2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 梁志祥指雨傘有攻擊性是歷史常識黃飛鴻都用 ...
樓主: sonric2
go

[爆趣] 梁志祥指雨傘有攻擊性是歷史常識黃飛鴻都用   [複製鏈接]

點解幾廿歲人講野都可以唔經大腦

sonric2 發表於 2014-10-17 00:30
睇黎有人仲激進過我

兩邊都有害群之馬就係我想法

而我係支持金鐘班學生爭取既野

上面啲人已經唔識一單 ...

事實催淚煙真係最低武力…

胡椒都冇效差佬仲有咩可以同咁多人抗衡?

水炮! 唔知有冇呢…?

上次南韓佬嚟抗議有用過水,不過好似係消防員開水喉…

~~~

事後孔明一下… 講前期!

差佬一開始就錯判情況,亦做咗啲唔應該做又大錯凸錯嘅嘢導致呢家嘅局面…

學生衝政總早就知道有可能嘅,加多少少人手戒備吖嘛… 就算後期控制到都應該加多啲人去抬走啲死嘅學生而唔係圍死佢地,攪到好似禁錮咁…

到佔中騎劫學運之後,

衝擊防線只係前面一班暴徒,而非後面佔馬路嘅示威者。就算用催淚煙都喺防線內就夠,個個有豬嘴冇事嘅,唔使喺防線外用仲射到咁遠… 衝埋嚟後果自負~散出去都可以懶個天…

佔中嘅示威者威力難以估計,因為有備而來,只知道佔中示威者有被訓練同差佬對抗,但未知有否接受攻擊訓練,所以用錯手段… 咁就要多謝佔中三子,係佢地玩到咁大…就如拉登練兵嘅片段放出嚟攪到美國佬都加大武力…

仲急住清場,用得第一次催淚煙,就繼續用催淚煙開路變成濫用,以為咁就清到場點知弄巧反拙…

又要有魔警,作為差人EQ咁低,人地停晒手仲復仇式咁用胡椒噴人,又有差佬直接用催淚彈扔向人群度爆或用催淚彈槍指嚇人… 咁咪激起一啲嘅民憤咪多咗啲人上街囉…

~~~

如果唔係有眼罩有遮有雨褸有保鮮紙,差佬係唔會用煙嘅!

~~~

得閑再吹佔中~

係咁易回返個主題,

遮有冇攻撃性,我可以肯定咁講:冇!

遮本身唔係武器而係工具,
有攻擊性嘅係人~

有攻擊性嘅人用工具當做武器就會令工具帶有攻擊性!

所以歷史常識其實係黄飛鴻有攻擊性…

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

如果咁講,
警員係奸人堅定野狗?

KA2837 發表於 14-10-17 05:30 AM
事實催淚煙真係最低武力…

胡椒都冇效差佬仲有咩可以同咁多人抗衡?

你可以咁講

我永遠都係一單還一單去討論

衝入公民廣場我無話到班友岩,但政府將廣場當做自己地方唔比人入

呢個行為已經令人側目,因為之前有法律人士show文件講明係公眾地方

都係個句

兩邊有害群之馬

而我重點放左係治安好既香港,係處理唔同人仕上既手法

我知你都見到有幾唔公道

有啲野無左就無左,佢地底牌都比人睇哂

叫佢地諗下點建立返個形象仲好

sonric2 發表於 2014-10-17 11:27
你可以咁講

我永遠都係一單還一單去討論

衝入公民廣場我無話到班友岩,但政府將廣場當做自己地方唔比人 ...

政總前地係公衆地方冇錯,但差佬封咗…

KA2837 發表於 14-10-17 01:19 PM
政總前地係公衆地方冇錯,但差佬封咗…

正確d講係公民廣場

睇返早期 反國教 hktv事件都有開

所以呢個行為好唔得

sonric2 發表於 14-10-17 01:25 PM
正確d講係公民廣場

睇返早期 反國教 hktv事件都有開

"公民廣場"只係反國教嗰陣起嘅名亦指當時做嘅演講活動~

不過叫乜都好, 問題唔係個名...

公眾地方係事實, 但係俾警察封咗都係事實!

KA2837 發表於 14-10-17 01:55 PM
"公民廣場"只係反國教嗰陣起嘅名亦指當時做嘅演講活動~

不過叫乜都好, 問題唔係個名...

對比 董 曾 梁 三個特首

真係知道沒有最差 只有更差

連人民表達既地方都封鎖左

我諗呢一"鎖",會鎖走埋好多人信心

而而家香港最大問題面對既,除左學生追求既真普選

單單新聞自由受阻、警察形象呢d

已經有排佢地搞

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

其實有定名嫁
手中特出1定距離便是距攻擊性

玩過星曲WEB

喺衝擊當中梗係有攻有防,一係就雙方進攻,一係就雙方對峙,
有把遮都係擋下胡椒噴霧,警棍……
其實遮本身伸出黎嘅遮骨好易拮到人眼睛,
而遮骨啲邊都好利,所以警方都會戴上手套,
以免佢地扯遮時會界到手,
咁所以集會人士也可以戴上保護手套以免互相角力時有損傷,
我自己平時落雨用遮都成日夾到手同界到手,
不過我用左啲靚遮之後就冇再整親手

吳受坤 發表於 14-10-18 11:29 AM
喺衝擊當中梗係有攻有防,一係就雙方進攻,一係就雙方對峙,
有把遮都係擋下胡椒噴霧,警棍……
其實遮本身 ...

玩過星曲WEB

sonric2 發表於 14-10-18 01:32 PM

咁就太過份啦!
改裝遮
係咩人做架?應該係別有用心人做
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:33 PM , Processed in 0.033470 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存