2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 死SER..本來先到先得...依加攪到要抽籤...唉!!!! ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: L.K.C[俊]
go

[討論] 死SER..本來先到先得...依加攪到要抽籤...唉!!!!   [複製鏈接]

terry880926 發表於 14-8-19 11:58 PM
你叫し醬帶埋地方組嚟我咪請囉 ~~

有d咁既機會我先唔搵你
獨食先爽

angus1002002 發表於 14-8-19 11:46 PM
香港計時果d唔係專業
所以我只能講咁多次repo都係越早越長

哦.....我睇番之前果D片..跟本好似冇計時....握左2~3秒左右....果D明星保安就開始推人走
咁有冇機會合到照呢?????

terry880926 發表於 14-8-19 11:03 PM
我至唔會同你講我24號係睇$880 ~~

我收左張1-3區第3行...

本來張1-5區第2行放番出去

L.K.C[俊] 發表於 14-8-20 12:04 AM
哦.....我睇番之前果D片..跟本好似冇計時....握左2~3秒左右....果D明星保安就開始推人走
咁有冇 ...

放心...唔會有合照

Amuse 發表於 14-8-20 12:11 AM
放心...唔會有合照

睇黎係我太傻...太天真啦

Amuse 發表於 14-8-20 12:10 AM
我收左張1-3區第3行...

本來張1-5區第2行放番出去

我搭fd買,應該係1-2/1-3/1-4第2行 ~~

回覆 terry880926 的帖子

只有1-2/3/4 區頭4行先值呢個價老實講

L.K.C[俊] 發表於 14-8-19 07:34 PM
回覆 killer523 的帖子

抽中左先要比錢

佢唔回已經唔係一日半日,依家又死多次連睇都唔得,
如果唔係做網上店基本上無得做落去,但應該唔肯揼錢比人做
所以攪成咁,仲有6日真係唔知可以點,所以話台灣比較好,FB啲人仲話台灣
攪得唔好,起碼人哋係完售唔係抽籤...

L.K.C[俊] 發表於 14-8-19 07:27 PM
你抽邊個????
三個都抽晒?????
估唔到做左咁多年飯...第1次想出活動就奶晒野  ...

我抽兩個,上次麻友嘅握手都攪到大大單,其實諗住佢會改進點知
愈改愈差,總之又領嘢啦... 再咁攪真係無成員去香港,淨係去台灣架啦

killer523 發表於 14-8-20 11:18 AM
佢唔回已經唔係一日半日,依家又死多次連睇都唔得,
如果唔係做網上店基本上無得做落去,但應該唔肯揼錢 ...

台灣客服一向都做得幾好
問佢野勁快覆!!!
至於唔做網上店有無得做落去....如果佢實店買既野同日本果D一樣一定有得做落去...人地日本好多款式既野買右UPDATE..香港果D右小右貴右舊....就算佢係日本一LOG LOG咁運過黎賣都唔會好貴..就算貴小小都會買丫!!
大佬呀人地AKB係日本..唔係係香港呀...你香港專門店淨係買你香港/台灣自己出既野做咩鬼姐(過大半都係).....
就係我地買唔到日本官方既AKB產品先要你開間香港專門店比我地買....你右冇日本D野賣WO...咁我幫親D代購得啦洗咩去你專門店買姐???
Server果度我諗佢個server係用人地公司網頁/論壇果D server.....果D同一時間只可以應付一百人左右!!
突然間幾百人~幾千人同一時間入去訂一定死緊啦..一定Dos!!!!!
仲有佢搶修...仲好笑....搶左成個幾鐘都未攪掂....PRO果D邊洗攪咁耐....佢咁樣好明顯係多人得制個server頂唔順..右唔係壞野!!!
佢一係加大條水喉...同換過粒勁D既U同RAM...唔係佢都係1直咁HAND住係到.....
我懷疑佢跟本冇整...係到等小D人就可以入得番
因為佢係9:30一公報話未整得掂要第2日10點先再公佈點樣既時候即刻入得番個網!!!!!

killer523 發表於 14-8-20 11:21 AM
我抽兩個,上次麻友嘅握手都攪到大大單,其實諗住佢會改進點知
愈改愈差,總之又領嘢啦... 再咁攪真係無 ...

