2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 【鬥爭變】戰場系統震撼開戰
go

[港服] 【鬥爭變】戰場系統震撼開戰 [複製鏈接]

香港版《九陰真經》「天下變」版本中,將新增全新的「戰場系統」!顧名思義,在遊戲更新後,《九陰真經》的江湖世界不再局限同一伺服器的戰爭。
跨服戰場,作為《九陰真經》戰場功能的延伸玩法,受到廣大江湖俠士的熱情參與和一致認可。經過數月來的測試和不斷調整,目前《九陰真經》跨服戰場已日趨完善,方便所有江湖俠士齊聚一堂切磋武藝。

氣勢磅礡的戰場
九陰真經》戰場分為勢力對抗和死亡模式兩種戰場模式。所有脫離新手保護的江湖俠士均可以匹配模式或者組隊模式報名參加戰場戰鬥,在整場戰鬥的十五分鐘內,俠士需要盡可能的擊殺敵對江湖俠士獲得擊殺等級,與此同時每次被擊殺均可選擇就近療傷,在戰場中隨機分配重生點複活,繼續戰鬥。

戰場廝殺中

戰場廝殺中  
勢力對抗模式分為 6 V 6 的古墓派戰場和沐雲莊戰場以及 12 V 12 的沐雲莊戰場,江湖俠士可以自由選擇協助的勢力方,進入戰場後通過擊殺敵對勢力的江湖俠士來贏得戰場的勝利。進入戰場後相同勢力的江湖俠士需要互相合作共同擊敗敵對江湖俠士,在規定時間十五鐘內率先達到擊殺數或者在時間結束時擊殺數領先的勢力,將會獲得勝利。

戰場廝殺中  
戰鬥中會有淨勝人數,這個淨勝人數就是兩邊的殺敵數差,當比分差到達 6 的時候觸發刷新劍氣事件,戰場加入紅藍劍氣,紅方的人採集了紅方的劍氣則增加紅方的蓄力槽的進度,當成功蓄滿劍氣,則給蓄滿劍氣的一方加入「劍氣沖天」效果,攻擊提高 100% 提高受到傷害降低 20%。持續 2 分鐘,死亡不清除。刷新的劍氣只是比分落後的那方,劍氣的數量和比分落後的差成正比。與此同時,當第一次擊殺數差等於 2 的時候給擊殺數落後的一方刷新 npc「門派助拳者」,每次擊殺值發生變化時根據差值檢測一次每逢人頭數差是 2 的倍數時刷新一個助拳 NPC。同一時間戰場上最多存在三個助拳 NPC。

戰場廝殺中
死亡模式,這是一種全新的戰場模式,也是真武俠世界仗劍獨行的俠客所期待的戰場模式。江湖俠士以個人身份進入戰場後,江湖俠士之間互相擊殺均會獲得個人的擊殺等級,直至戰場規定時間結束,系統將統計各江湖俠士的擊殺等級發放獎勵。與此同時,系統在戰場開啟時隨機將一名江湖俠士選為密宗高手,密宗高手將會獲得一定的實力提升並不受一般暈技影響,但密宗高手也不可以使用藥物進行恢複。殺死密宗高手後,江湖俠士除了獲得大量擊殺積分外,還會掉落一本密宗高手的秘籍,江湖俠士點擊獲得並能繼續密宗高手的實力,繼續殺戮,直至戰場結束。

詳情請留意天下變

on99- -  新ser點同舊ser 比  咪玩啦
內功都差 2個月時間  未計經脈

咁某D好期待合服既人士咪好失望囉

2ser d5絕 比1ser d 普通丐幫屠到狗咁既時代he2喇

wow 終於出喇   真係想領教下新ser d人既實力!

剩系丐幫4內49都打死d江湖49...

逆風屮流魂 發表於 13-10-29 09:02 AM
wow 終於出喇   真係想領教下新ser d人既實力!

3內36打4內49?
你覺得真系有人打?

回覆 逆風屮流魂 的帖子

- -....................

kenlam_2204 發表於 13-10-30 06:46 AM
3內36打4內49?
你覺得真系有人打?

