2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 1SER 理性討論: 神判滅幫原因
樓主: 九陰報導員
go

[閒聊討論] 1SER 理性討論: 神判滅幫原因 [複製鏈接]

九陰報導員 發表於 13-12-19 05:51 PM
據消息報導,神判經常威嚇2線以外其他幫會,威嚇唔入線就滅幫.
例子禦X,夜X閣,等等... X影/夜月X 不甘受威嚇, ...

唔知就唔好係到9UP啦
夜月好耐之前係同神判同盟過架
而魚影呢 就扮和平 點知就因為驚無地所以係咁求一代邪教要求上同盟

笑傲無雙

據消息報導,神判經常威嚇2線以外其他幫會,威嚇唔入線就滅幫.
例子禦X,夜X閣,等等... X影/夜月X 不甘受威嚇, ...

笑左

因為我王國英退左幫.

藍信一  ok you win -,-  發表於 13-12-20 08:01 AM

歡迎轉服 新服激情

神判威嚇禦影夜月閣?  比d實證黎聽下啦
我想知神判點樣威嚇禦影

歡迎轉服 新服激情

如果神判滅幫 我諗以下係其中一D原因
幫會少奸商 多數人都平放比幫友 大家互相幫手 自願失去高價放出去搵錢既機會
高層唔識用幫會資源搵錢 強化自己 幫地D絕地派晒比D幫友 班高層唔識擺攤放比外人 自己拎晒D錢
lily,大大個高層唔識用人 連無古譜,金,玉裝既人都當係朋友,一齊玩,一齊傾計 結果令幫友誤以為無古譜都夠玩
只係識招幫友既朋友/新手入幫 唔識用禁地,世boss等利益吸引人入幫
結果~輸裝備 輸古譜(呢個重點)~~~~
白悠上 (已退game)
已有 1 人評分Good 收起 理由
123451 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

笑傲無雙

北.冥 發表於 13-12-21 01:23 AM
如果神判滅幫 我諗以下係其中一D原因
幫會少奸商 多數人都平放比幫友 大家互相幫手 自願失去高價放出去搵錢 ...

油油記住我地係壞人黎
唔好勞氣

因為lily成日威嚇我同佢打禁地,我唔去,所以佢收左皮!
P.s.真係一次都冇打過。
五舊水上

123451  我威嚇你錫啖咋WO  發表於 13-12-21 08:05 AM

最主要

最主要原因  慕容不義退服轉哦新服

回覆 北.冥 的帖子

神判蝦蝦霸霸,收埋風風雨雨幫會的搞事份子入幫,那班人更自稱神判行動組.
細的到處生事,狐假虎威,
大的無能,管理無方,姑息養奸
導致樹敵太多
自取滅亡
另外高登打夜月閣,是令同盟線自斷一臂
有否後悔??

聽聞係夜月先打高登
做咩又轉左
算啦,我地係邪惡軸心  無謂阻人搵食
一代萬歲,牛丸萬歲  20蚊10粒

時過境遷......九陰武林變得仲快過全球政治,
平日唔整大個杯,點裝得落咁多水呢......
平日唔勵精圖治,點會有長既壽命呢......

