2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 淩霄VS 小朋友之家。又再一次更新左新野20140914 ...
go

[閒聊討論] 淩霄VS 小朋友之家。又再一次更新左新野20140914   [複製鏈接]

PS: 都係果句,中意就睇吾中意就吾好睇。成日講分段,改下D 字。解析不當。有得睇你就睇。本人只在報導件事,吾係出論文。交功課。
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
好耐無花生,昨天我估好多人都係到花生中。
係未好想知點解。等我講下我收到架風啦。

事源小朋友之家的幫主係2SER 紅塵舊人。12 星稱佢為白雲狗,
其為人極狗。當時2SER 時常伙拍戈兒(即現時之戈爺),冰紫,3 人去清淩霄之幫地,
但據12星解析點解佢係狗而另外2人不是。因白雲狗仲時常係自己門派即極樂門CAM 淩霄殿架人黎殺。
每每受業。交書時。常係空中出現殺人,事為殺人於無形,使淩霄殿之幫友不能受業。交書。因此12 星話佢咁做特別狗。
因此。白雲狗其實跟淩霄有好大仇恨。

好啦到合完SER。紅塵比魔塚打到散晒。白雲狗第1個走幫。出去開左現時呢個小朋友之家。當時紅塵架
幫友都話佢無義氣。第1個走。因此確立左白雲狗之名。合SER都有一段很長時間。借打禁地為名收左吾少人,
有D 係紅塵舊人(因血色比1代開波後,有D 不是12星的出名之人去左小朋友之家。改晒名,以換來一時之安寧)
在不斷的吸收。先後有紅塵舊人再吸左邪惡軸心架一些人加入。實力不斷膨漲,(有D 似血色的感覺)。

而白雲狗眼見淩霄先後有人退幫。先後有。葵葵。水丘一門等人退幫。而在此消彼長的情況下。白雲狗覺得淩霄殿何有能力持有聖主之幫地呢?因此白雲狗打算打佢地塊地,因此近日好多中立幫多收到白雲狗的飛鴿傳書。問中立幫借人, 實行黎個孤立淩霄殿,但收到風。中立幫會幫架少之有少。白雲狗為有向邪惡軸心招手。但得到的幫手也不是太多。此令白雲狗失左預算。但此人覺得自己還是有力一戰,因此仍決定打對方塊地,但此消息好快傳到淩霄耳中。淩霄本覺得有地就預左比人打。但不肖小朋友之家問人借打手。因此覺得小朋友之家并非好人。已對其有所防備。

而昨天淩霄有幫友比小朋友之家開紅殺左,有晒圖,跟手就決定開佢地追殺。黎個後發先至。本人本來極為看好小朋友之家。但我估大家都睇到殺數。淩霄以3XX 比2XX比數WIN 左。而有史以來。淩霄真係第一次POST 殺數。以往同閻王居。聖殿打都沒有POST 過。我估呢次佢地極為緊張同仇恨白雲狗,但本人覺得淩霄沒有壓倒性跑出。因此。本人覺得大家呢幾日又有花生睇了。

而本人收到風。淩霄殿有感未能壓倒性打倒白雲狗。因此叫左出左幫的幫友番去,根據邪惡軸心同1代線兩邊人爆料。確有淩霄幫友退左幫番去幫手。先有葵葵退出戰傷。而在合SER時借比魔塚打紅塵的第一批幫友也番去幫手。因呢批好多都係2SER比白雲狗殺左好多次。所以大家見到咩愛情浪子。同12星之一的冰南。魅域的水丘一門,上官狼。諸葛小蠻等, 都會係呢幾日番淩霄。
消息是否100﹪可信。大家應呢幾日就知道。

如果邪惡軸心同1代線無放錯風。咁白雲狗仲有無得打呢?會吾會好似之前接捕快海1代O既人?之後就龜縮話自己無心只係打禁地O既幫呢?我估大家好快就知道。

花生友更新:20140911:
消息來源1代線:
昨晚小朋友之家的白雲狗主動連絡1代天文。問乜野?原來問可否好似夜月同淩霄一樣排王?因現時要戰力要經濟,并不介意同淩霄殿一齊打王,希望1代幫手并答應比佢地加入,當然天文知咩事。話要去問下佢地兩個幫先。而白雲狗話如果淩霄不肯一齊去打王,佢地都會組隊開紅搶,只要1代答應比佢地打就OK。
事後當然夜月同淩霄答覆係拒絕啦,話一開始打王果時。係因佢地接捕快。1代先提出比中立幫去排王,但果時佢地想瓜分1代實力。想去搶。衣家見邪惡軸心吾夠打。而自己又無力打淩霄殿。所以想和1代招和。借此加強自己實力。明眼人一睇知咩事啦。當然1代無所為啦。你地中立越亂越好。吾會去幫邪惡軸心手,

