2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 真係覺得RIOT個RANK系統痴痴地
樓主: 壺一v一
go

[抱怨專區] 真係覺得RIOT個RANK系統痴痴地   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

Shaorin 發表於 13-10-10 09:15 PM
版主大大幾時carry我上金牌

版主大大幾時carry我上白金牌

壺一v一 發表於 13-10-10 07:32 PM
#10 簽名一睇就知係神手
我不爽的原因係個系統不明
每個人都講隱分未夠點點點,

幫到你就好.....
其實話睇隱分夠唔夠果D, 都係人傳人姐..
隱分只可以計算 (掉區, 跳區, 對手)

至於隱分唔可以用作升區 (姐係平時C兄講既+幾分情況, 有D仲會加0分)
絕大部分, 我印象中未見過(5,4,3,2區會加+幾分, 除非跳區前)
大部分情況都係1區上到60-70分先會出現愈加愈小

我相信好多C兄都睇到, 有D 5,4,3,2區, ~1區未試過,因為我每次直上~
姐係佢地羸一場加得10分, 輸一場減>10... 代表系統計算你 隱分不足

例子
1:)所以有陣時D人0分, 之後輸一場會直接掉區(隱分已經低過該區水平)
2:)有陣時明明0分, 輸6-7場都唔會掉區...(原因又何在呢, 其實develop system 果D人都考慮到(害人既玩家)存在.所以develop系統果陣,會設定連羸, 羸輸, 加減隱分情況)

有興趣大家交流下^^
有問題都可以問,我都怕我自己打少左字

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

^最慘家陣D人仲傳緊
每個人一開POST問的話得出個答案都係 隱分隱分隱分
高分串低分 低分說隱分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 壺一v一 的帖子

隱分網只有參考價值       點計分一向都係官方話事 (我未查過= =)

不過我覺得S3打超過100場   隱分正負數都唔會超過10分

S3正常打4~5場就BO    1個牌有5區    正常要贏大約35場先升到1個牌

S2贏大約20場就1個牌

所以S3點會同S2一樣   1場仲加到1X分

樓上都講左   你勝負差真係太低     唔贏到可以平衡返隱分  佢冇可能比你打BO

90=>100分  我見過連贏7-8場先得   加油吧~

方法得一個 唔好輸
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 04:43 AM , Processed in 0.028810 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存