上次麻友咩事..我冇留意到
你抽邊2個...???
我都係抽得2個...對唔住森保
跟本香都唔知咩人管理....
佢右要攪..右唔肯洗錢用心落去攪...緊係冇好下場啦

Akb48 Official Shop Hong Kong
Akb48 Official Shop Taiwan

仲有就算台灣同香港比個網已經都唔同
係Q&A可以出現個"商品2"
都唔知有冇TEST過先放出黎
IT班人真係好流

L.K.C[俊] 發表於 14-8-20 05:06 PM
你抽邊2個...???

FANS 過激行為

回覆 Amuse 的帖子

姐係???

L.K.C[俊] 發表於 14-8-21 01:32 AM
回覆 Amuse 的帖子

姐係???

呀...我唔敢講呀...

一講會比人圍插呀

Amuse 發表於 14-8-21 01:36 AM
呀...我唔敢講呀...

一講會比人圍插呀

掉海報???
老人家比人撞到????
GOOGLE緊...但唔多搵到

L.K.C[俊] 發表於 14-8-21 01:38 AM
掉海報???
老人家比人撞到????
GOOGLE緊...但唔多搵到

沖閘口? 伏麻友食飯? 仲有....

之后網上有人話大家太激...之后就被人圍插呀...

所以...有部分FANS都唔敢得罪部分MAYU D FANS 覺得太不可理喻...

注意...係部分...唔好對號入座....

我好驚呀

Amuse 發表於 14-8-21 01:43 AM
沖閘口? 伏麻友食飯? 仲有....

之后網上有人話大家太激...之后就被人圍插呀...

轉自某Blog:
香港的飯也經常做出令日本方面感到難以接受的行為。

例如指原莉乃、宮脇咲良和兒玉遙握手會的時候,
有飯無視向他伸出雙手的宮脇和兒玉,只和指原握手,
令宮脇和兒玉感到難堪。此外亦有人在握手之後突然大聲咆哮,
把成員嚇得花容失色。在麻友的握手會中,有飯向麻友跪地求婚,
這種行為在日本的握手會是絕對會被禁止的,
做出這種事將會被列入黑名單,
今後不得再參與握手會。

而日本方面也有麻友香港握手會相關的報導,
並以「事故」來形容這件事。

但今天的握手會又發生令人遺憾的事,一名沒禮貌的男子(他不配稱Fan)
居然跳過兩名HKT的成員不握,直接只握指原,真的是非常沒水準的行為
有影片為證,這種不尊重成員的行為必須加以撻伐,並引以為戒
這讓我想到女王曾在握手會上,對不握前面Su醬的人說
「不跟Su醬握手的話也就別跟我握了」
這種霸氣實在讓人佩服,可惜指原沒有立即反應過來
失去了保護後輩兼展現前輩風範的機會,當然這也和她個性比較溫和有關
看到Sakura伸出手的失望表情,我想大家都十分氣憤的
如果未來有複數成員來台灣,希望絕對不要發生這樣的事
任何人都是父母的寶,基於對人的尊重,請不要做傷害他人的事
**更新影片,此人似乎後來又補握了一次
聽說是誤解了以為只能握一個人 XD

在機場的時候,一直以來都親切友善,面帶微笑的麻友,
更開腔要求飯們冷靜一點,需知道日本的偶像需要保持形象,
維持秩序等行為只會交由工作人員負責,如今竟然令麻友親自出聲,
可見飯們的過激行為已經到了難以接受的程度了。

西山恭子事後向AKB48香港專門店表示相當不滿,
更揚言不會再派成員來港。香港的飯經常都說香港專門店辦事不力,
經常都請不到Top的成員來港,甚至每年舉辦握手會的次數越來越少。

SKIP左宮脇和兒玉
果個人肯定好後悔啦人地依加勁紅
個個地方都一定有D人好有D人唔好既.....FANS都係
唔好既就要改.....
要識尊重人....
了解下人地既文化......
總之要識自律,守規矩啦...唔係人地真係有權唔再派人黎

森保加油

而香港既我地......
好緊張....希望一陣抽得中啦

L.K.C[俊] 發表於 14-8-20 05:06 PM
你抽邊2個...???

上次麻友握大混亂,去機場時又人推人令麻友受驚...
你今次有無中,我中咗一個,另一個無中
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:45 AM , Processed in 0.041917 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存