123451 發表於 13-12-21 06:32 AM
油油記住我地係壞人黎
唔好勞氣

點可以唔勞氣 成班高層都傻傻地
以大大為例 當時我仲係精英幫眾 有次騎住幫會送既絕地打幫戰 竟然見到副幫大大騎住隻7.5馬 其他幫會d幫主/副幫自己騎一隻絕地,個攤又放7-8隻出去 咁先有副幫主既威勢 神判既副幫騎隻20金馬?氣勢都輸晒啦
平日又成日同幫友傾計講笑 當有幫友唔開心 竟然密頻關心佢 邊有做副幫既威嚴
老星仲好笑d  打造台整既裝成本價放比幫友 唔識學其他奸商高價放出去 傻到呢 明明可以賺多d錢收古譜 偏偏要平放比幫友 有時仲要送d2階打造台/金,玉裝出黎,做幫會活動獎品 我無咩用錢玩,都由2階銀慢慢變成5品金裝
lily都好笑 當時同一代打 人地成班有"技術"既古譜開太極 我仲用緊免費既流雲大招 有一次我出大招出得好岩時間 lily竟然讚我大招出黎令 連無古譜既人都讚 傻架?
有次係so州 有個未或領丐幫(4內時期) 5品玉裝古譜龍爪+古譜太極拳+鎮派打狗 開我紅 我好辛苦先用墨子+九宮+清風反殺佢個時 我得反一半血 佢竟然官銀原地 結果我戰意全失 終於明白錢先係致勝關鍵 神判d人重視朋友 掛住令各幫友都開心 忽視做奸商高放野出去搵錢既機會 後期幫戰真係輸開太極古譜~

realhmy 發表於 13-12-21 10:09 AM
回覆 北.冥 的帖子

神判蝦蝦霸霸,收埋風風雨雨幫會的搞事份子入幫,那班人更自稱神判行動組.

你講得岩! 神判d幫友 特別係個幾個神判行動組真係傻傻地
個時我五行心法升上27層 叫頻收高階叫左6日 我灰心個時 班幫友(神判行動組佔一半)竟然傻到開多幾場修青 想幫我打一本出黎
笑死人咩 其他幫會d人打緊d雁門,修龍搵錢賺錢 你地浪費珍重既禁地次數,時間 為左希望令我開心,去刷修青?你地唔知修青最難搵錢? 進階輕功係最多人有既通天步法,結果放唔出,免費送比其他未有既幫友 人地幫會日日雁門村民守軍搵錢, 你地打修青?笑死人

realhmy 發表於 13-12-21 10:09 AM
回覆 北.冥 的帖子

無後悔
因為真係打散左夜月
夜月幫主仲要賣幫求榮

隔離POST一日未沉,
尼個POST仲都會係度

北.冥 發表於 13-12-21 02:11 PM
點可以唔勞氣 成班高層都傻傻地
以大大為例 當時我仲係精英幫眾 有次騎住幫會送既絕地打幫 ...

辛苦你喇
3內中期神判恃住自己有20隻開太極迫全ser和平幫無古譜玩家埋線打魔塚果陣你一定失左憶

destinreality 發表於 13-12-21 04:50 PM
辛苦你喇
3內中期神判恃住自己有20隻開太極迫全ser和平幫無古譜玩家埋線打魔塚果陣你一定失左憶 ...

唔辛苦~我估計管中邪你提及既時期係神魔大戰後期 神判大勝魔蟲個時
個時我仲係逍遙居 和平幫會(應該無其他人反對吧~)
當時神判有問過一唔一齊打魔蟲 我地話想和平 佢地就無繼續問/逼我地
反而在當時 慕容世家龍x天下呢d有野心既"和平中立"幫會就趁神魔大戰 無其他大幫阻止既情況下 四周打壓其他小/中型中立和幫~~~e.g.峨嵋九幽山既逍遙居(自問有幫新手/帶新手 開ser2個月內只有3-5日有敵幫)~~~~慕容世家以3倍人數攻打 想拎地發展~結果逍遙居2敗1勝 在最後一次幫戰前(幫地得失戰) 魔蟲搵小白(當時逍遙居幫主 已退game) 叫我地比塊地魔蟲保管 等我地日後向佢地要番 支持我地打慕容同龍x天下~~結果:逍遙居地比左魔蟲 魔蟲"言而有信" 比第2塊地龍x天下~~~~
管中邪~你係慕容世家高層~應該唔會唔記得架呵~或者係因為逍遙居係和平小幫會 只係識幫新手(逍遙居教出黎既新手都唔少 有少少名氣既有上官夫婦 同門風千崖等等) 對你地無威脅 所以唔記得?~ \
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:05 PM , Processed in 0.057113 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存