另收到風。小朋友之家已問邪惡軸心搵幫手。又說叫佢地加入。之後小朋友去排世王。暗地吸到野大家分。兩邊都有著數。究竟1代比吾比佢地打王之後D 野ROLL到落入邪惡軸心手上呢?呢個1代未知。因淩霄果面已拒絕。

另再有花生友一問。高登果D 見夜月排王幫1代手。而打佢地。咁衣家小朋友又去O利袋底去排王。佢地會吾會又打佢地。但本人覺得機會不高。因小朋友已向邪惡軸心招手。借意龜順1代。從而拿最大著數。

繼續花生收風

花生友更新:20140914:
又有更新了.呢幾日兩邊都招左好多人幫 手.我想大家都見到,等我報下料啦.
剛見到有個POST 話淩霄搵1代幫手.有欠中肯.等我又係到將收到O既風講比大家知
淩霄最近收左D 1代架人 如:五浩軒.雲千,趙偉風等,
小朋友收左:邪教艾菲,曾是書香O既淩楓兩公婆.邪妃.閻王架司馬合骨,端木幻雪.花無淩,等仲有D吾知咩人.平時無見過.吾知係未改左名架邪惡軸心線.定係D中立線O既人

分析.
來源係淩霄幫友:
的而且確.淩霄收左O既五浩軒係1代線架.呢個無可否認.但根據佢地解析係見小朋友之家收左淩楓兩公婆.同艾菲等人.今日見到佢地收左D1代.邪惡軸心線O既人.所以佢地先比伍浩軒入黎幫手.但都係今日O既事.因小朋友收入線架人打.所以先比D入線O既人入幫幫手.如果吾係佢地一直都拒絕入線O既人幫手. 據說.魅或.同邪教O既人都曾提出幫手打小朋友.但都被一一拒絕..

而大家所見O既趙偉風, 曾是1代線,但由淩霄解析.趙偉風係在合SER後加入左淩霄,當時有幫手打聖殿同閻王.所以趙偉風算係淩霄舊幫友.但自從無左聖殿打後.佢曾退左去1代幫手打.但之後退GAME,最近因為朋友要幫手叫番番黎.才回來再玩.回來後見淩霄比人打.而番淩霄幫手,所以也不太算係1代線入去幫手O既人

雲千: 係傳說舊幫友.合SER後合入淩霄.但因老公係狂熱份子云蕭.嫁左出去.之後入左魅或.但有見最近佢出貼話淩霄有難.回良家幫手. 所以也不太算係1代線入去幫手O既人
如果仲有其他入左去架1代線,請分享.

分析
來源小朋友幫友:
小朋友之家眼見淩霄收番咁多舊人.萬萬想吾到自己吾夠打.馬上招收戰力.先有跟1代線天文和解.願意排王..可惜淩霄吾接受.之後小朋友之家為有向中立幫.邪惡軸心.搵幫手.
搵來淩楓兩公婆..邪教艾菲.閻王O既司馬合骨.花無淩.端木幻雪.還有一D高登,閻王架分身幫手.因此你見好多未見過架人加入小朋友之家.

---------------------------------------------分析完就講下今日O既野

今日電話鎖壞左.本人有幸見到邪惡軸心打到1代龜百草.好很勁.係未套新武學勁左定係電話鎖壞左呢?真係吾知了.但重要O既係.今日見13刀出貼話淩霄有1代幫手心佛掌.之後1代輸左比人霸左SO J.之後淩雪.戰傷O既人幫手打淩霄.之後小朋友馬上出來抽水.眼見淩霄趙偉風比邪惡軸心針殺.目的係未想打賣淩霄? 因為白云狗係紅塵舊人.即現在架淩雪戈爺.君爺之生死之交.係未白云狗同佢地講.想搵佢地幫手打淩霄? 呢個真係佢地先知.

本人想法係:永遠輸左架一方都會搵人幫手.衣家係未小朋友眼見自己叫左D人黎幫手都吾夠人地打.要用埋線幫手呢? 係未要迫淩霄入線? 因今日見淩雪同戰傷打埋淩霄.所以本人有D咁架想法.見自己吾夠打.維有埋線.但係大家都知出C有名.起麻比自已有退路先.先說淩霄有1代線幫手心佛.係淩霄先入線.之後邪惡軸心就會幫手打淩霄.咁小朋友之家就可以起死回生了.
但淩霄有D都係戰傷.邪教果面架人.如戰傷葵葵.魏峰,邪教-淩泊,邪惡軸心會吾會幫小朋友打淩霄呢?

