2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 萌主我要投訴 呢個版主 commander2620
樓主: 你講乜春
go

[討論] 萌主我要投訴 呢個版主 commander2620   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

其實你地唔係8點半先洗版
你地成日都KEEP住不停開新POST
我次次幫你地合併 我都冇DEL過你地 冇扣過分
亦都勸籲過你地

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

真係唔明白你地既世界

正啊喂

玩數碼暴龍玩到鬧交

老實講你依家好多POST都係講大陸人,強國人
佢地只係出個潮文POST申訴下對代理感受有咩唔岩!!只係個文講大陸人,強國人,你就關POST會唔會對號入坐左人地先!!
你其他POST就可以講大陸人,強國人!!而個POST都唔可以出呢D字!!

點解好地地一隻GAME,外掛仲多過玩家/掉蛋?刷錢、刷幣仲多過打怪、做任?
點解好地地一隻GAME,GAME嘅竟然係蝗蟲、外掛、刷錢、刷蛋、刷幣,而完全唔關遊戲事?屌,我寧願隻GAME係港人玩,寧願俾紅辣椒強姦我D錢,都唔想睇強國人用掛呀,
要睇我去龍珠online睇啦,我睇龍珠online D人用外掛唔好?

點解好地地一隻GAME,會咁多BUG?刷錢、刷幣、刷蛋、刷點品……通通有齊,屌你老母我真係玩撚到我唔想玩,我入黎玩係想回憶當年,唔係睇你點俾人刷BUG呀,仆街﹗

點解好地地一隻GAME,會有外掛、BUG……等等「破壞遊戲」情節出現?仆街,你叫人點玩呀?駛唔駛破壞遊戲到咁呀?

ok,咁都算撚數啦,搶怪、封頂呢d都唔係最重要。唔好講話GAME,一隻好GAME最重要ge元素係咩呢?無錯,就係個設定。兩大專業online Game、LOL……仲有我地香港代表爛橙,稍為想玩少少,真係玩都會繼續玩 ─ 但係事實又係點呢?

屌你老母﹗隻GAME竟然俾國內人玩,仲要俾國內IP玩﹗我地平日玩都係港,澳,台架啦,俾返港,澳,台既人玩有咩問題?仲小外掛添啦,屌﹗

仲有,隻GAME俾外掛人事破壞到唔想玩,大佬呀,用不著玩外掛下話?你估個個玩家都咁撚好受?最後BUG俾人公開呀﹗公撚開呀﹗如果你身邊條友係咁多BUG嘅遊戲,都仲會玩嘅,我勸你即刻轉美服,港服好危險。

重點事實強國人用遊戲BUG,屌你老母臭閪,隻GAME果D BUG多撚到仆街,無一個正常,你叫我玩?我就真係想叫GM玩下呀﹗仆街﹗

Fine,爛橙我可以唔玩,LOL我可以唔玩,怪小都當佢地無到,我地入場玩ge目的係咩?你都戇鳩既,你玩爛橙ge目的係咩呀?梗係玩佢D遊戲設計啦,點解呀?因為支持原著呀嘛﹗無錯﹗我入場ge玩目的就係遊戲嘅設計,原著設計好嘅遊戲﹗

事前我已經做曬research,知道DMO係跟足日本原著,已經有心理準備。但係,點解要隻GAME佢咁多BUG、用BUG黎刷錢?強國人用BUG當正常?點撚解唔俾港,澳,台用番自己個SER呀﹗點撚解要俾強國人玩呀﹗點撚解要強國人用港,澳,台服呀﹗點撚解強國人自稱為「用BUG正常啊」呀?仆街﹗你想點撚樣呀﹗

任務,算啦,細個打機都可以mute左佢唔做住齋升LV,呢隻GAME亮點係「跟足日本原著」,只不過,原著嘅係人物同暴龍,係呀,係人物呀,暴龍,夠我玩佢進化,定係夠玩外型?(更有GAME既巴打極度懷疑紅辣椒沒心去搞) 進化之後點?繼續進?退化?係呀,退呀,不過係港,澳,台玩家開始退啊,開始退之後,我想玩嘅數碼暴龍就俾外掛BUG破壞,變成一隻爛GMAE呀﹗屌你老母﹗﹗﹗﹗

