咁輸,話我老?真係唔知日日比人叔前叔後係邊個,重有你有無玩過九陰架,成功創角色個時咩可以入個so字架,咩我舊服個名叫龍so客咩?唔該你搵到呢個名話我知,我都想搵下呢個人,我舊服個名係叫龍髯客,個個字唔係讀so ,個字讀音係叫艷字,唔識字咪問囉,你想知我實話你知喎,真係睇你開帖咁耐就柒咁耐,輸打贏要,輸場幫戰係到瀨三瀨四,唔通你真係姓瀨?輸唔起就唔好玩啦,退game啦,反正你都唔係第一次輸唔起唔玩啦,呢隻game真係唔太啱你D咁柒又輸唔起既阿叔玩!!

利申:翱魂開心
已有 1 人評分Good 收起 理由
123451 + 3 我都係讀龍so-.-

總評分:  Good + 3   查看全部評分

樓主好野

好,就論一論

以我所知一開始魔塚和紅陳都有和中立幫傾計

紅陳那邊要求好簡單,兩邊都唔好幫,紅陳要和魔塚一打一,這是當時中立幫比較願意接受

(紅陳當時一直是跟魔塚一打一,到後來無法無天突然插手和魔塚霸王令宣紅陳地,小弟也因此介入左依件事上便,我就不詳細解釋)

另一便魔塚是要求中立幫去幫手一齊打紅陳

X提出的理由是九九污染這個Ser2,X他岀來是為了豆正Ser2風氣,我本人就覺得這理由很無言

而另問題是:
+有些幫會打緊其他幫唔想插手他地之間的事
+有些幫會同紅陳已有協議不插手
+有些幫會憎魔塚多過紅陳
+有些幫會根本不想打交
(以上幫會不開名了)

係以上咁既情況,而又沒有一個十分充分開戰理由下,那會有幫會肯答應??

好了,人家不答應,X這人便威逼利透,差不多全部幫也給X攪過了

這令各中立幫反感的原因,他反而得罪更多人

加上魔塚和仇同盟更令事件升級,可知道仇基本上差不多同全Ser的幫會都有過節,由其是翱魂

所以翱魂選擇紅陳同盟,自自然然其他幫會會一同聯手,因素來都有合作

講交情講理由,翱魂的人點計都好過X吧

這就是型成今日戰線的原因

最後...個人意見是:

如果我是幫主的話我都寧願一打一,打書打營都好,如果覺得自已冇依個能力就咪挑人機

我唔係好怕被魔塚同仇D人針,我都慣了,開名也無所謂

翱魂唐小峰

呢個過兒一向 係舊ser都臭名遠播,
本人對他都沒咩好感
以他的管理手法,是不適合做幫主
只適合做打手

其實大家打交就打交,少D嘴炮咪得囉``
打機求開心又吾系求谷氣``

嘴炮玩家大有人在, 前幾日比講數堂某幾個人殺左再加嘴炮
九陰低素質玩家我見唔少, 通常我都唔理依d人

刺殺幫紅塵係因为仇幫前鬼泣

我唔覺得宜架硬分2面陣營好好玩囉, 一係幫魔塚?一係幫紅塵?
因為2個大幫係度鬥,我地d原來既中立幫先搞到咁慘,本來同其他幫都和和氣氣,但2大幫一聲追殺令下,我地幫得邊面? 係幫邊面都死!!!

回覆 WOODSUM 的帖子

(新服任何幫會歡迎你地平心靜氣睇睇)啲到唔係平心靜氣討論既咩? 翱魂既開心 你老唔老屎忽魔塚既過兒老唔老鼠 咁就真係大家心照既,幫會戰一二服其實大家都知邊啲幫會係用bug/外掛黎打,要唔要拍片黎證明都係心照啦 如同一服一樣,其實大家廢唔廢又係心照啦 期待翱魂既開心可以用第二次華山黎證明魔塚既過兒係老鼠,到時佢真係過街老鼠啦加油  

回覆 yoyo94982 的帖子

劍爺好耐冇見⊙_⊙

華山依個系統不惱由舊服開始都系花錢較多既人有優勢既,
洗乜口口聲聲重覆講幾次心吾心照= =``
有錢買裝買古譜又有技術當然輕鬆囉五絕,
但部份人批評人地泥抬高自己,代表到d姐呢其實
同埋華山系任何人都有資格參與,
囉五絕稱號同倚天劍能力同運氣都佔好多因數嫁啦``
批評人之前不如檢討下自己打都吾打就認輸先啦``

YUYUE_ 發表於 13-9-25 11:34 PM
我唔覺得宜架硬分2面陣營好好玩囉, 一係幫魔塚?一係幫紅塵?
因為2個大幫係度鬥,我地d原來既中立幫先搞 ...

其實好多細幫都唔想介入大戰爭,
睇舊服就可以好清楚,
開幫初期提倡中立和平既幫,後來每每都因為唔同原因而參戰,
就算唔係同大幫上同盟,都會慢慢企埋一條同盟線..
有d係部份人同敵幫私人恩怨,有d係比人劫鏢,
有d係比人黑書,有d無故被殺,被嘴炮,幫地爭奪,聖主爭奪太多太多原因..
武俠game要和平中立走得更遠真系一樣好困難既事..

大幫會當然清楚細幫會既戰力往往都影響到戰事,
新服魔塚既例子都好清楚明確,
原本紅魔大戰係一對一既局面,
百鬼同凌宵開戰,無法/o魂/散人等同仇開戰,
其他刺殺或相聚等都沒直接介入戰爭,
但魔塚想吸納細幫或上同盟,盡快解決紅塵,
繼而向細幫會游說及施壓,可惜用錯強硬手法適得其反..
導致各細幫對魔塚反感及不滿..
相反紅塵依個時期不論出自真心或假意都力保各幫會..
局勢進展可想而知..

支持魔塚and X

樓主會唔會開post討論九九?

乜都心照你回貼托咩

開個名你聽下啦,唔好鬼鬼鼠鼠,睇你講野咁似我地以前個偉大反口幫主既

利申:翱魂開心

回覆 WOODSUM 的帖子

你以前個幫主係乜水呀 仲未知我係邊個明串你呀老屎忽

回覆 9yinol 的帖子

同你一模一樣啦

人地搵人做打手,你地啲不知所謂就入晒人地數,你分得清男定女老豆姓咩未
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 07:28 AM , Processed in 0.045447 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存