2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 排隊食王你想點樣公道?雙羸?真是狗屁
go

[閒聊討論] 排隊食王你想點樣公道?雙羸?真是狗屁 [複製鏈接]

話說盟線既輪候冊隨住邪教被踢出局後已經被打亂,盟線入面開開心心等食飯既小小幫眾都要戴定頭虧,攝定鋼板準備開拖,邪惡軸心就緊係有咁亂搞到咁亂啦。鹬蚌相争,漁人得利,中立幫終於可以一嘗食世王既滋味。

盟線眼見自己既利益被瓜分,係面對軸心大軍壓境既同時,仲要擔心世王被中立幫搶走。有見及此,盟線派出擁有高超演說技巧既劉大哥向中立幫伸出橄欖枝,提出一個公道而又能雙羸既動議:將中立幫加入世王輪候冊,每個星期分三到四隻世王比中立幫,待遇等同盟線中既盟友一般,相當公道。如此一來,中立幫就有世王食,盟線又唔洗每日提心吊膽咁食世王,形成所謂雙贏既局面。

一切看似很美好,但聽完一段咁波瀾壯闊,動人心弦既演說後,細心一諗。咦?點解好似比人搵左笨咁既?果種感覺同你係鴨寮街買左個號稱可以吸收晒所有空氣中既大氣電波,方圓百米內得佢可以收到既強攻型收音機,去到DSE果陣先發現呢部係試場唯一一部收唔到訊號既收音機冇分別。
  公道?盟線入面一個幫可以食一隻王,中立幫呢?因為唔係某個指定既幫會,即係除左盟線同軸心既幫會以外全部人都可以加入中立幫既團隊,所以食世王必定爆團。每個星期有十幾隻既世王,其中四隻分比中立幫,仲有近十隻係由盟線瓜分。但係咁多個中立幫加埋,都只係同你盟線其中一個幫會平起平坐?咁樣公平咩?盟線既幫會就算唔足一團人,可能有半團咁,另外半團就由其他既同盟填入以確保輸出隻王,世王所得既野全部由該日「應份」食隻王既幫會ROLL,得益既都係半果團人,反觀中立幫每團世王就要同48個人ROLL,當中一定有盟線或軸心既分身,攤返開黎計每個人既得益相當之少。
  即使話盟線改為兩個幫會夾埋一團食一隻世王,但唔好忘記盟線手上有近三分二既世王係手,點都唔會蝕左去。中立幫依家每次打王最少都有團半人數,仲未計D因為唔敢得罪大幫會而唔入組既中立幫,再加埋兩條線既分身,一團肯定係唔夠裝晒D人,二團幾乎係必定要開,但係更多既問題黎啦,有兩團人要打王,D殘卷古譜應該點分呢?中立幫四隻世王,一團拎兩隻好似係唔錯既解決方法,但站係其中一個中立幫黎睇,明明有四隻王係中立幫食,點解我得兩隻可以ROLL?再黎另一個問題,點樣確保到入一團既人唔會入埋二團?CAP圖?兩張48人既圖玩找不同?重有一個問題,如果人數只係夠開一團半,果半團應唔應該分到一隻王?

食世王本身就係一樣我有你冇既唔公平,任你安排得幾周密幾有秩序去排隊,都唔會變得公道。再講,世王冇寫名,任何一個輸出高既團隊都可以食,但係由盟線一統江湖之後,中立幫幾乎掂都冇掂過世王,原因係因為盟線有開紅守王既習慣,話明中立幫緊係唔想同大幫會開戰當然識相地行埋一邊啦。但係以呢種手法霸左隻王咁耐,依家拎幾隻出黎就當慰勞左咁多個中立幫唔覺得諷刺架咩?情況就好似幾個劫匪去爆格,爆完之後渣槍果幾個大佬分晒D錢,到有事發生,差佬黎到啦,果幾個大佬就塞幾舊錢比拎刀果幾個o靚仔然後同佢講:拿我有分錢比你架,你唔好做反骨仔幫個差佬出賣我呀。

其實,叫得做中立幫,又憑咩去收受其中一邊線既利益,接受佢地既安排呢?如果咁都仲敢自稱係中立幫既話,本王真係佩服閣下既面皮。

大聯盟無迫中立幫bo,合作關係想跟咪跟穩定,長遠,和諧的關係你邪教識條鐵咩,未反面前叫你幫拖好似求契弟咁,之後無风起浪搞同盟,返去煮蛋啦

排王係从人數同勢力做單位,大联盟都唔係全部一个幫一隻,一个幫一隻的都平均组到5隊人,咁人地講合作又关你咩事?天文講到明如果中立幫有兩個勢力分別5-6組,而兩團的人不會重復,就分兩個勢力排,而且包括曹9

再者,開紅守王一直針對敵幫同敵幫出幫人士,大聯盟線幾時搞過中立幫
我估到你個撚頭又想拎血色來講,佢搞得同門預左啦

最後,可能有啲中立幫幫主同話事人有政治立場,但你一個決定影響200幾300人的福利,好多打機的都係學生哥同未必用好多錢玩的人,自己諗啦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

