2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 童話回憶
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 童話回憶 [複製鏈接]

相信吾少人都同我一樣 偶然都會諗起好多兒時玩童話既點點滴滴
當時既歡樂 系腦海一直都揮之不去.
但一直都再搵吾番果種感覺 一次又一次重玩
一次又一次既希望.包括十年回憶版 都系失敗告終
有時覺得其實系咪全部都系官方既責任?
我地玩家有冇問題呢?
可能時代吾同 大家追求既野都有所改變

眼見水晶村月光村史洞.以前人流滿滿 去到今日剩下寂靜.
個心真系覺得好遺憾.
即使我地無論重玩幾多次 我地都依然冇辦法再一次重新真正體驗呢隻遊戲
問心去到後期 有幾多個真系有真正去遊覽過呢隻GAME既地方
水木帶升 轉生 甘便利升LV
有左冷氣機 有幾多個仲會想用扇撥?同樣道理

如果童話可以重制一次 大家又會有咩睇法意見?

十週年勳章(賀詞)

重制無可能啦~除非畫風唔同~
官方都試過開新ser~咪又係係失敗~
因為已經玩到咁既級數~要白無再玩過無咩可能啦~因為再玩只不過係追返之前既級數~
我覺得有用既動作係改技~唔好得戰商/巫師同魔使~
或者其他職都有全體技/一齊無全體技
當每個職都可以一樣可以自升~一定會唔同哂

我覺得人設同故事背景可以保留
1.新增主線劇情 指導玩家充分體驗資料片劇情故事內容
2.主線支線提供目錄索引同應該給予接任提示
3.將3個種族集合同一村起手 集中玩家 並重新劃分地圖路線及等級分區(地方多 人流不足 冇人去都系冇意思)可以保留資料片特色
4.保留職業 技能特色.但將學習新技能變為透過人物等級
5.保留幻獸系統
6.好友及家族及伴侶及一般組隊經驗值加成
7.與該地圖區域怪物等級差別有上限 差別超過上限愈大 獲得經驗值遞減
8.不能與等差太多玩家組隊
講真 我並吾覺得甘樣有阻礙官方吸金既能力.最多咪出謎裝當點裝賣
不過點都好 都系天馬行空
認真就輸 吹下水好啦

其實最緊要打機求開心。。。唔好咁認真

最緊要打機求開心
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 02:11 PM , Processed in 0.032547 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存