2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 唉 做Support真係咁辛苦???
go

[抱怨專區] 唉 做Support真係咁辛苦??? [複製鏈接]

今日,我打左一場Ranking 之後選英果陣時 我平時都無咩點挽Support (我挽Thresh~~)
我就見今場有汎就Sup下佢啦~(因為我覺得汎好薄皮下....)
----------------------------------------------分隔線----------------------------------------
之後呢有一次 人地球女And嘉文入侵我地紅Buff區 我就去幫下手捉人啦 當時我仲見到隻汎自已農兵既
之後呢我地當然收了球女同嘉文既頭啦~但係!但係!隻汎竟然同人地隻ADSUP係到1on2 當然佢都殺左一個啦下
之後我就問佢咩事唔農兵而要去同人地打呢?
之後佢話:你跑去野區做咩姐 你Sup尼架姐 你又唔係JG 我心諗:係 係我錯 Sorry(佢係台灣人尼,我幫手翻譯一下~~)
----------------------------------------------分隔線----------------------------------------
好啦 我無所謂當我錯啦下 我叫完佢自已農兵之後 我就去跑線幫其他路同放眼啦 但係!但係!佢又同人地隻ADSUP又打多次 今次佢無咁好彩 係一個都殺唔到既
好啦 我再一次問佢咩事 佢就答我:你他媽的去跑線幹嘛阿 你這個Sup真(吊)的 係 又係我錯 你岩曬~
之後呢 個中路就話我跑線觀念係做得好既 當然隻汎繼續咀炮我啦 之後我同中路講:不如我掛機啦 既然隻汎佢都唔洗Support 試下佢Carry我地全部啦 最後我地都係輸左(不計敗場Ya~~)
完左場之後 隻上路狗頭問我:做咩唔繼續打姐 你唔幫隻汎 都可以跑線幫我地其他路架 你有冇理過隊友既感受家?
咁我就話:你又有冇理下我Support既感受?有冇?有冇?汎既全部頭都係我幫佢賺 佢竟然咁樣話我Wo 你白痴家?
我講完E句之後 佢又無野講Wo
總結:其實你地打AD死左既時侯 有冇諗過Support為你做過D咩呢?
你打AD自已死左 唔可以全部野都怪在Suppory既身上家Wo?
如果你只係識全部責任都怪在Support既身上 不如你試下打Support這個位啦 好嗎?
我唔係一個好Support 至少我知道Support有咩野要做

咁撚認真做乜柒 打機姐又唔係叫你去打比賽
已有 1 人評分Good 收起 理由
mxfish + 3 內容觸犯版規

總評分:  Good + 3   查看全部評分

除非4個針對你一個,否則你掛機真係有責任
一開始唔係你既錯,但係你掛機影響左其他人(對面都係)
依D經驗我都有,去放眼隻AD就同人開波
我會同佢講點解我行開你都仲要去搏??
人地去JG反野通知埋佢,佢仲要同人搏輸左話你唔幫手
點解唔走呢!一走對面又GANK唔到,對友又可以肥(嬴硬另計)
好多依D問題,只係有D人過唔到自己果關搵人出下氣

負面情緒就好似垃圾甘,佢掉哂落你地,不過你可以收同唔收
要明白佢只係好嬲,佢D垃圾多到滿出黎,所以將部分垃圾掉去你到來減輕自己既壓力
體諒下佢,佢甘嬲證明佢脾氣唔易控制,佢做人都幾辛苦,下下嬲

唔收唔=你要忍佢,忍只係默默收左,暫時唔發脾氣,遲早爆出黎,
佢發火粗口出哂黎,你自動-哂粗口佢得番重點就係佢想講既野.
之後你答番佢,之後在揀檢唔檢舉佢
如果真係好過份/你忍唔到,你可以講出黎,最好唔好問侯家人同恐嚇,因為甘只會降底你個人質素
打機唔開心可以唔玩,有需要就即時用言語表達出黎,唔好死忍,死忍死忍,真係會整死你
最重要係你個人既思想正面同自信D,甘樣相信好多野都整唔到你

唔理咩都好啦 個人認為 有得打既話仲特登AFK係好ON 9既行為

做得support 就要有心理準備....個ad可能唔太正常(特別係汎)
我同路人ad玩 比較多用回血英(怕隻ad.....)
當下路出事 ad/自已死左 無論邊個錯 我都會講左sor先
記住下次唔好為左1-2個路人而掛機 害死其他有心玩既隊友

boboxxx123 發表於 14-6-2 06:38 PM
今日,我打左一場Ranking 之後選英果陣時 我平時都無咩點挽Support (我挽Thresh~~)
我就見今場有汎就Sup下佢 ...

最好笑  你唔知自己衰乜
就係每次你去跑線時 佢死左,你仲問佢咩事
比人都扯火喇  跑頭一次線佢1打2 仲殺到個 就算喇(仲多口話佢
有心想爬分就唔好多口(睇你掛機都知...

回覆 孤星云x 的帖子

真心 就算係唔係打比賽都好

我諗至少打機都要有d心態

屌你老母乜柒都賴鳩落Sup到

我之前都係Thresh 玩Sup 自問自己本份已經做好

但ad 走位失誤 jg唔幫搞到比人壓 之類 都係乜鳩都賴我

真係幾辛苦下 雖則係打機 但乜都比人話錯真係幾炆下

我rank專玩sup
我好驚呢d情況
岩岩開始同路人玩下路
完全合作唔到
跟住就賴曬我到
所以我都會自帶一個信得過個ad
由銅爬到銀,就上金
樓主不妨揾個friend 陪你下啦

太長睇唔晒   但我做SUP....都係8成輸....無心玩又唔想跳

回覆 chunhongbb 的帖子

我都話左叫佢農兵lor 你無眼睇家?

回覆 孤星云x 的帖子

原來你打機係唔認真家?姐係你打Rank唔係諗住贏既 明白曬

boboxxx123 發表於 14-6-3 12:00 AM

我都話左叫佢農兵lor 你無眼睇家?
之後我就問佢咩事唔農兵而要去同人地打呢?

唔知你有無玩過AD,SUP走左剩返佢一個係度
你想佢點農? 好明顯佢比人硬開喇(局住要打
明知佢SUP唔係度 對面仲咁白痴同佢慢慢食兵?

回覆 diu898 的帖子

唔記得左講 隻汎咀炮我果陣時係已經無得打

佢自已塔下食兵都被人開?真係夠曬勁Wo

回覆 w071429 的帖子

我打Support主要都係想保護下D脆皮英~~仲有 我D朋友無個係Main AD...

boboxxx123 發表於 14-6-3 12:06 AM

佢自已塔下食兵都被人開?真係夠曬勁Wo    ...

你係咩區借問聲(平時好少咁直接問人
連DIVE都唔識?(算喇都係唔洗答我 唔想回

回覆 暴力熊o 的帖子

第一場跳既話扣3分 第二場就扣10分 之後跳都係扣10分
不過第一場扣完3分之後既話要等24小時先可以回到第一場跳既扣分

金4 之前上到金1既 但係跌番落尼

咩叫SUP佢都唔知.

SUP係SUPPORT, 即係輔助, 唔撚係湊仔庸工.

請得你黎, 係一隊既輔助, 唔撚係一個人既輔助.

BTW, 隻AD有SUP係度唔殺人, 等SUP走開先黎開戰, 夠犯賤.

回覆 boboxxx123 的帖子

享受遊戲 不必過份認真ok?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:13 AM , Processed in 0.040779 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存