由數碼暴龍1起,我自細已經視數碼暴龍為我回憶,好多人都話佢幼稚,無聊or細佬仔睇,但我對佢ge設計從來都無動搖過。由知道香港會有online game出,到知道跟足原著,再知道有美服,再到知道我趕得切封測﹗呢一年你知唔知我幾撚興奮幾撚期待?但原來一年ge苦等只換來強國人入侵以及BUG,你知唔知我心靈受到幾撚大創傷?以後我玩親其他d GAME/GAME圖,我都會不自覺諗起數碼暴龍多BUG,同埋數碼暴龍俾強國人入侵果個畫面,你知唔知咁樣會有心理陰影架?數碼暴龍就咁幻滅啦﹗仆街﹗

同行GAME友都話我痴左線,但我好冷靜好清醒 ─ 無睇過數碼暴龍嘅人係唔會明白呢種感受架﹗數碼暴龍online,我屌你老母﹗我真係好撚嬲呀﹗﹗﹗

第一,我地一開始無呢個要引發罵戰既諗法,潮文只係根據客觀事實作主觀判斷,而且只係一種由內心發洩既心態,即使有蝗蟲等字眼又點?在我角度佢地(刷bug果d)係蝗蟲,唔好用你既個人諗法套落我地身上,我唔係話晒全部內地人。(呢度大撚把人話強國人,唔話佢地?)

第二,由第一個我地會長開既rc post,希望多d港人一齊入黎玩,咁佢話唔比宣傳就關左post,之後又話比番,但係再發差唔多既內容果陣就話話題重覆,咁明係玩撚我地姐,你地開個公會2個post,又高亮又置頂(?),總之無人回都可以keep住起最上,我唔知你地用左咩方法啦,不過我覺得你地會唔會太過濫權?

第三,我個人覺得最撚on9既就係commander2620,你做左野唔撚上黎rc同我地傾,我都知上rc果陣係激動,點解要罵kiu?因為你囉commander2620,做左野唔出黎,我地都想好好傾,點知出現唔係你,係要個女仔出面幫你,果下激唔係全心罵kiu b,係因為commander2620既行為。

第四,講乜撚野版規?我地發呢篇潮文明係閒聊吹水啦,內容都係數碼暴龍,如果你要話我講既對象,我咪話代理囉,講自己感想有咩問題??如果你敢話隻game無我地篇野講既問題,我可以認錯。

同埋,我想講既係某版主真係好撚on9,敢做唔敢認,要推個女仔出黎,自己潛水,事後又要扮撚晒自己有份做野。到條女上黎,kiu,你做版主預左要處理問題,比人屌一兩句好撚辛苦?睇死你都未出過黎做野啦你老母,我講既係事實,我唔怕比你禁言,封post。仲有啊,commander2620送過蛋比你,我覺得你幫佢係因為有利益輸送關係。而我愛羅又敢上黎rc偷聽又唔敢出現平息事件,切左條撚啦,唔好做男人啦。
或者會有人覺得我好地液,不過唔知既人了解下先。
再者,我地轉發一d我地認為有幫助會員既post,又封又沉,你地自己唔開d有用post,我地轉d有用既又封又沉,我真心覺得2000fun會因為你班撚樣玩撚完嫁啦

下面啊,人地開第一個就唔比宣傳,封po沉po,一開第2個就叫重覆發同樣野再封,你地就2個高亮,最撚勁係你地

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

200點 發表於 13-10-16 12:32 PM
老實講你依家好多POST都係講大陸人,強國人
佢地只係出個潮文POST申訴下對代理感受有咩唔岩!!只係個文講大陸 ...

如因為依個講會分化兩地玩家而關帖或刪帖 我都認為好錯

但如果講係因為編文中 太多粗口而被關帖或刪帖 我就認為好合理

少量一句半句粗口助語詞 係正常好合理 但依編文章太多勒

你要知道遊戲版入面 仲有好多學生嫁 雖然佢地都可能會講粗口

但真係否決晒一部份唔想見咁多粗口字既學生或其他人??

以上係我個人意思同想法 與管理員及該版主處理無關 及教授版主做法  純粹分享心得

數碼暴龍大暴走,入侵人類世界

☆魔鬼皇☆ 發表於 13-10-16 01:45 PM
如因為依個講會分化兩地玩家而關帖或刪帖 我都認為好錯

但如果講係因為編文中 太多粗口而被關帖或刪帖  ...