可笑 新ser已經開放左4內啦 同埋天下變正式開放日期又未知   你又知冇人肯打?   同埋 佢又唔係開放幾日  佢永久開放  我都可以等佢地4內49先打架 唔一定要佢地3內36

回覆 逆風屮流魂 的帖子

九陰誌都未解,何來4內.就算解左都唔係個個都打針雞谷上去.

逆風屮流魂 發表於 13-10-30 09:02 AM
可笑 新ser已經開放左4內啦 同埋天下變正式開放日期又未知   你又知冇人肯打?   同埋 佢又唔係開放幾日   ...

您地第一個到49用左幾多時間?
唔好講笑啦好嗎

覺得自己唔夠打可以唔入 有人逼你入??? 第一個到 49 好似只係用左1個月都唔洗

kenlam_2204 發表於 13-10-30 04:44 PM
您地第一個到49用左幾多時間?
唔好講笑啦好嗎

麻煩你 用下你個唔知裝乜既腦諗下  我有講過佢一開放就打? 我有強迫佢地用3內36 打我4內49?  我用枝槍指住佢?  定係我威脅佢?   我上佢AC 自動入戰場  我控2隻AC打?   可笑  串人之前呢  用腦啦

逆風屮流魂 發表於 13-10-30 08:03 PM
麻煩你 用下你個唔知裝乜既腦諗下  我有講過佢一開放就打? 我有強迫佢地用3內36 打我4內49?  我用枝槍指 ...

diu你系唔咪睇唔明啊
等到2ser同1ser一樣49 1serD人一早就無興趣

另外我想問下 你平時同人講野系咪一樣咁無禮貌?

逆風屮流魂 發表於 13-10-30 08:03 PM
麻煩你 用下你個唔知裝乜既腦諗下  我有講過佢一開放就打? 我有強迫佢地用3內36 打我4內49?  我用枝槍指 ...

我邊到串你?
我發表意見就系串?
定系你無野做?

我平心靜氣發表意見 如果你誤會我串你 咁我無法子 可能你太敏感

kenlam_2204 發表於 13-10-30 11:27 PM
diu你系唔咪睇唔明啊
等到2ser同1ser一樣49 1serD人一早就無興趣

針對唔同既人 唔同既態度!  咩叫做等2ser 同1ser 一樣49 1ser d人一早就無興趣  我咪1ser d人囉 你又知我冇興趣?  我好想同2ser d人切磋wor  咁就叫冇興趣?

kenlam_2204 發表於 13-10-30 11:30 PM
我邊到串你?
我發表意見就系串?
定系你無野做?

哦 我敏感 咁點解你唔話你唔識用字 導致我誤會你串緊我?

逆風屮流魂 發表於 13-10-31 08:57 AM
針對唔同既人 唔同既態度!  咩叫做等2ser 同1ser 一樣49 1ser d人一早就無興趣  我咪1ser d人囉 你又知我 ...

姐系呢 你咁講系咪睇唔起2ser?
我就睇住你一直有興趣等
如果你真系咁有興趣就黎2ser開個角色啦

另外你自己睇下我點回你
系你語氣差先 關我lun事咩 發表意見就比個人系咁追住黎講 2KF幾時變成咁?

kenlam_2204 發表於 13-10-31 07:10 PM
姐系呢 你咁講系咪睇唔起2ser?
我就睇住你一直有興趣等
如果你真系咁有興趣就黎2ser開個角色啦

你都幾語無論次下WOR   又係你話我1SER 4內49 打人地2SER 3內36  2SER邊會有人玩?    又係你話1SER D人等到2SER睇齊之後 1SER D人都冇曬興趣  咁我覆你 我好有興趣玩  咁我就睇唔起2SER?   我睇唔起就唔會話想切磋啦  歪理王!     你D中文理解能力差成咁  點讀書架!

逆風屮流魂 發表於 13-10-31 08:17 PM
你都幾語無論次下WOR   又係你話我1SER 4內49 打人地2SER 3內36  2SER邊會有人玩?    又係你話1SER D人等 ...

你系咪睇字系由下到上咁睇?
遊戲還遊戲 唔關現實
你問人讀書好唔好之前不如撫心自問先
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 03:22 PM , Processed in 0.042711 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存