分析戰略:
1.如果我係兩邊O既戰線.當然想借此機會壯大自已啦.換轉係我當然想搵強果一邊係幫自己果邊.所以最好就係拉到比較強架一邊幫手.如果吾係搵左弱果邊.係呀係搵左人幫手打對面.但係搵黎左幫手一定令自已增加仇人.所以換轉係我一定搵強果邊入線.暫時睇.要巴結一定係淩霄.因為眼睇淩霄真係追住小朋友黎打.

2.如果我係邪惡軸心線.一定由得佢地繼續打.如果真係如13刀所說.淩霄搵左1代線O既人幫手.咁即係拉左好多打手入去啦.換然之.1代未少左戰力.咁對自已打1代線有利.因大家都吾會掛個幫名去入線打.所以今日眼見佢地針住淩霄趙偉風黎打.實屬不智.係咁打人.一陣D人又番番去1代幫手.咁未更加難打對面.當然首要係分散佢D戰力再去打散佢地啦.所以本人幾睇好1代線退左幫入其他幫吾打果個人O既做法.所以邪惡軸心先越打越少戰力.
我估呢點佢地仲未明.針殺係好.但當自己係弱勢時吾應該咁做.
---------------
太夜..有料再報.

你又真係幾好吹

講得好!!

打算攻0消地 應該係FF老作出黎
有乜理由大大個絕域天雪/星月居唔打,走去挑個0消機

不過大家都知港服D駐地咩情況
單係一代線大聯盟已經佔左17塊地
中立幫想搵個容身之處,唯有一係奶袋,一係入邪惡軸心,可惜,邪惡軸心班人亦唔爭氣,無謂入去比人打埋
所以你見到好多中立幫都係冇地(例如,隨緣,極樂魂,小朋友之家,飄雪)
當然,佢地唔想要地咪算

支持打7小朋友  咁中2亂9咁殺人 打佢老母

黑馬喊東風  司城雲峰 ed 囉  發表於 14-9-11 08:29 AM

一個禁地幫
無啦啦變左打追殺
同埋小朋友之家點樣咁中意亂9咁殺人呢?

成篇文一睇就知係吹出黎屌你老冇

好詳細 又圖 又知殺數 很利害 我花生友都唔知咁多野 真心求教

Sys123 發表於 14-9-11 11:20 AM
好詳細 又圖 又知殺數 很利害 我花生友都唔知咁多野 真心求教

都吾係好詳細。圖係佢地比架。吾係我,至於殺數都係前日佢地出世貼。大家都見到O既,
呢D 係花生友都知。我只係總結下。講件事出黎O者。
至於小朋友搵人幫手打地係D 中立幫講架,我都係個幫到聽D 高層講之麻,
淩霄叫D 舊人番黎都係兩邊線O既朋友講O既。而且昨晚所見。都證實左係真事。係花生友一定留意
至於你要信就信吾信就算啦。大家當花生睇LOW~

打完一波好似都無咩follow up 再打

小朋友之家咪即係邪教分幫,講到好似禁地幫咁
邪妃唔係邪教的人,不如叫正妃
早就應該打散佢地

閒愁 發表於 14-9-11 12:16 PM
打完一波好似都無咩follow up 再打

想要咩FOLLOW UP?
昨天見淩霄有係SO J 巡城。但據說小朋友之家去左龜禁地。但昨晚聽書香朋友說佢地有係雞嗚打。小朋友仲一見淩霄O既人出現就開佢地追殺。昨晚好似係小朋友開追殺O既。但不知殺數如何。有無花生友8 到?
另我又收到風。更新左。大家LOOK LOOK!

講得好!!

真田杏村 發表於 14-9-11 12:46 PM
小朋友之家咪即係邪教分幫,講到好似禁地幫咁
邪妃唔係邪教的人,不如叫正妃
早就應該打散佢地 ...

呢D 野我估大家都知咩事。但我更新左D 野你地又知吾知?

9yinradio2 發表於 14-9-11 01:57 PM
呢D 野我估大家都知咩事。但我更新左D 野你地又知吾知?

咁都唔洗刻意去表達出黎既

回覆 9yinradio2 的帖子

我上線時間唔長 上到去得返d花生殻

人地叫邪妃就話人出身於邪教...都真係得意
咁呢隻GAME入面好多人都係邪教出身

小朋友表示  睇你唔鋸就殺你嫁啦  此乃我殺小朋友原因

亦是被小朋友追殺原因

邪妃就係邪教。咁 d人個d 名 —xxx— 就係一代? 咁講都幾強大wor

成件事點睇都係淩霄搞出黎
人地鹿爺本身同小朋友係fd底,挽死左又關淩霄事
人地小朋友話想打淩霄塊地(吾知真定假)
睇清楚係<<<想>>>,又冇真係打你地
如果想下就係打
感你地X人地老母,係未真係同人地老母有露??
一代有打佢地就係姦佢全家
淩霄有講一句就可以X人老母
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 10:07 PM , Processed in 0.042545 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存