你好版主,我知或者道呢篇野太多粗口,因為我地都睇左版規,無話唔比講,但如果係太多粗口而要關,大可以同我地講番聲,我都會覺得合理d,但佢又唔解釋,一味唔出現,而要等另一個版主去出面幫手,但係果一個版主收過c字頭版主既蛋,我覺得會因為利益輸送而有偏幫既情況。而最根本係,c版主既做法,我地只係想知點解,佢一次又一次唔解釋既行動,我地真係百思不得其解。而佢既解釋出到黎係"可能"等好虛浮既字眼,講真,如果你一個管家做錯野,咩都用可能黎解釋,咁呢個人真係唔得人信服,希望你地高層能夠留意番,謝謝

將香港人同內地人分得咁開搞分化
正正就係呢班自我閹割既版主
這裡原是信息交流集中地...
有激辯就正常.何況依家引起罵戰,造成分化正正就係版主所為
你以為冇罵戰就叫和諧
真理係越辯越明...除非你接受及容許有漏洞既存在而導致玩家損失
否則公開討論該類問題及引發討論非常正常
你以可能二字就刪POST
加上篇潮文亦是根據客觀事實作主觀判斷,
BAN/沉 POST只係係因為你係實習版主....唔存在任何正當理由

盟主 發表於 13-10-16 08:26 AM
commander2620係有錯,呢錯我承認,我亦有PM問過佢
不過D版友亦唔抵幫,一停開POST炸個版 ...

老實講
  1個版主 潛水 要佢上水
最好ge方法就系搞大件事
幾個會員 點可以搞大件事?
    應該只有開post屌佢 但佢又下沉等無人見到=搞唔大
之後ge方法靜番洗版 一洗版第2d大粒d都會理 咁就搞大到=]

200點  洗版前係俾哂時間佢黎交代!佢潛水! 我地都唔想搞大佢走去洗版!! 依家怪我地錯!  發表於 13-10-16 02:35 PM
200點  洗版前係俾時間佢黎交代!! 我地都唔想搞大坎去洗版!! 依家怪我地錯!!  發表於 13-10-16 02:34 PM

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

乂銘﹏ 發表於 13-10-16 01:57 PM
你好版主,我知或者道呢篇野太多粗口,因為我地都睇左版規,無話唔比講,但如果係太多粗口而要關,大可以同我 ...

有時版主執法 真係要跟住版規做 我諗死好多人

有時會員違規左少少 隻眼開隻眼閉

有時版規雖冇註明 但確實影響到其他會員既 會按照情況處理

版主係處理帖既問題上 一定會即時用最有速度同有效既做法先處理

你個帖雖冇違反版規 但大量粗口絕對影響好多會員 版主一定要即時處理 黎唔切先通知你

版主今次刪帖冇扣分已經係非常最低放寬做法 你唔知點解被刪帖 可以PM版主問

佢唔回你就佢唔岩 但你都要知道 版主係義工 有自己工作 有自己生活 唔係24小時當值

唔能夠即時回你 係必然既 如果幾天都冇回既 你可以到投訴區投訴佢 但洗版迫版主出黎 就錯晒

版主係處理手法上 有冇私相授受 大家唔知道 我亦唔作評論

版主係處理上 亦有一定失當 依一點我同意

但作為會員 亦要清楚自己係唔係一定岩晒

係帖狂爆粗 當正自己世界 唔理人感受係岩??

冇理會員版主義工身份 冇當值時間 要版主即時上黎解釋 唔上就洗版 依D威脅性行為 當正自己大哥 又係岩??

另一名版主 亦係該版版主 開帖幫忙解釋係合情合理 個版佢有份管嫁麻 但就俾你地係咁鬧又係岩??

老老實實  如果係我本人接手執法 我只要見到洗版咋 我就乜都唔洗講 亦唔會再回應有關問題

我就大殺狂殺 扣分 禁言 禁 IP  有關公會招募帖 一律黑名單等等都做齊 要野蠻 我相信好多會員都知道我好野蠻

而依次依位版主執法處理 放寬左刪帖冇扣分係一定岩既

但事後工夫就不足 雖然以前做過版主 不過今次確有過失  但仍有進步空間

俾個面我 今次件事 就咁算數 唔好再玩咁大 再玩大既咪又係麻煩我地

玩GAME求開心 仲咁多爭執做乜 快D升LV啦

玩過星曲WEB

嘈乜鬼=.= 打機姐..唔洗咁認真..人地版主就算真係做錯..都唔洗咁既..咩野人始終都會犯錯
打機打到咁為乜姐...講出來比人聽都笑死人啦..

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

你講乜春 發表於 13-10-15 10:51 PM
http://2000fun.com/thread-5443989-1-1.html

佢亂封人地帖  仲要亂扣分

↑該位會員已經不是本壇的版主,
本帖關
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:16 PM , Processed in 0.034572 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存