據路邊社消息報導,夜月閣同凌霄殿昨日已參與排王
夜月閣本身就係一代隻狗,所以不意外
而琴日仲向主人拎埋塊地做聖主,其忠心程度可見

胡英傑  凌霄殿既主力同好戰分子都入哂禦影一代幫手打交。幫朋友姐,兩睇啦  發表於 14-8-16 01:40 PM

屌 講經咩
只要我大聯盟卡到追殺
邪教班友搞唔到我地 我理得你中立幫定和平幫 都唔夠我地輸出

BTW 金陵叛軍爽YY
呀,仲有上面條乜鬼大火雞
和乜撚野諧
唔通中立幫去博輸出就唔和諧咩

樓主一定係收左四式太極的某幫主
收左片,未能替主子辦好事,而家受到壓力出來顛三倒四
何必因一兩人的關係,而去影響全個幫會呢

tjhw33  0分重作 用錯哂標點符號  發表於 14-8-18 01:57 PM
胡英傑  我都覺得係咁。邪教用40張殘卷收買到個傻仔。  發表於 14-8-16 01:37 PM
通識科  求 個人身份 同 直述事件事實之間 既 關係  發表於 14-8-16 11:28 AM

等睇夜月閣比人打埋

袋底  瀨袋底啦夜月閣  發表於 14-8-16 03:08 PM
袋底  姐係夜月瀨緊我???姐係咩????袋底啊!!!!!!!!!!!  發表於 14-8-16 03:08 PM
胡英傑  子夜乂拎錄音投誠,一代拎住錄音仲唔打柒邪教 :O)  發表於 14-8-16 01:36 PM

就算唔排世王 計輸出有派未到中立幫拎王(好似係

袋底  大聯盟開紅打緊係啦- -打打下比人開太極  發表於 14-8-16 03:04 PM
胡英傑  中立幫梗係冇本事拎啦,人地都唔係要食梗隻王,人地要打隻王。  發表於 14-8-16 01:32 PM

回覆 豬西大火雞 的帖子

點樣叫一個幫會出五隊?你叫無名居同魅惑嶺出5隊比我睇。
打隻曹九陽,魅惑嶺出2隊人唔夠,輸出叫哂禦影去做,一代就去左第兩度打飛機。
中立幫就係外邊流口水。
傻的嗎?

回覆 傾盡天下 的帖子

中立幫有幾多斤兩你自己心知啦
冇料既話,一代就唔會主動搵中立幫傾計啦
一代唔驚比中立幫圍?
可以咁講,一代心知中立幫唔敢主動攪,所以主動搵佢地傾。
咁做既話,一代可以話"我好心同你合作,而家你攪9我!?"

係呀,邪教最多人,一個幫撐起整條軸心線,連海皇都要讓出盟主寶座俾龍小邪

傻的嗎世王系統本來就有問題
公平呢D都係諗下好

回覆 豬西大火雞 的帖子

冇錢打機既人就要受人擺佈? 利申本王不代表邪惡軸心立場,只係覺得盟線將中立加入輪侯冊既諗法不切實際,仲要講到好公道好公正咁對待中立幫。
  雙贏?開紅層中立團果陣唔見你咁講?有冇做過咁多位開過中立團既人都好清楚。講就好美好咁,公道,合作,穩定,長遠,真是狗屁。到軸心撐唔掂只需要隨便搵個借口就可以踢中立團出輪侯冊啦,邪教就係一個成功既例子,何來穩定同長遠,盟線用乜野黎令中立幫信服。

邪教自己背叛盟友,下場應該的
你口聲聲不是邪教陣營
咁我估你被人蒙蔽了
邪教自己想搵藉口向盟友開刀,排少一個幫,可惜反骨仔又點會得到支持

回覆 九陰司馬遷 的帖子

邪教做左啲咩反骨嘅事呢?你講出黎聽下、

講咁多野 係咪邪教依加唔夠做 但又唔想企百草 想拉中立幫入線幫手打大聯盟啊 不過諗清楚d邪教係咪好盟友先啦 以前叫你出力果時就話唔關我事 我唔得閒 有戰利品分啦就即刻沖出來話我地係兄弟來架 戰友來架 點解冇我份先

回覆 大俠藍 的帖子

邪教果陣有無幫你地自己知啦、講打架幫手、無名居果陣我人影都吾見隻啦、而家係到講經咩?呢啲借口都好意思敢拎出黎?一代啲人假撚到系、無偽君子、仲衰撚過魅惑嶺。

回覆 大俠藍 的帖子

(改正)邪教果陣有無幫你地自己知啦、講打架幫手、無名居果陣我人影都吾見隻啦、而家係到講經咩?呢啲借口都好意思敢拎出黎?一代啲人假撚到系、偽君子、仲衰撚過魅惑嶺。

回覆 大俠藍 的帖子

(改正)邪教果陣有無幫你地自己知啦、講打架幫手、無名居果陣我人影都吾見隻啦、而家係到講經咩?呢啲借口都好意思敢拎出黎?一代啲人假撚到系、偽君子、仲衰撚過魅惑嶺。

明白得太早 發表於 2014-8-16 23:31
回覆 大俠藍 的帖子

(改正)邪教果陣有無幫你地自己知啦、講打架幫手、無名居果陣我人影都吾見隻啦、而家 ...

果時人地仲挂住個中立幫 名頭架

wa你個撚頭講紅塵
真係估你唔到
嗰時係魔蟲打,同盟之下所以要打,有咩問題又
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 02:31 PM , Processed in 0.042464 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存